Ny frisyr

2009-12-22 @ 13:14:26

Har varit till frissan nu på förmiddagen.
Jag fick ett presentkort på en klippning av mina  snälla föräldrar nu innan jul. Som en "för julklapp". Blev jättenöjd med klippningen också :D
har sedan  varit och promenerat runt på stan och handlade även lite saker.

Detta är vad som följde med mig hem:



Örhängen från ur & penn :)



Halsband från Lindex :)



Lite hårstyling från Kicks :)  ska testa detta och se om den verkligen är så bra som det sägs haha :)
Nej men den kommer nog funka fint :)



Samt en tvål från The  body shop minns inte vad doften heter men den doftar iaf helt underbart :)

ska skära den i mindre  bitar och lägga in i mina garderober :)  Då kommer det dofta super gott där :) förhoppningsvis :)

Nu väntar jag på att Jenny kanske ska komma förbi här så  ska vi gå upp på arenan till b hallen och titta på när  Fredde ska spela hockey med  entrepenörerna tror jag det var . minns dock inte riktigt vilka de ska möta men det blir nog  bra.

Vad gör ni idag  kära läsare??

Senare.....

2009-12-21 @ 18:48:48

Mozart kulorna blev bra, både mamma och pappa och jag  har smakat. Men jag smakade bara för att jag fick lågt blodsocker. Annars hade jag faktiskt inte gjort det, även om jag faktiskt råkar tycka att godis och andra godsaker är väldigt gott och jag brukar fuska och äta sådant flera gånger i veckan även fast jag inte borde. MEN jag har gjrot  det förr och kan göra det igen, efter nyår så ska jag  endast äta sötsaker på lördagarna. Börjar jag  typ  vid just nyår  så är det som "lättare" att börja med det än om man ska försöka  göra det  typ "mitt i". Nytt år- Nya tider aja jag tror ni fattar. Så att så  ligger alltså min plan till.

Nu är även min tävtt klar eller nästan  all  ska  lämna min julklänning  här så ska min snälla mamma fixa bort en  fläck som har blivit på den. Jag tyckte att det var lika bra att  använda samma igen i år som jag hade förra året, ger ju inget att slänga ut en  massa pengar på en  ny bara för  att.

Har även  faktiskt  varit effektiv och börjat på en  av hemuppgifterna vi fick i skolan. Sådet känns som bra ska  kanske fortsätta på den  imorgon.

Ikväll blir det  skridsko åkning i stan med  Fredde Jenny och Nicke  ska  bli super skoj har ju inte hunnit åka något i år :D




Väldigt gammal  bild  men ändå:)


Tvätt och julgodis...

2009-12-21 @ 15:31:38

Är nu hemma hos mamma och pappa. Andra tvätten är i maskinen och mozart kulorna är nu klara.. det blev MÅNGA men det var mysigt  har  stått och gjort  dem och lyssant på  sonja sanna och shirleys julskiva "our christmas" riktigt bra.

Det tog en stund att tillverka de där kulorna men det var  roligt  och inte så jobbigt att  fixa det som behövdes.
Tänker dock inte smaka dem, inte idag iaf det får någon annan göra. Tänkte när jag stod och grejade med dom att nu är nog inget bra tillfälle att  testa blodsockret.... även fast jag tvättat händerna nu efteråt så tror jag att jag måste tvätta dem ännu en gång kanske med handsprit för att få bort allt socker från mandelmassan och nougaten..  nåja ett senare bekymmer.

Sitter just och funderar över huruvida jag ska börja med  hemuppgifterna från skolan eller inte... nåja vi frå se.


här kommer lite bidler från min eftermiddag iaf.



Nougaten i mitten.


Nogaten i mitten med mandelmassa smaksatt med arrak runt om. (egentligen skulle det vara konjak men jag hade ingen sån.)


Smält choklad som bollarna ska doppas i.



Färdiga. Pudrade med kakao pulver.





Ser dom ätliga ut ??? =)
Hur mycket insulin tror ni behövs till dom??  ett X antal enheter skulle jag tro;)  plus att nougaten innehåller fett som höjer  blodsockret i efterhand. :(





Till Mamma och Pappa

2009-12-21 @ 11:09:39

Ska strax stänga av datorn för att bege mig ut i snön med lill bilen.
Ska åka hem till mamma och pappa  för att tvätta då det är  upptaget i tvättstugan här fram till julafton, jag menar vem har väl tid att vara där då?
tur iaf att dom inte bor så långt bort.

När jag ändå är där hade jag  tänkt göra lite julgodis:) har ju inte gjort något sådant i år än så det ska bli kul. Annars ska vi egentligen göra det den 23 men vet inte om jag kommer hinna då.Men men det får vi som sagt se.

Blir nog en  ganska lugn dag  annars.

Som jag skrev igår,  jag ska byta design här på bloggen jag hittade en som jag gillade me n måste fixa tillden lite vilket  alla  som känner mig  vet kommer ta sin lilla tid :)  så ser det konstigt ut här så vet ni varför.

Nej nu ska jag  ta mina saker  och börja  åka  ska in på ICA maxi och handla ingrediser också.


Hoppas alla  ni där ute får en fin dag.




Till Mamma och Pappa

2009-12-21 @ 11:09:39

Ska strax stänga av datorn för att bege mig ut i snön med lill bilen.
Ska åka hem till mamma och pappa  för att tvätta då det är  upptaget i tvättstugan här fram till julafton, jag menar vem har väl tid att vara där då?
tur iaf att dom inte bor så långt bort.

När jag ändå är där hade jag  tänkt göra lite julgodis:) har ju inte gjort något sådant i år än så det ska bli kul. Annars ska vi egentligen göra det den 23 men vet inte om jag kommer hinna då.Men men det får vi som sagt se.

Blir nog en  ganska lugn dag  annars.

Som jag skrev igår,  jag ska byta design här på bloggen jag hittade en som jag gillade me n måste fixa tillden lite vilket  alla  som känner mig  vet kommer ta sin lilla tid :)  så ser det konstigt ut här så vet ni varför.

