Dagen...

2010-04-26 @ 22:27:03

Ja, idag har jag faktiskt  hunnit med ganska  mycket ändå. som ni såg i mitt tidigare inlägg:  min nya topp är klar :) den ska jag  ha imorrn på dansen för det är trivselkväll då ska ha den tillsammans med mina mörkblå cityshorts,  måste nog skaffa mig ett par svarta till sommaren. Hoppas  att likandana kommer in på hm i år också som det två paren jag redan har och som jag köpte  förra sommaren.
Vet inte om jag nämnde det i det förra inlägget men jag var förbi på Scandic idag också var trevligt :)  så har jag även  skrivit om egypten och klart om turkiet. Har dock inte hunnit städat som jag hade tänkt.. det SKA  bli imorrn:P 

Imorrn  ska jag  även sjunga en låt på dansen :)  Ron Thompson spelar live  så jag ska gästa dem  med en  låt , vet ej vilken låt det blir än, men det  gör inget. det får  bli som det blir.  Det går nog bra, om inte annat så ska det bli SUPER skoj :D

Har dansat ikväll också det var också skoj som alltid :) men nu harjag lite ont i fötterna :P 
fick också veta att i augusti så skadet komma upp  några tränare och träna oss i tre dagar två av dem har varit här förut  men den ena har ajg inte hunnit  ha. Sedan så skulle visst också de som vann ungdoms VM i bugg komma med  det är ju ändå LITE skoj man kan säkert lära sig nåt  :)  är så roligt och lärorikt att ha  gäst tränare ibland.
Dock måste jag leta upp  någon annan att dansa med eftersom jonas är borta då:(  hade helst velat dansa med honom eftersom vi är så "samdansade"  vi har ju ändå tränat och tävlat tillsammans endel  men men  vi får se förhoppningsvis så löser det sig.

Nu ska jag  gå och sova.  hoppas alla därute har haft en bra dag  och roligt att ni tittar in :) 
vill ni får ni gärna ge er tillkänna i mitt kommentarsfält, jag blir JÄTTEGLAD  när jag får  kommentarer.

mina trogna vapendragare på träningarna :)  de BÄSTA skorna att dansa i som finns . I LOVE them :)

Mission Accomplished.

2010-04-26 @ 15:00:11

Som ni vet så fick ni tjuvkika på en bit vitt tyg och två knappar förra veckan.
Ni ska nu få se hela alltet. Det är nu slutfört.
såhär blev resultatet:





En vit topp :) 
har idag även varit förbi en sväng på Scandic och sedan har jag skrivit färdigt min lathund om Turiket (bara orterna som fritidsresor åker till) samt gjort en tillhörande karta till den. ska börja på vinter resmålen nu. Jag lär mig bäst nästan när jag skriver om det jag ska lära mig.

Sedan ikväll blir det dans.

Bra....

2010-04-24 @ 10:13:53

Lördag idag och mitt blodsocker värde var BRA nu är jag kollade :) eller bra.. det var snudd på för lågt.
3,5 var det trots att jag åt godis igår!  jag tror faktiskt att det är tack vare att jag läste lite i min bok jag fick när jag fick min insulinpump. Kolhydraträkning heter den, jättebra bok ska visa den sen när jag är hemma och kan fota den. längst bak i den finns det olika bra listor på hur mycket kolhydrater olika livsmedel och sådant innnehåller. det enda jag tycker är lite knepigt är att det stod att varje person ju  behöver olika mycket insulin för olika livsmedel oh det är ju sant. Igår åt jag smågodis och då hade jag läst att ca 100g är ca jamen vi säger 80 kolhydrater, då skulle man ta ungefär 8 enheter till det men det varierar ju såklart är inte säker på att jag är helt rätt ute så ni kan ju ta detta med en nypa salt. Men jag tycker iaf  att boken är en jättebra riktlinje sedan får man ju såklart justera själv, man vet ju ändå på ett ungfär iaf  hur mycket insulin man behöver. Dock tror jag att jag ska ta upp detta med min diabetessköterska nästa gång jag ska dit.  Just ja, jag glömde ju om vi säger att 100 g  innehåller 80g kolhydrater då skulle man ta ca  8 enheter insulin (man kunde tänka så, men det stod som sagt att alla behöver olika mycket men det vet man ju bäst själv. Annars kan man som sagt diskutera det med sina läkare osv.) jag tog iaf 8 enheter igår men jag åt lite annat också så jag låg ändå på 20 när jag skulle sova, men  det var ändå lite "bra" för  jag brukar oftast ligga på high när jag har atit sötsaker.