Nej nu ska jag  ta mina saker  och börja  åka  ska in på ICA maxi och handla ingrediser också.


Hoppas alla  ni där ute får en fin dag.



Ny blogg design.

2009-12-20 @ 22:44:41

Ja, nu har jag bestämt mig  återigen, nu blir det en  ny design.
Så jag ber om ursäkt om det kommer vara lite rörigt nu en stund...  hoppas ni har övrseende och tittar in för att se vad jag  har för mig  ändå.



Creds till ICA Maxi.

2009-12-20 @ 22:31:14

Ja, vill börja med att ge  lite creds till dom.
Var flrbi där öfr at handla lite ingredienser till min middag som skule bestå av en grekisk sallad med lite mer mat i.
Strosade runt där och var bland kyldiskarna och då i ett litet hörn som man inte märker egentligen stod där en stor frysbok med skåp ovanför där det fanns super mycket glutenfri mat :D  det rä  ju värst bästa ju har dock inte smakt något av det som fanns där än.. eller jo baguetterna tror jag faktiskt att vi har haft hemma någon gång och de var helt okej, men nu såg jag att de to.m hade färdig pizza, elelr alltså såndär som har typ "färska" ingredienser sen stoppar man bara in dom i  ugnen så pang är de klara.

Nästan så att man måste testa någno gång. Får se.

Annars har dagen bestått av att inte alls göra sådär jättemycket. var ner en  sväng på stan men hittade inget så jag åkte hem igen .

Annars har faktiskt kvällen helt och hållet spenderats framför tv'n. förförsta gången på väldigt länge.
Helgen har för övrigt varit väldigt bra, fest i fredgas och annars bara lugn. Inte  helt fel.


Hoppas ni med har haft en bra helg :)






Julfest.

2009-12-19 @ 21:15:59

Igår var vi ju på julfest på freddes jobb var super trevlgit  mycket god mat (julbord) har inte ätit nåt julbord innan detta så  det smakade mycket bra.
Trevligt folk var det där också.

Som ni kanske minns så skrev jag förut om att jag burkar skippa att ta det snabba insulinet när jag ska  dricka alkohol och ta det sen när jag kommer hem istället eftersom att det är bättre att ligga lite högre när ma n gör detta ?  så är risken att f å för lågt blodsocker och falla  i koma mindre?

Hur som helst  igår tänkte jag att jag ändå skulle ta med mig  sprutan dit eftersom vi nog inte skulle ut på krogen senare. Man vill ju inte direkt tappa bort pennan ju.

Nåväl, jag tog 7 enheter till vad jag hadeätit  vilket jag  nog trodde skulle vara lagom... Som jag också nämt tidigare s å är det ju en gissnings lek vi leker hela tiden, man kan aldrig  veta exakt hur mycket man behöver. Till tacos har jag dock börjat lära mig men då har vi ätit tacos VÄLDIGT många gånger också.

Nåväl, där vid halv tolv började jag bli väldigt väldigt trött  höll typ  på att somna där jag satt.
Så vi gick hem till mig där vi skulle sova då jag inte bor så långt ifrån centrum där vi hade varit på festen. När vi kom hem så skulle jag ta mitt långsamma insulin plus att jag skulle testa blodsockret. Den visade då på 2,0... Vilket INTE vr bra, inte konstigt att jag bara ville sova. Då var det väldigt tur att min underbara fredde var med mig  och kunde  hjälpa migatt få lite  mat i mig så att jag kunde få  upp blodsockret.  Tänk då om jag hade varit själv??  då hade  jag iofs kollat blodsockret men ändå, jag var inte riktigt kapabel till att  göra en massa saker själv som jag ananrs bruakr vara nåja, då jag ligger på 2,0 så har jag väldigt  jobbigt i vanliga fall också att pallra mig  till köket för att få tag i något  att höja blodsockret med.

Så?  vad lärde jag mig då igår?

Jo, igår drack jag bara vin och champange och i vin är det mindre socker än i tex cider osm jag  vanligtvis brukar dricka,  det tropr jag gjorde att mitt blodsocker blev lågt OCH att jag tog  insulin naturligtvis.
Dock var det väldigt gott med vin då jag brukar tycka att cider blir så fruktansvärt sött efter ett tag.

Så jag lärde mig att jag nog  ska  fortsätta så som jag brukar göra att om jag ätre hemma innan en fest så tar jag bara  väldigt lite, mindre än normaldos så  har jag hellre lite högre udner kvällen och ordnar det  senare, för som jag sagt tidigare, "så länge man vet vad det beror på, så kan man fixa det."





I alla fall inte för mig .














Jullov....

2009-12-18 @ 15:56:50

NU är det ÄNTLIGEN jullov.. eller "jullov" ska man  väl egentligen säga.
Har ju faktiskt fått två hemuppgifter att göra till i Januari Men de får vänta ett litet tag.

Gjorde ju Privatrese provet idag. Jag hoppas jag fick godkänt men jag svarade då iaf på allt.
Var sedan ner en sväng på stan och jisses vad svårt det var att  hitta en parkeringsplats.... men tillslut så.
Träffade Idag och Lena och gick med dem en stund :) blev dock inte så länge för jag var tvungen att åka upp på solbacken och sedan hem för att städa, det var INTE snyggt här. Men nu så... nu är det  både dammtorkat dammsugit och torkade golv så nu är det klart.

Men måste säga att det känns grymt skönt att ha gjort bort proven nu. Nu är ju typ  "det värsta" över, i plugg väg, elelr det vet jag ju inte men jag tror det, omvärldskunskapen är vi ju helt klara med. Dock ska vi ju lära oss diverse olika bokningssystem nu i vår så det lär ju  bli en  del  pluggtill det med men ändå. Är ju praktik då också ju så ett par veckor kommer ju att försvinna där med. Tror att dessa år kommer gå sjukt fort, men då beror det ju på att vi har roligt för det har vi ju;)  gillar verkligen den här utbildningen och ska bli super kul att få gå ut på LIA och prova på hur det är  på riktigt.

Nu ska  jag gå  och duscha, sedan om ett tag kommer fredde hit sedan ska vi promenera ner till stan och gå till hans jobb och  äta julmiddag typ  det blir nog  trevligt jag har aldrig  varit där.

Vad gör ni kära läsare ikväll?? =)


Tisdag.

2009-12-15 @ 17:57:22

Idag har jag och Linda varit väldigt duktiga vi har suttit på skolan typ  halva dagen och pluggat engelska och prvatresor, eller nåja koderna iaf. Men engelskan gick typ  bra ska gå igenom kapitel tio också och orden men sen hoppas jag att det kommer gå bra på torsdag.  angående privatresorna så tror jag iaf att jag har lyckats greppa det där med avbeställningsskydd/ försäkring det är ju alltid något iaf :) ska bara lära mig resten också.är ju som bra att kunna ....

Imorgon kommer ju fritte och ska lära oss sitt bokningssystem tror jag att det var ??  eller är jag helt ute och cyklar??  visst var det den 16e? hmm tror jag får gå in på moodle och titta efter annars så lär man ju märka imorrn.


Onsdag imorrn, snart e veckan ändå slut och det ska bli ganska skönt, jullov med hemuppgifter det blir nog bra hoppas de går fort att göra. Nåja den som lever får se antar jag :) 

Nu ska jag  ta mitt middags inusulin och måla naglarna sedan ska jag leta fram mina vita dans mockasiner och bege mig ner till klubben för trivselkväll=) var ett tag sedan jag var på en sådan så ikväll blir det av, julavslutning ju....

Ska väl försöka hinna plugga lite till också men får se hur det går med det.


Ska ni göra något roligt ikväll??=)



Wishes.....

2009-12-14 @ 23:27:49

Ja,  jag rä  ju en riktig sucker för parfymer.  Älskar att ha massa olika att kunna välja emellan beroende på vilket humör man är på.
Det var SUPER bra när jag bodde på Mallis. Parfymerna var inte super billiga men ändå billgare än de är  här hemma, så fanns det ju lite andra dofter än de som finns här. Det är  så roligt när man är utomlands.
Sitter och tittar lite på Eleven.se och hittar några godingar som jag vill ha :)



Britney Spears  Circus fantasy.

Såg  den på stan förra veckan  :)  har ju bådeden  rosa och den blåa sen innan:) (båda sen Mallis ;) ) Men den blåa är min favvo av de två.




Sedan  har vi den här, den vet jag inte riktigt hur den doftar men av vad jag läste om den så tror jag att jag nog kan gilla den.  Ska se efter nästa gång jag är  på stan om den finns :)



Sen har vi ju den här,  den  tror jag också doftar  underbart den  vill jag också ha :) sen så är ju flaskan väldigt snygg också;) eller vad tycker ni??=) 




denna fick jag förra julen :)  doftar också  väldigt gott och den hör också till mina favoriter.



Här är den som finns med på min önskelista i jul:)
Har gått och dreglat över denna väldigt länge så  jag hoppas att jag får den nu i jul den doftar heelt  gudomligt :)






Nu kommer bilderna.

2009-12-14 @ 22:54:42

Jag lovade ju att publicera lite bilder från dansen och här kommer de nu.
Jag har tagit dem från vår kulbbs hemsida. Besök den gärna, den hittar ni här: SDK

Dock ser de flest lite lustiga ut men  man ser lite lustig ut då man dansar öfr man gör ju så konstiga miner hela tiden haha...

nå väl här är några....








En bild....

2009-12-13 @ 20:38:58

har inte hittat några bilder från dansen än men de kommer jag lovar.
Här är iaf en  bild på "statyetten" vi fick för vår 4:e placering.






Vad har hänt idag då? 
Ja, inte mycket  jag och Fredde har bar tagit det lugnt, skulle egentligen ha jobbat på Scandic idag men jag  mådde inte så  bra imorse, tror det har att göra med de senaste dagarna händelser vilka orsakade lite sömn osv, så har nästan  bara sovit idag.  Men det behövdes.

Imorgon börjar en ny vecka med  nya saker, elelr nya och nya, en massa saker är det iaf.  Men  sista veckan nu innan jul ledigheten vilken  är mycket välbehövlig. Även om det heter "självstudier" och inte jullov, så blir det ju ändå vad man gör det till. Dock hoppas jag på att  uppgifterna vi kommer få inte ska vara lika  "hemska" som de senaste inom omvärldskunskapen var. 


Hoppas ni haft en  bra  helg också. Min har varit det :D


Lucia Buggen i Älvsbyn.

2009-12-12 @ 22:29:01

Vilken helg det har varit allt i från sjukhus besök till prispallar. Ellr nåja bredvid prispallen  men ändå en  pall plats för vi fick både pris och poäng det är första gången jag stått på en prispall i en tävling i hela mitt liv:D  oj så glad och chockad jag blev.

Och mitt blodsocer har legat bra hela dagen  har haft "perfekt" värde hela dagen. 6.3 :) hurra :)

var så roligt  för i morse innan tävlingen sa jag  och mi ndanspartner att vi skulle göra som vi alltid gör gå in ge järnet ha kul och se vart det tar oss. Så brukar vi ha egna mål också. och idag var vårt mål att slå vår senaste placering  där i älvsbyn då. För för ganska precis ett år sedan så började vi vår tävlings "karriär" just där och hamnade då på en delad sista plats. och idag går vi och kommer 4a! helt galet.  Såhär  sa vi då sen, när vi gick vidare från kvarts finalen till semi, "men nu har vi ju nått vårt mål, vad ska vi göra nu då?" "då slår vi vårt placering i Umeå tävlingen sa min partner. Vilken var 6e plats och super bra tyckte jag då . Men vi gick in med  den inställningen samt att gå in på golvet ge gärnet ännu en  gång i finalen försöka övertyga den siste domaren som ännu var lite "tveksam" men ändå ville se oss dansa igen så vi gjorde det  vi gick in på golvet  gav järnet hade superskoj och då tänkte jag,  jamen, som bäst kommer vi nog  5a, så ni kan ju tänka er att jag blev superglad chockad och väldigt förvånad när de ropade upp vårt nummer 82 som 4a. :)  har varit en  super bra dag helt enkelt och två av våra par gick upp till C klassen :) stort grattis till dom, så i en  klass så  hade tog  vi både första andra och tredje platsen :D  så sjukt bra :)  totalt tror jag det blev 9 pokaler eller något  jag kan bara säga BRA JOBBAT SKELLEFTEÅ DANSKLUBB:)