Då tog jag 7 enheter snabbinsulin till och så gick jag och sov. Det resulterade då i att jag idag hamnade på ett värde på 3,5. tog kanske aningens för mycket men då lärde jag mig det.

Som sagt, man lär av sina misstag.

Smyg titt.....

2010-04-23 @ 11:13:48

Har pågörjat ett nytt projekt. Till följd för en idé jag fick.
Går ganska bra och kom rätt så långt på det hela igår. Ska strax sätta mig  och fortsätta pyssla på det.
Men här kommer en lite tjuvtitt på vad det är jag håller på med, den säger kanske inte mycket, men lite i alla fall.



Nu förstår ni kanske i alla fall vad det har att göra med? 



Idag blir det också att pyssla med att göra några kartor över olika resmål och sådär.

Jag och Jenny...

2010-04-19 @ 23:40:46

Har nu ingått en pakt.
Som många av er som följer mig vet så har jag diabetes. MEN bara däför så betyder inte det attjag aldrig äter godis och andra sötsaker.
Jag  är till och från (tyvärr) ganska farlig på sådant. Gillar inte dom perioderna men ibland har man sådana tur ma n är ganska  guktig på att röra på dig istället.... men jag har faktiskt också ätit godis  lite oftare än jag borde nu på sista tiden rent i utvecklingssyfte. Ja, nu tycker ni nogatt det där  lät väldigt konstigt men det är faktiskt sant. Jag älsakr att äta  smågodis det är mitt favorit, MENdet är ju då såklart också det av godis så att säga som är SVÅRAST att ställa in rätt dos insulin till, det är här utvecklingssyftet kommer in. Jag har alltså försökt räkna ut hur mycket insulin jag ska ta och nu har  jag börjat hitta en ungefärlig dos till en viss mängd, dock beror det såklart fortfarande på VAD man väljer att äta. De flesta tror att man som diabetiker inte får äta (ja det är ju inte så bra alla gånger) något socker alls, men så är inte alls fallet. Diabetiker BEHÖVER faktiskt också socker ibland. Och ibland behöver vi också få äta godis även om vi inte "behöver" få i oss socker. det tror jag faktiskt också att mer eller mindre de flesta diabetiker gör, äter godis ibland alltså.

Men jag måste ju medge GUD I HIMLARNS vad mycket insulin man måste ta om man  ska försöka hålla blodsockret på en hyfsad nivå när man äter godis, jag skojar inte det är INTE några små mängder.

Dock vill jag ge alla diabetiker där ute i världen en massa massa creds, vi är faktiskt egentligen rätt duktiga,  allihop.
Attvi sköter om ett helt organ från utsidan av kroppen, leker gissningslekar varje dag tänker på vad vi äter och hur vi rör oss, allt sådant som "vanliga" människor aldrig ens behöver tänka på alls. De har ett blodsocker som ligger där konstant vid 4  ca.

Tänk er då oss diabetiker som ibland kan ha svängningar från 1 eller mindre till 30 eller mer... och det kan ske under en och samma dag beroende på omständigheter.
Det är INTE lätt alla gånger.

Ibland kan man  tycka att ma n har tagit ganska lagom mängd medicin till något man  ätit som i helen  när vi skulle och pimpla, meeen tur att jag tog med både  dextrosol och bananer för det behövdes  iaf bananen.
mitt blodsocker låg ganksa  perfekt innan vi åkte och då hade jag just ätit också och tagit vad jag tyckte var e n lagom mängd insulin, sedan fick vi pulsa i snö innan vi kom ner till havet så när  vi väl kom fram då var det bara fram med bananen. Sedan blev det bra.

Hur som helst vad jag skulle komma fram till var att jag och jenny har bestämt att vi inte ska äta några direkt onyttiga saker på veckorna men då har jag ju lite "fusk" eftersom jag är  glutenallergiker så då äter jag så ite mjölprodukter jag kan, vitt bröd vet jag inte sist jag åt och pizza  äter jag inte heller. men jag ska bli väldigt  noga med det där med  att inte äta godis. för jag vet att jag kan om jag vill. och är man två är det ännu lättare:)

Såå...... bring it on! here we come :P 


Måndag.