Dock när vi skulle åka hem så  gick vår buss sönder så  vi fick vänta i evigheter på en ny  men till slut så  fick vi tag på en och ett x antal timmar senare är vi nu hemma i Skell igen.  Med en rolig dag i bagaget så det är  helt okej :)

Imorgon ska jag  jobba.

Jag lovar att  visa bilder från tävlingen så  snart jag fått tag på dom :)







Fredag.

2009-12-11 @ 16:58:14

Klantig var jag igår.
jag råkade ta 2 doser av mitt lantus insulin vilket ju inte var så bra.
Detta gjrode attjag var tvngen att sova på sjukhuset i nett det var inteså roligt.
Är därför jättetrött just nu  så ikväll blir det bara att ta det väldigt lugnt med Fredde.

Så kan det gå! men men gick bra. Men  detta är ännu en sak varför inte diabetes är så enkelt som alla tror.
Just ja måste berätta en rolig sak som hände.
Imorse så skulle jag gå och hämta en  macka, då träffade jag min bästa kompis jenny :)  Hon praktiserar på just den våningen så då fick jag prata med henne en lång stund då blev jag glad:D 


Hur som helst imorrn är det danstävling i Älvsbyn så då blir det att vara där hela dagen.
Jag hoppas det går bra då :) 

Så har jag gjort en maskot till mig och denna bloggen. Den har inget namn ännu. men här får ni se den vad tycks? =)


Danstränat.

2009-12-10 @ 21:08:29

Fortfarande när jag tänker på den  där  dumma  kommentaren om diabetiker den där tjejen skrev så blir jag irriterad.  Och jag som är  den SISTA som är  långsint.  Nåja. Som jag skrev tidigare idag så hade jag ett blodsocker på 10 imorse och det har jag haft hela dagen. och hon sa att det var LÄTT att ha diabetes typ??  vore det nu så jäkla enkelt så borde jag väl inte sitta här nu EFTER att både ha danstränat i 1,5 timme OCH tagit insulin för att få ner det då borde jag väl inte FORTFARANDE ligga på 10??  åååh  det är  jäkligt. Men så är det the beautiful life ofa diabetic.

Hur som haver på lördag är det tävling :D  Tävling i Älvsbyn så då får vi se hur det går. Men vi går in med samma inställning som vanligt att bara ha kul så ser vi hur långt det leder. Faktum är att det var i Älvsbyn som vi inledde vår tävlings "karriär" för  ganska precis ett år sedan. Så  ett litet mål har vi väl också iofs. det är  att slå vår förra placering där.  Vilken var delad sista plats haha. Men det tycker vi att det borde vi kunna slå. Men  man vet ju aldrig   hur motståndet är och vad de  har för en  dag. Jag hoppas iaf på att vi kommer ha en  bra dag då. Men  jag vet iaf att vi kommer ha roligt för det har vi alltid på tävling  det är  så härlig atmosfär osv.

Var faktiskt ner en  sväng på stan efter skolan  så nu är mitt konto ganska tomt tror jag,  nej nu överdrev jag men  mycket finns då  inte där det är ett som är säkert. Är ju student  som ni vet så då får man  se efter sin ekonomi lite extra. såg att internet räkning kommit också den måste betalas och medlems och tävlings licensen.... oj oj stackars min plånbok. men men. har köpt julklappar färdigt nu iaf. köpte två saker till mig  själv också. en vit tunika från Gina Tricot och ett halsband som jag velat ha fårn ur &  penn  såg att de hade några av just den färgen jag ville ha så då tänkte jag passa på.

Måste dock ner på stan imorrn med och köpa hårspray och klämmor till på lördag.

Så hittade jag jättesöta julklappsetiketter som passar bra ihop med papperet jag också hittade  ska visa :)








Tunikan.




Halsbandet från Ur &  penn.



Julklappsetiketterna.




hoppas ni haft en  bra kväll. :)



XoXo //









Torsdag

2009-12-10 @ 12:05:21

Och veckan går fort.  GUD vad det går fort nu alltså. Idag har vi endast engelska nu på eftermiddagen
var guld värt att få sova imorse :)  behövdes.
Tack klassen för igår var super skoj :)  vi lekte Dobidoo och spelade när och fjärran och hade det allmänt mysigt med  glögg, lussebullar, pepparkakor, skumtomtar , clementiner? och annat julgodis  jag smakade årets öfrsta knäck som emma hade gjro de vär super goda :)  Vore jag en "regelrätt" diabetiker så borde jag  väl bara ha ätit clementin... om ens det.  Men nu är det ju såhär att jag inte följer regelboken  jämt. Jag smakade också på godsakerna men jag fick ju såklart sota för det senare.  när jag kom hem låg  mitt blodsocker på high :(  = inte bra.
men som min läkare en gång sa. "så länge man vet varför så är det ingen fara."  och varför visste jag ju så jag tog 10 enheter snabbt insulin när jag skulle sova och nu på morgonen hade det gått ner till 10. så det var ju relativt bra men jag hoppas att jag får ner det ännu mera. ska kolla  värdet senare under dagen.