2010-04-19 @ 12:33:51

Helgen har varit bra, har inte gjort sådär jättemycket, och för en gångs skull har jag inte pluggat. Eller jo, igår skrev jag om lite fler hotell, men men, det räknas inte.
Idag har resten av min klass börjat sina praktiker, jag har fortfarande två veckor kvar innan jag går på min, då går jag ju nturligtvis två veckor längre in juni än vad de gör, men det spelar då  rent ingen roll.
Ska bli jätteintressant och roligt att få gå ut i arbetslivet och se hur det verkligen är. Tror man kommer lära siggalet mycket.

Nåja, nu var det ju  faktiskt inte det jag skulle skriva om, det var ju helgen.
Som sagt har tagit det ganska lugnt, i lördags följde jag med Fredde och hans bror ut till havet bortanför norra sillskatan och pimplade, det var typ snöstorm men annars så. Jag såg tre fiskar och en snäcka, ganska fridfullt att ligga och titta ner på havsbotten faktiskt. Jag drog dock inte upp någon v de tre jag såg, de var ganska små, sedan är jag inte så särskilt mycket till en storfiskare heller, då jag drar upp linan om jag ser fisken närma sig i hålet. Jag kan dra upp dom om jag inte kollar, för då är man ju liksom "ovetandes" om ni förstår vad jag menar. Blev tacos till middag och på kvällen tittade Jenny och Nicke förbi en stund, kul att se dom var ett tag sedan.

Igår var vi ut till Örviken och hälsade på Lindh, alltid lika trevligt. Och igår kväll som sagt så skrev jag lite om någa till hotell i Thailand, så tittade jag såklart på Gossip Girl.

Idag får vi se vad det blir, Jag ska i alla fall göra klart hotellen, så ska jag nog läsa lite mer om några fler resmål. Funderar på att gå förbi bibblan och lämna tillbaka böckerna jag lånade för ett tag sedan men läst ut samt gå förbi tygaffären och kolla om de har något roligt,  är sugen på att sy en "vardagsklänning"  fast itne riktigt klänning. Oj vad  dålig jag är på att  förklara känner jag.











Avslutar med lite blandade bilder från sommaren -08.

De två övre bilderna är tagna från klipporna i Cala Egos, vid ett hotell som heter Parque Mar.

Och den sista föreställer som ni kanske ser mig själv, innan en Grease Show. jag spelade Sandy och hade på mig über mycket makeup haha. vilka tider det var alltså. Kul.

Söta Skor.

2010-04-17 @ 23:21:30

Surfade runt lite på Melba.se och hitta massa söta skor.
Eller vad sägs om dessa???







Gillar nästan de ljuslila bäst mende svarta eller vita hade ju färgmässigt sett varit de mest ultimata, eller ska man ENDAST se till ultimat så ska man ju gå på de svarta. Åh jag vill ha.... tänk att ha dom i sommar  gillar den cirkel foramde applikationen. plus att de har ett band över foten så att de nog sitter fast ganska bra.

Ja, får se kanske beställer hem ett par senare....
Denice heel heter dom och går på 499 kr.

här är två par andra skor jag hittade.
men jag gillar ändå de  här  över mera.


Härlig färg men  jag skulle aldrig våga ha dessa eller jo, det kanske jag skulle om jag skulle stå på scen  för då hade de matchat bra till min blåa topp.... men men,  gillar färgen iaf.

Maria heelheter desa och går också på 499 kr.

Synd bara att jag själv använder högklackat så sällan. menfina var de iaf.

Vulkanutbrott.....

2010-04-15 @ 10:37:28

Som gjorde att vi inte kunde ha lektion i fritidsresors bokningssystem.. det gillas INTE.
hade verkligen sett fram emot det då jag hade endel frågor att ställa inför praktiken som kommer strax som jag ju ska görajust hos dem....
Nåja,  ska göra klart uppgifterna om hotellen osv som jag fick av dem  så ska jag ordna min pärm men resmål osv. Så jag ska nog inte vara helt sysslolös idag ändå.

Men lite trist är det ju såklart.




Älskar hjälpsamma företag!

2010-04-14 @ 13:43:54

Ja, det gör jag  som jag skrev tidigare så har jag ju mailat everyx3 för att höra om de kunde skicka mig en ny mätare, och jag har redan fått ett svar! :)
Jag ska få en ny mätare :) de är inte bara snabba de är väldigt hjälpsamma också det gillas :)

Rhodos.

2010-04-14 @ 11:46:43

Ja, nu är det  klart, vår utbildningsresa i höst går till Rhodos! (RHO)  för er som kan koder;) Det ska bli jättekul,
jag har aldrig varit i Grekland och jag jgorde ju mitt jularbete om just den nså det ska bli roligt att se om det verkligen är så och om allt jag skrev om stämmer. :)

Jag (som har varit ute en del ändå) har dock lite saker jag måste ta i tu med innan. Som ni som läser detta som också har diabetes VET så är det ju faktiskt inte bara att packa en väska och dra. Nej..... långt ifrån. jag måste fixa ett nytt intyg (även om man aldrig brukar behöva visa upp det) på att jag har diabetes och vila läkemedel jag behandlas med, så måste jag ordna med en extra blodsocker mätare (det måste jag hur som helst så det räknas nästan inte) "men vadå du har väl redan en sådan" kanske någon kan tycka, jo visst har jag det men som diabetiker på resande fot så MÅSTE man ha med sig dubbel uppsättning av allt. det är ju enkelt med mitt lantus insulin då de är i "engångs form" jag tar ändå med mig flerastycke extra utifall att enskulle sluta fungera, och de är det ju ändå bara man släger bort när man använt upp dom. Jag måste ha med en extra penna till mitt novorapid,för de är däremot inte engångs.  så är det ju all medicin, och test stickor och nålar med mera med mera. Inte bara att dra alltså. Men allt sådant löser sig också, man är ju van.

GLÖM INTE för allt i världen DRUVSOCKRET!  särskilt när det är varmt är det viktigt att ha med för när det är varmt så går det exgtra mycket energi vilket kan göra att blodsockert rasar ner i botten = inte så kul alltså. Det är e nbillig livförsäkring att ha med. om man nu kan kalla det så.

Sedan när man kommer ner på resmålet så måste man ju som alltid  se till att ha insulinet till så att det inte blir varmt och förlorar sin verkan, då ger det ju inget och man blir sjuk.
Hur gör ni andra när ni reser? förvarar ni också insulinet i kylskåpet?

Det gör jag iaf, min diabetessköterska sa att man kunde det men att man alltid måste kolla noga hur kallt det är där inne så att inte medicinen fryser, för det är ju inte heller så bra. jag brukar helt enkelt sätta in ett glas med vatten i kylen för då ser man ganska bra om det fryser eller inte ;)

hur gör man när man är på stranden då?

jag brukar inte vilja ta med mig mitt insulin dit så jag brukar göra som så att jag  tar mina doser innan jag gr dit så lämnar jag medicinen hemma på hotellet, nu är det ju olika hur man gör,  men  när vi är ute och reser så bruakr vi oftast gå upp till hotellet vid  lunch eller så stannar vi vid poolen till lunch och går ner efteråt. På så vis kan jag ha mitt insulin på hotellet i trygt förvar och ändå kunna ta det.

Vill man  ha med sig  medicinen till stranden så finns det särskilda "kylpåsar" man kan ha med sig såhär ser de ut:

man kan köpa dessa här eller om man hade så tur som jag som fick ett av min snälla diabetes sköterska för något år sedan :)

Nu ska jag göra klart uppgifterna jag fick från Fritte till praktiken sen får vi se vaddet blir.
har även skickat ett mail till Everyx3 nu så får se vad dom säger hoppas jag får en ny :) men de brukar vara väldigt hjälpsamma så får hoppas på det.

vad gör ni idag ??

Tenta, boknings system och dans.

2010-04-13 @ 22:33:23

Ja, det är väl ungefär vad min dag bestått av.
Tentan imorse i affärsresor jag tror faktiskt att det gick ganska bra, det kändes då bra i alla fall.
Sedan har vi suttit och lärt oss ving's boknings system hela eftermiddagen. Var skoj även om jag blev lite trött i huudet där i slutet och knappt kunde skriva in datum rätt.

Dock hann jag få lågt blodsocker där också, det var mindre skoj, 2,4 hade jag igen då. Då är det mindre roligt att komma på att man  BÅDE har druvsockret OCH börsen hemma. TUR så hade jag varit smart och packat ner 2 bananer och ett äpple på morgonen så det gick bra, men tyvärr fick jag huvudvärk och blev super trött efteråt, så som jag brukar bli. Inte det mest ultimata då man ska lära sig nya saker. Men jag vet i alla fall vad jag ska göra imorrn, dvs. lägga ner ett nytt paket med dextrosol i min ryggsäck. Jag har bytt ut min vinterjacka nu också mot en tunnare, tyvärr har den inga bra fickor men oftast när jag är ute så har jag ju en väska med mig där jag NORMALT sett också har dextrosol.