Har perecis ätit  frukost/ lunch det blev  en kopp te med  mjölk i och ne  ägg macka :) 
nu ska  jag  åka till skolan.

hörs mer senare 

hoppas alla  ni underbara läsare  får en  fin dag :D 
och att alla  får må bra idag. 


Tot Zijns!



TV 4 inlägg 2.

2009-12-09 @ 12:32:56

Såg just att jag fått svar från TV4 där de skrv  att de skulle framföra mitt önskemål om galan men att så vitt han visste så hade inte tv4 planerat in någon fler gala just nu...:(  Nåh jag HOPPAS  verkligen att det  ändå kommer bli kanske nästa år??  undra vad mer man kan gör än att kontakta dom och vänta?

ah drygt.


TV4

2009-12-08 @ 22:49:21

Nu har jag gjort som några andra diabetiker också gjort.  Jag har äntligen mailat tv4 om en  diabetes gala.
SÅ ALLA DIABETIKER OCH ALLA ANDRA OCKSÅ SOM LÄSER MIN BLOGG MAILA NI OCKSÅ SÅ ATT VI KAN FÅ  VÅR  GALA Det är  vi faktiskt värda :)

Kvällen  har varit otroligt  rolig  Erika har varit  här hos mig och det var så  längesen vi sågs så  det var  super trevligt  vi har bara suttit och pratat tjejsnack. oj vad ajg har saknat henne :) 

Har även  hunnit med att  titta lite på mallorca och Spanien ikväll och jag tror det kommer gå  bra imogron eller jag hoppas i alla  fall på det. imorgon har vi också privat resor :)  blir nog  bra. 
Nästa vecka är det både prov i engelska och privat resor men sen  borde det väl bli lite lugnare hoppas jag. men men  man vet ju aldrig  nu ska jag  gå och sova i alla fall.



hoppas er kväll också varit bra.





Jag och Erika (gammal bild)

Tack förresten.

2009-12-08 @ 18:47:14

För alla kommentarer om mitt "arga" inlägg  jätteroligt  att se att det är  så många som  bryr sig och tycker  till.
det värmer verkligen.

och jätteroligt att ni hittat hit  välkomna allihopa. :)  hoppas  vi kan få en gala tillslut.



Ving resor.

2009-12-08 @ 18:41:43

Idag är en  bättre dag. inte lika arg längre även om det fortfarande stör mig den där kommentaren från den där idioten som jag läste på camillas blogg.... käner fortfarande att jag vill göra något för att iaf FÖRSÖKA få en gala... vi är ju fan värda det (ursäkta språket.) vi som kämpar vareviga dag.
Som ni som har följt mig ett tag, kanske förstår så är jag inte  tjejen som gör upp förrän jag har försökt. Izzyalwaysontheway  heter så av en anldening.  Jag är alltid på väg någonstans.  jag tror inte på att något är omöjligt..  nästan  och min vision är att siktar du mot stjärnorna så  kanske du  iaf når trädtopparna.
Även om man  är diabetiker så kan vi  faktiskt göra mycket ändå . det kan vi ju vi måste bara tänka lite mer, lite längre,  alltid  ligga steget före typ.  det hade ju varit det optimala.  Som jag nämnde  jag tror på att ma n kan göra det man vill, bar man försöker tillräckligt mycket. Just detta har tagit mig  väldigt långt.  En av mina största drömmar var att  bo på Mallorca och jobba som entertainer. år 2008 blev denna dröm en verklighet, en verklighet som jag  levde i  i 7 månader. det var tufft inte minst som diabetiker i denna  värme. tänkt dig att från 10 på morgonen till långt in på natten ge 110% efter en dag där du stått i solen och hållit i sportaktiviteter hela dagen och emellan åt på rasterna tränat inför kvällens show. Att ändå kunna ge  110 %  igen för e n eftermiddag full med aktiviteter för att sedan ha en  rast där du äter middag  och vilar lite grann för att senare  från 20- 01  hålla i barndisco och medverka i en  vuxen show innehållande sång och dans. DET kräver  en ganska stor planering för att få  det att funka bra med allt.  Alla  gånger gjorde det inte  det  och nog  hände väl det att jag  fick avbryta en  show  på ett smidigt sätt då blodsockret sjönk i botten och jag behövde få i mig  socker. Att sedan inte  heller kunna  förklara sig  på et brasätt alla gånger på engelska är inte heller det lättaste.  MEN  återigen MEN ... även omman  är diabetiker så  kan man  ändå göra sådana här saker,  visst det kräver mycket mer planering osv än för en  som inte har sjukdomen men det GÅR fortfarande. Däröfr älskar jag ung  diabetes slogan "It's  up to  you  so don't limit yourself"  stämmer ju så  bra.  JUST DÄRFÖR  förtjänar vi en gala.....

Jag ska fundera vidare..... :)



På tal  om detta medplanering osv...   imorgon ska vi ha  glögg kväll alla i min klass det ska bli jättetrevligt. här kommer det tillbaka  igen..  "ta insulin och ändra livssstil" -klart och betalt?  ahum nej..... imorgon kommer jag  att göra det vi diabetiker kallar för att "fuska" för då kommer jag också att äta av skumtomtarna johodå. DÅ  kommer  nästa fråga.. HUR mycket insulin ska man  ta då då?  jaa.. det vet man ju inte riktigt.. kommer ju att smaka av  andra saker också. Endast efteråt kan jag veta om jag gjorde rätt eller inte  när jag skulle bestämma hur mycket insulin jag skulle ta.  fast jag har en liten grej jag brukar köra med som brukar fungera ganska  bra när jag ska  äta sådant här  då bruakr det bli någorlunda okej  men inte alltid.  Jag buakr ta lite före om  lite till efter  när jag kan  se  vad jag har i blodsocker igen. hur gör ni andra?