Förutom det lilla missödet så har dagen gått relativt bra.
När jag och ida var på väg från skolan till mig så fick vi se ett himla pådrag med polisbilar, brandbilar och ambulanser, att något hänt var ju ganska uppenbart och det var vid påfartsvägen på den vägen som är före vägen jag går uppför för att komma hem. Lite läskigt. men hoppas det gick bra för alla inblandade.

Imorgon är vi lediga, eller det är omprov i organisation men jag klarade tentan vi hade såajg får vara hemma , är oerhört tacksam för det. behöver det känner jag. Skickar dock mina lycka till hälsningar till de som ska göra omtenta imorrn  det kommer nog  gå bra ;) 

Jag och ida har sedan varit och dansat ikväll wiie  var skoj som vanligt :D blir mera dans på torsdag.
Nu blir det duschen och sedan godnatt för min del,  är SJUKT trött.

Smycke.

2010-04-12 @ 11:32:09

Nu har jag hunnit ta en bild på mitt nuvarande diabetes smycke, såhär ser det ut:


Rätt intet sägande kanske, vet man itne att det 5 D:na står för diabetesens 5 "grundpelare" så är det nog inte så lätt att veta om man skulle hitta en person som bär halsbandet att denne har diabetes.
Då är ju de nya bättre där det tydligt står, smat är ingraverade personuppgifter på baksidan.

Men jag tycker om detta iaf. Men ska som sagt beställa ett nytt.

Nu ska jag strax gå iväg ut i det fina vädret och promenera till skolan. Vi har amadus  helklass idag, vi skulle gå igenom provet tror jag.

HAr hunnit plugga lite till tentan också, ska fortsätta med det när jag kommer hem.

vad gör ni idag??

Jag sa ju...

2010-04-11 @ 20:53:29

Också att jag skulle tipsa om en sak igår.
det är ett hårspray. Jag gillar det egentligen inte UTOM då man ska ha en frisyr att hålla en hel dag SAMT klara av att hålla när man dansar också.

det är detta spray.



Från proffs. det är helt suveränt när en frisyr ska hålla en hel dag. Alltid när jag ska iväg och danstävla så gör jag alltid min frisyr på morgonen. Man åker oftast ganska tidigt (runt 7-8 tiden) och kommer ofta hem där efter 19 på kvällen. med detta spray håller i alla fall min frisyr hela dagen. Men jag gillar inte att använda det "vanliga"  dagar. gillar inte hur håert blir av det men som sagt när det gäller frisyrer som ska hålla länge då är det super.


Bobby's produkter är andra jag gillar. Denna mousse använder jag varje dag. också igår när jag gjorde min frisyr till tävlingen (som jag tyvärr inte har någon bild på.)

Till vardags är det även hans psray som gäller. jag älskar det! ligger faktiskt på samma nivå som mitt förra favorit spray från sebastian som jag har nämnt för urminnetider sedan.

När jag ska tupera och få det att stanna så (typ när man ska göra en lite 50-6 tals inspirerad frisyr) så brukar jag ha i lite av detta:


Super bra. Och dryg. min har räckt i över ett år och det är fortfarande kvar.
dock var det mindr kulden gången jag haft det i min bag och jag hade missat att skruva åt locket helt och hållet... ni som använder detta vet ju hur konsistensen är. = inte skoj.

Nu ska jag återgå till pluggandet av affärsresor, tenta på tisdag,  wish me luck.

Nu fungerar batterierna igen.

2010-04-11 @ 20:43:21

Eller jag, alltså jag har laddat dem igen.

här kommer då bliderna på kläderna jag sytt och lite annat jag lovat.



Min röda nya tävlingstopp. denna hade jag på mig på tävlingen igår.



Och den blå. denna  har jag inte använt ännu. Men det kommer det med :)



Och.... POKALEN!  vi fick igår när vi kom 3a :)
jag är fortfarande jättegladkommer typ vara det hela veckan tror jag.
OJ vad kul det var igår alltså.  fin avslutning på tävlings säsongen också :)

Björksta´Buggen.