Ändå är det ju inte tvärlätt....för om detta nu var så TVÄRENKELT  som hon i kommentaren ville få det att låta. då hade man  väl inte haft alla  de här tankarna hela tiden...vilket  enkelt liv ma n hade haft då! :D  yeei :D

Idag var Ving resor hos oss och hade föreläsning mycket intressant  var det. Ving är ju också ett företag som intresserar mig väldigt  mycket  har väldigt mycket jag vill hinna med under  mina  praktik perioder så jag vet itne riktigt hur  jag ska pussla för att få ihop det ordentligt  tror jag ska ta ett snack med  vår utbildningsledare om det hela vid ett senare tillfälle.

detta blev ett långt inlägg så jag återkommer med annat senare.
Nu ska jag fortsätta plugga in spanien och LOVELY mallorca. det är  ju som sagt mitt lilla  hjärtebarn.

Bjuder  på några bilder från min tid som enteratiner. 
enjoy.....





bild 1 :  jag och merel håller i kids disco.

Bild 2 jag sjunger  "car wash " i Saturday Night  Fever.


SÅ förbannad.

2009-12-07 @ 21:30:46

Det här  är inte sant! 
jag blir så  otroligt  upprörd när  jag läser sådant här.
Jag blir inte mindre förbannad över att vi ALDRIG kan få en gala för diabetes. det hålls för typ ALLT annat..
diabets typ ett om typ två.. ÄR  numera en  folksjukdom.. är det då inte av stor vikt att faktiskt få fram kunskapen om detta?  diabetesfonden gör  allt de kan oh forskningen har kommit en bra bit på vägen men MER resurser behövs för att det ska gå... folk i vår omgivning måste också få mer kunskap om sjukdomen  läste just en  kommentar som verkligen satte allt på sin spets.. hur kan man  bara säga nåt sådant?!  GIV MIG STYRKA

Moder Teresa sa...

Snark, diabetes? Det är varken dödligt eller ett direkt outforskat område! Och folk lever alldeles utmärkt med diabetes idag! Bara man sköter insulinet och livsstilen Särskilt som det finns pengar att tjäna på den marknaden så investeras där redan miljarder till forskning från privatpersoner. Så lägg dina slantar på något annat. Finns typ HIV, MS, ALS, Cancer, fattigdom, naturkatastrofer m.m och en rad andra hemskheter





Jag frågar mig bara HUR kan man bara säga något sådant här??? 

för det första diabetes KAN visst vara dödligt det  krävs inte SÅ  grova fel för att det snabbt skabli farligt. det räcker med at ma n tex bara  tar  för mycket insulin det vet jag fördet har HÄNT mig. tro mig jag vill inte  ligga på IVA igen.  nej tack.

visst  att ma n måste ändra livsstilen och ta insulin MEN det är så sjukt mycket mer man ska tänka på HELA tiden.
direkt man glömmer att tex ta en dos så  börjar ma n må jättedåligt efter inte så  lång stund. att sedan  kunna hitta den  perfekta balansen mellan  mat och insulin. det GÅR nästan inte... inte  på sammasätt som det fungerar hos en person med en normalt fungerande bukspottskörtel som känner av precis hur mycket insulin som det ska spruta ut om man äter tex godis eller frukt. det måste vi FÖRSÖKA RÄKNA UT  själva.. hur lätt tror ni att det är??  inte så jätte...  ja  pengar finns på marknaden.. MEN det behövs mer..  forskningen går framåt  men inte utan  mer  hjälpmedel... TÄNK  om de skulle kunna hitta något  sätt som gör att  de kanske kan "bota" diabetes är inte det bättre då att kunna göra det än att alla vi som har denna sjukdom ska behöva leva med den resten av våra liv.  Du som skriver sånt här.. borde verkligenfå prova en  dag i en diabetikers skor.. då tror jag inte att du skulle skriva sånt här  nåt mer.

ENKELT är det inte... Diabetes är  olika svårt för olika personer.  men detär  ändå ett helvete varenda dag. tänk at när vi ska resa bort så får vi inte glömma nåt  då blir det direkt farligt. 
vi måste TÄNKA hela tiden. 

vi är så många som  vill få ut mer kunskap till  befolkningen.. jag fattar inte  VARÖFR KAN INTE NÅGON AV TV KANALERNA  GE BORT EN ENDA VETTIG SÄNDNINGSTID  SÅ ATT  DET KAN FÅ VARA EN  GALA FÖR DIABETES!  DET BEHÖVS VISST PENGARTILL FORSKNING!  HELA TIDEN!  ÄR SÅ SJUKT TRÖTT PÅ ATT DET FORTFARANDE ÄR  SÅHÄR.....

Diabetes är en  minst lika viktig sjukdom som någon annan . skänk pengar.
Diabetesfonden. jag direktlänkar till gåvosidan. gör en  insats för  folket. din gåva beövs.



nu har jag skrikit och varit arg klart.






Förövrigt har jag haft en  bra kväll. har varit och dansat och sådär.  nu ska jag äta lite.
Imorgon har vi sovmårgon det ska bli skönt och behövligt. Sedan på eftermiddagen kommer Ving och föreläser det ska också  bli kul.


hörs imorgon.



Europeeiska

2009-12-07 @ 17:41:39

Snart är det helg! det ser jag fram emot.. och nej  jag ogillar INTE skolan. Men jag hann knappt vara
ledig något denna helgen så jag ser redan fram emot nästa. Lördagär det danstävling i Älvsbyn ska bli super skoj så ikväll ska vi träna inför det. om en timme ser jag nu.

Hur som helst har varit sjukt trött idag  är inte skoj då. men tyvärr så är det så  ibland.
Jag skyller det på mitt låga blodsocker som hände i natt, vilket ju var mitt eget fel så allt kommer ändå till baka till mig själv endast mig själv att skylla. Jag glömdebort att ta mitt middagsinsulin igår till middagen vilket resulterade i högt blodsocker (20.0) när jag skulle gå  och lägga mig så  jag  tog  inte SÅ mycket extra insulin tyckte jag då  men  tydligen var det några enheter för mycket ändå tyckte min kropp. så där vid 2  fick jag  lov att äta ett äpple..  sömene blir så rubbad av sånt.  Men men... idag ska jag inte glömma bort det iaf.

Idag på skolan så var  Europeeiska reseförsäkringar på skolan och informerade och jag kan  bara säga..  att jag är  VÄLDIGT glad att jag har hat TUR och det inte hänt några hemskheter när jag har varit ute och rest då jag själv endast rest på hemförsäkringen och europeiska sjukförsäkrings kortet....  Turst me  gott folk..

resesäljarna försöker inte lura på oss några försäkringar som man ofta vill tro  de gör det för vår skull de där 200  kronorna ma n betalar extra för europeeiska reseförsäkringars försäkring den kan bli värd mycket  när  saker går snett.  så nästa gång ni ska ut i världen.. om ni inte förstår  vad  ni ska ha försäkrningen till fråga personen som frågar om ni vill ha den frö den personen KAN  förklara just varöfr den är så bra att ha.
Den täcker faktiskt det mesta och de har flera olika att välja på. Nästa gång  jag reser ska iaf JAG teckna  en  sådan. det är det VÄRT.

Och en  sak till känns inte lika  hemskt nu som det gjorde förra veckan. känns grymt skönt att fått en  del  uppgifter bakom sig.

Jul snart:D






Love from a Strawberry...

2009-12-05 @ 20:55:38




Choklad doppad jordgubbe....:)






Sweet Liqurice....

2009-12-05 @ 20:53:06



Söta godsaker.......



Candy kisses.....

2009-12-05 @ 20:51:10




Jag låter namnet på bilden tala för sig själv...

Izzys Jewelry...Love by a Snowangel...

2009-12-05 @ 20:48:05



Detta är mitt favorit armband. Jag döpte det till "Love  by a  snowangel" därför att jag
älskar snö, och 2 av armbandets berlocker är en snöstjärna och en ängel, de vita  och silverpärlorna
är tänkta att symbolisera snöbollar.



Närmanre bild på berlockerna.





Armbandet är ett berlock armband i två länkar som sitterihop med varandra.







Senare....

2009-12-05 @ 19:29:35

Så nu ÄR jag faktiskt klar med uppgifterna BÅDE säkerhets uppgiften OCH rese offerten dock har jag inte skickat in den än.

Sitter just och pysslar med lite bilder som jag tagit på smyckena jag har gjort som jag har pratat om tidigare att lägga in. nu Äntligen fungerar min kamera igen för nu har jag fått nya batterier av min snälla pappa :D

Bilderna kommer att hamna i det nya kategorin Izzy Jewellry :)  där kommer alla mina bilder på mina egengjordasmycken att hamna hädanefter. då är det lätt att hitta ;)

Vad har hänt idag då?  förutom plugget jag  gjorde sist jag  skrev? 
Jo, vi har hunnit vara till Innervik på födelsedags fika för Freddes bror fyllde år  så då var vi dit :)  var mycket trevligt. Sedan blev det en sväng på Coop för att handla lite ingredienser till middagen det blev tacos.. Mmm:)  gott var det.


Fredde var också iväg till hockeyplan en stund som han har längtat :)  jag vill också åka men mina skridskor är tyvärr inte här i stan de är  hemma hos mamma och pappa.


om en stund så kommer bilderna upp är snart färdig :)  funderar på att fixa en  ny header till bloggen och byta färg igen. men vi får se hur det blir  sådant brukar ju som ta ett tag......  nåja  ny header tror jag iaf att det kommer bli.


vänta och se......





Lördag.

2009-12-05 @ 10:45:00

Äntligen helg!  och jag är  ju ledig idag  är väldigt skönt. Var också mycket skont att sova längre imorse :)
Jag som hade tänkt hinna  klart hela arbetet om säkerhet igår kväll. Det blev inte riktigt så, men jag skrev klart om alla länder iaf  så nu håller jag på med sammanfattningen. När jag har gjort det tror jagatt jag ska göra klart reseofferten och sedan tänker jag ta helg, nåja till imorgon kväll iaf.

Jag har säkert nämnt detta i något tidigare inlägg, men  hur som helst så är det så att jag formligen avskyr att ha uppgifter som ska göra hängades över mig, då gör jag hellre klart dem direkt så att man kan ta det lugnt sen.


blev ett kort inlägg nu, kanske för att dagen  "just börjat"  iaf  hos oss idag. Återkommer senare
nu ska jag göra klart mina arbeten.





Fredag = helg nästan.

2009-12-04 @ 21:40:05

Hade privatresor idag på förmiddagen. efter det hade jag mitt samtal med Kerstin det givk jättebra :)  var jättekul att höra vad hon tyckte om mig  och hur jag var och hur jag skulle passa i yrket osv.
var jätteroligt att höra vad hon tyckte och även hur de hade resonerat redan vid min intrevju:)  är jätteglad.
Efter idag känner jag mer än jag gjort någonsin att ingenting ÄR omöjligt det beror bara på hur mycket man vill det.

Efter mötet satt jag och Karro hela eftermiddagen på skolan ända till klockan var !4! och jobbade med omvärldskunskapen, de individuella uppgifterna. men det gick jättebra har hunnit ungefär halva nu. Sitter och jobbar på det nu med samtidigt som jag ser idol med Fredde och dricker vin :) 

Nej dagen och veckan har varit riktigt bra ändå.
imorgon är jag ledig och på söndag blir det jobb på Scandic.
sedan kommer det nog bli lite lugnare med jobb ett tag framöver. Jag som faktiskt gillar att jobba.  Scandic är särskilt mysigt på julen sedan ås har jag ju så otroligt trevilga arbetskamrater :)

Nej nu ska jag  återgå till skrivandet.


skrvier mera senare.



Jultävlingen del 1.

2009-12-03 @ 20:52:55

Gick bra.  Engelskan var också helt ok förutom at vi fick en sjujäklarns massa läxa..:(  jag =  röd gubbe.
Så gick det ju upp för mig det lilla ljuset jag glömt skriva in i min kalender...  engelska provet som är DAGEN FÖRE provet i privatresor.. im NOT happy. men  det ska väl gå det med.