2010-04-10 @ 23:24:22

Vilken dag alltså!  SKELLEFTEÅ DANSKLUBB! bra jobbat :D många pokaler blev det även denna gången. Vi ÄR verkligen duktiga allihopa och framför allt har vi KUL.
I klassen BVD (bugg vuven d.) som jag och Jonas tävlar i så hade vi idag både kvart, semi och final. Det gick faktiskt jättebra, enda lilla "misstaget" vi gjorde var under kvarten men det var inget stort så det gick bra. Vi klarade oss igenom både semin och själva finalen bra utan misstag alls faktiskt. Men fråga mig inte om vilka låtar som spelades under våra heat för det minns jag inte, haha det är som man  får blackout när man går av golvet, men tydligen är jag inte ensam om att tycka att det är så upptckte jag idag. Det var fler som tyckte så.
Hur som helst så fick vi äntligen prova stå på pallen! ett härligt brons belv det :D  itne helt fel sätt att avsluta säsongen på. "pokalen" var en glasskål. Ska ta en bild på den när jag har laddat batterierna till min kamera så ska ni få se den och allt det andra jag lovat att visa.

Hade tänkt plugga lite ikväll till tentan men det orkade jag inte var så trött när jag kom hem att jag nästan inte orkade äta haha.... men nu snart blir det sova, imorgon blir det plugg istället.

Har också pratat med Erika i telen en långstund trevligt var det. Saknar henne. Under samtalet började vi prata om resmål och även om försäljning hon jobbar ju med det.  Och om hur viktigt det är att faktiskt LE i telefonen också att kunde faktiskt hör det. fick också chansen att öva på mina skills att "måla" med ord, dock tog jag mallis och alcudia som "föremålet" för resmålet men det gick tydligen bra och erikasa att jag typ  redan sålt in det till henne när jag sedan slutade prata om det och hon har itne varit där, så det måste ju ha varit bra creds????  :D  bra att öva på det viset iaf. Åh jag vill åka till GOT (GBG) nu...  men det får bli sen.... när jag äger mer TID och PENGAR.  Men...den som väntar på något gott... heter det ju.

Fredde var så söt och bjöd mg på mat när jag kom hem gott var det.
Har tyvärr inte så många bilder att bjuda på ikväll.... men men..

Imorgon ska jag tipsa om en sak också tänkte göra det nu men har ingen bra bild så jag ska försöka fixa en imorgon om jag får igång kameran :)

Inne på ämnet....

2010-04-09 @ 23:17:45

Så surfade jag snabbt förbi den här sidan (av misstag men det var ett bra sådant ;) )
för en sån här vill jag också ha! :D

Diabetes.


fann hur mycket som helt med olika saker som har med ämnet att göra kika in ni med :D

Kort sagt Blandat......

2010-04-09 @ 23:01:28

Hade ingen bra rubrik på lut så det fick bli sådär, för när jag skrivit klart inlägget så belv det som ni kan se LÅNGT och kort sagt blandat.

Hade tenta idag, på SJ's bokningsystem även kallat STINA. Jag tror det gick bra men jag kände att jag inte kunde om alla reglersom gäller för de olika biljettyperna så pass bra utantill som jag hade velat dock vardet ju tur då att vi fick ha både bok anteckningar och internet så jag tror jag lyckades lösa det mesta ändå. Själva bokningarna gick då i alla fall bra. Det känns väldigt bra. Gillar programmet STINA för det är enklare ä Amadeus. Tycker jag iaf. Men amadeus är också kul skoj att själv knappa in exakt det man vill att programmet ska göra.
Nåja, när jag kom hem så passade jag på att tvätta och städa och diska lite, inte det roligaste men ack så nödvändigt. Hann också med att plugga lite på koderna på alla flygplatser vi ska kunna til tentan i affärsresor i nästa vecka. Kan väldigt många flygbolag också så det känns ju bra. Men då är det de resterande sakerna, som jag kan mindre bra men ska försöka plugga ås mycket jag bara kan innan det är dags så kanske det kommer gå bra.

Imorgon är det då som sagt danstävling i Umeå Björksta buggen. Ska bli rolgit då ska jag inviga min röda topp som jag har sytt så då får vi se hur det går, den har i alla fall ingen dragkedja så det känns ju bra. Tycker det känns tryggast att vara utan dragkedjor när man dansar. Har dock inte varit med om någon "hemsk" incident där dragkedjor varit inblandade i sammanhang med dans, men hjärnspöken har man ju, samma sak med om jag har någon slags prydnad i håret som tex en blomma eller så, för jag vet hur okoncentrerad jag skulle bli om jag kände att den höll på att lossna. Knäppt jag vet men men så är det. men med spray och massa hårnålar så har de då än så länge faktiskt nästan suttit som berget. Hur som helst så hoppas jag att det kommer gå super bra för SDK imorgon.