Känns iaf sjukt skönt att jag har gjort klart ena  uppgiften i religionen.  Sen till p åonsdag ska vi ha jultävling del 2 då är det spanien och Mallorca vi ska kunna då har ju vår grupp lite tur faktiskt jag kan ju en del om älskade Mallis men långt ifrån allt.  och emelie är ju klassens  spanien fanatiker så det borde ju gå bra :)  Och Karro ja hon är bara allmänt duktig  på allt ;)  king va? 

Imorrn är det  fredag. Ska  även  ha  mitt samtal med Kerstin då  det ska bli roligt.

Ikväll har  vi varit på JIP = Johanna  i parken  då Fritidsresor hade sin Agent info om sommarkatalogen  2010. Var riktigt intressant måste jag säga, och man fick ju lite övning  på flygplats koderna till på köpet. smidigt:) några nya har jag nog  lärt mig.

Var lite klantig  dock. Jag och Karro bestämde att vi skulle äta middag på stan före  infon men vi hade ju datorerna med oss till skolan  så vi åkte förbi hemma hos  oss själva först och lämnade av dem. Jag mitt smartskaft glömde ju då att ta med mitt snabbinsulin =  inte bra  eftersom vi skulle äta mat.  Jag åt tacos  så det var ju inte  det värsta tänkbara.  Hann ändå få lite insulinbrist =  lite kramp i musklerna  och obehaglig känsla  i kroppen samt illamående =  mindre kul.

Dock är det ju nästan  lugnt så länge man vet vart det kommer ifrån. Nu har jag iaf  fått ta mitt insulin så nu är det redan borta. 

Nu ska jag  plugga lite  engelska och flygplants koder tror jag sedan blir det att duscha. Och sova.

tur att det är jul snart då blir det lite lugnare ett tag... Praise the lord :) 

Onsdag.

2009-12-02 @ 14:11:01

Sitter i datasalen på skolan  nu har vi privatresor och har fått kolla lite på olika sidor som man  använder sig av när man är "agent". gansk  kul och intressant att faktiskt få en  "riktigt" bild över hur det ser ut egentligen.

Tidigare idag hade vi omvärldskunskap och fick veta att imorgon ska vi typ  ha ett litet "prov" på greklands övärld typ  vilka som hör till vilken "zon" osv. så jag vet ju  vad ajg har att gröa ikväll. Sen är det ju den individuella uppgiften så jag passade på att fråga vår lärare då jag tycker att jag har fastnat lite. Men det löste sig  så nu kanske jag äntlgien  kan bli färdig  med den ena uppgiften iaf. Känner mig  ganska stressad just nu känns som om det är  sjukt kycket som vi ksa  kunna innan jul men det kommer lösa sig det vet jag. Bara man  tar itu  med det  gasnka  snart så  att man inte  väntar till sista dagen med det men det kommer jag inte göra det vet jag.
Har faktikst blivit ruskigt duktig på den  punkten.  Så ikväll blir det att plugga Grekland, plygplats koder och skriva på religionsarbetet tror jag. Just ja så var det ju att förbereda Engelskan. puh.

Nåja.  helg snart igen. Söndag blir det att jobba på Scandic men lördag är jag ledig  iaf.
Känns dock äåndå som om man kommer ha det man  gör när man är ledig också dock. men det blir nog bra.

Annars är det en bra dag.
Mitt blodsocker är bra, eller det var det i morse iaf, har inte med mig den hit tillskolan...  jag glömde den...:( eller glömde och glömde det är  typ slut stickor till den  så jag ksa åka förbi apoteket och hämta ut fler nu efter skolan.
Men imorse när jag vakanade var mitt blidsocker lite lågt. Hade dock lite godis vid sängen som jag åt. Dock är  godis aldrig  gott när man  "måste" äta det.  avskyr att ha lågt blodsocker på morgonen. tycker det är som så obehagligt. Men måste säga att det har blivit bättre nu  när jag och min diabetes sköterska kom överens om att vi skulle sänka mina grund doser (mitt långsamma insulin som ligger under hela dagen  Lantus är namnet på det.) så då blev det bättre. Kankse måste sänka dem ännu mer  vilket inte gör något. Huvudsaken är att det  har blivit bättre iaf.

Så nu börjar strax lektionen om hoppas ni med har en  bra dag. 

Vi hörs sen .




I Luleå.

2009-12-01 @ 22:32:21

Haha ja  har blivit ett X antal såna resor i höst närmare bestämt tre. och ALLA  hade med skolan att göra om praktik platser  och jag fick alla tre jag sökte. Men har valt ut två. Fritidsresor för period nummer ett och Ticket för period nummer 2.  Sedan vad som händer till sommaren  återstår dock att se.  men går allt riktigt riktigt bra som vi naturligtvis hoppas så kankse jag  blir delvis lulebo under veckorna iaf. Nå, den som lever får se heter det  ju och jag tar  bara en  dag i taget.

Idag var jag med Karro och hennes kompis Liza till luleå  i praktik ärenden, jag var till Fritte (Fritidsresor) och hälsade på  för jag har ju inte träffat dom har bara pratat med chefen via neil och telefon så det var  jättetrevligt  tror verkligen jagk ommer att trivas bra där samt att få lära mig  jättemycket :)  de verkade  osm vara ett riktigt  härligt  gäng där  väldigt lätta att  ha  och göra med.

Så blev det lite shoppning  också inte så  mycket för min del med två färgglada linnen från JC ett typ chock rosa som gjorde sig  riktigt  bra tillsammans med mitt svarta och ett nytt rött.

Sedan så fick jag även med mig  diverse hudvårdsprodukter från LUSH. det blev e n s.k "boddy scrub"  och typ en  body lotion på kaka:)  och en  metall burk till som jag fick på köpet för att jag köpte två :) 



Buffy small               The soft touch




metall boxen :)