Nu till något helt annat. jag har funderat, ja jag gör ju det ganska ofta. På diabetes framförallt vilket kanske inte är så konstigt. Både igår och idag har jag  haft lågt blodsocker. Det är konstigt egentligen eller inte konstigt men kanske faschinerande då. Hur man förändras genom åren med symptom på när blodsockret blir lågt, jag vet jag har tagit upp den här funderingen förut, men nu har jag verkligen märkt en markant skillnad.
Det är som lite obehagligt, man liksom känner hur energin bara rinner av en. Idag hände det nästan under testet i STINA, jag kände riktigt där jag satt hur jag blev mer och mer okoncentrerad och liksom barabörjade tänka "äsch det här duger"  samtidigt som en annan del av mig  kämpade emot, kanske låter konstigt fr en del av er som inte har diabetes själva, men så gick mina tankar iaf, man blir liksom helt obrydd om det man gör. för kroppen har så fullt sjå med att hålla uppe nivån eller något. Hur som helst vad jag skulle komma till var  att jag liksom kände just det, samt att jag blev som energilös, tur så var det i slutet av tentan så jag bet ihop och gjorde klart den.

Sedan nu ikväll så fick jag också sådär lågt, och det sjuka är, jag får inte bara lågt utan VÄLDIGT lågt när jag börjar känna något  det jag pratade om här ovanför så ligger mitt socker på 2,4.  eller där runt 2, ja ni fattar. idag var det 2,4 när jag kollade. Det är hur som helst ganska otäckt att bli energilös och okoncentrerad och jätte jätte trött. Då kanske ni också kan förstå faran om tex alkohol är inblandad och man skulle bli sådär låg. Då känner man ingenting, det vet jag för det har hänt en gång, tur hade jag då att min fina pojkvän fredde var med så han kunde hjälpa mig men annars hade jag  förmodligen lagt mig och sovit och kanske inte suttit här idag och skrivit. Vi var på en julfest när detta hände, jag kände bara hur jag blev jätte jätte trött så vi gick hem, dock kollar jag alltid mina värden och sådär när jag har druckit alkohol så det gjorde jag även då, och jag minns att jag hade lite problem med att se vad det stod på mätaren, då var det också runt 2. inte bra alltså. Fredde fårgade vad jag ville ha och då kunde jag fortfarnade veta det, så jag sa att jag vill ha mjölk och köttbullar så  han var så snäll och fixade det till mig och då blev det ju genast bättre. Men tänk om han inte varit där just då.

Kom ihåg också att en diabetiker som har väldigt väldigt lågt blodsocker kan bete sig som en som druckit lite för mycket även fast vi inte tagit in en enda droppe, det har jag också varit med om detvar inte heller kul.
Ibland kan man liksom bli helt borta, det har hänt mig ett par gånger det också det är dock oftast när jag vaknar på morgonen och ligger på runt 2,4 men jag ska ju vara väldigt glad att jag FAKTISKT VAKNAR av det. För man är ju inte så långt ifrån att hamna i koma när blodsockret är sådär lågt.
Det är riktigt obehagligt att vara så låg, man kan typ inte göra någonting nästan jag vet att jag brukar ha stora probelm med att tex ställa/ stänga av larmet eller klockan på mobilen tex. eller ens få av knapplåset. det fungerar liksom inte i hjärnan. Det där låter väl också hel skumt men ja, jag vet inte hur jag ska förklara, det kopplar inte riktigt rätt helt enkelt, och det är väl öfr att hjärnan ch hela kroppen har fullt sjå med annat. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara allt på ett bra sätt men här är en av mina synvinklar iaf, och hur JAG upplever sådana hemskt låga värden.

Jag har också börjat bära mitt Diabeteshalsband som jag fick när jagvar yngre, jag tycker jättemycket om det.


Såhär ser det ut, fast det är i guld och haren  guldkedja till. det är i alla fall diabetes blomman, men nu finns det ett nytt halsband som egentligen är bättre, och jag ska beställa ett sådant också för jag fick av mamma och pappaatt jag skulle få beställa efter ett sådant redan för 2 år sedan på min födelsedag men det har ännu inte blivit av men nu är det på tiden. såhär serdet ut :

kommer härifrån
på baksidan har man då senare sitt namn, adress och personnummer ingraverat, vet inte om det även står telefonnummer?  har inte helt koll som sagt men jag tycker att det är super bra att det är ingraverat iaf, och tydligt  att man har sjukdomen och ens uppgifter, för gud förbjude, men det KAN ju faktiskt hända att man skulle kunna hittas medvetslös någongång, må hoppas det aldrig händer dock. Men som sagt man kan faktiskt aldrig veta.

Nu när jag kollade efter blid på mitt nuvarande halsband så snubblade jag över denna länk
Diabeteswellness.se där kan man beställa ett halsband med antingen svenska eller engelsk text GRATIS hur bra är inte det på en skala?  jag ska göra det. är ju jättebra att ha om man tex är utomlands, visserligen har jag en lapp i min plånbok där det står att jag är diabetiker och vad jag behandlas med osv osv, men det kortet brukar när vi är ute och reser ligga i min plastficka där jag har alla andra intyg och grejer, så ett sådant halsband vore nog på sin plats. Allt för att vara garderad.

såhär set det ut:



Svensk och engelsk version.

Men jag ska absolut fixa fram ett frankerat kuvert och beställa efter som sagt.

//Izzy

Bilderna....

2010-04-09 @ 11:57:42

Som jag lovade att lägga ut från tävlingarna i Sundsvall och Ö vik har jag äntligen fått tag i nu :)
såhär kommer dom:)

eller en i alla fall... är det någongång som man verkligen får roliga bilder så måste det ju vara på dans.... oj oj vilka miner man gör ibland och hur man ser ut ! haha, men skoj är det i alla fall.



Vi tävlade på en scen, kändes lite underligt men det gick också. 
här är väl den bild där man ser "mest normal" ut av bilderna som fanns på oss..:)

Så vardet Paradisbuggen i Övik.....



här blev det också bara en.  men  bättre än 0 i alla fall.

I morgon blir det tävling igen, men då är det i Umeå .

Blåa Skor!

2010-04-06 @ 10:32:35

Jaa, de har kommit nu så ikväll ska jag  hämta ut dem när vi ska på klubben och träna.
Endast 150 gick dom på så det var ju inte så farligt.
Igår gjorde jag om två armbad till ett halsband. Armbanden var egentligen ett halsband från början fast det var ännu längre än det är nu. tror jag har två till armband någonstans som jag gjorde av det, kunde dock inte hitta åt dom när jag letade lite snabbt när vi var hemma på middag i helgen. Men ett hittade jag i alla fall och den andra hade jag här. Tur var att det var exakt antal pärlor för attdet skulle bli exakt så som jag ville ha det. Ibland ska man ha lite tur också.

Snart ska jag ner på stan och köpa en eyeprimer på MUS vi hade kalas för mig och släkten när jag och fredde var hemma hos mamma och pappa på middag i helgen ås då fick jag lite pengar så lite av dom hade jag tänkt lägga på en sådan har velat ha en sådan ganska länge nu. Har läst så mycket bra om dem också och jag tycker det lät som en bra grej särskilt att använda till eye dusts, jag har ju ändå ett par sådana så det kan ju vara värt att testa. Särskilt på tävlingarna då man vill att sminket ska hålla länge, oftast så sminkar i alla fall jag mig  nästan direkt vi kommer till tävlingshallen så har man det gjort liksom då kan man bara titta på alla andra klasser under dagen och vänta på att det ska bli ens egen tur att entra golvet. :)

Som ni kanske förstår så är det tävling sanrt. Till helgen närmare bestämt i Umeå om jag inte nämt det tidigare redan haha ;) Förra året när vi var där så slutade vi som 6a så vi siktar på att slå det nu då ;)  kollade igenom informationen till tävlingen igår  och såg att vi inte har någon kvartsfinal, det hade vi inte i Ö vik heller.  Det där med att inte ha kvartsfinal är både på gott oh ont tycker jag nästan, har man kvartsfinal så år man ju (om man har tur)  dansa tre gånger  medan om man har endast Semi och final bara två (om man har tur) man kan ju råka åka ut också. Det är ju som sagt en bedömningssport. 
Kul är det i vilket fall och detär ju faktiskt det som räknas mest.

Idag ska jag ner på stan en sväng ska köpa den där primern så måste jag kolla om skor till praktiken, ett par svarta jag har ju iofsett x antal sådanan så skulle kanske kunna ha några av dom men ska ändå kolla om det finns några i lämplig prisklass annars får jag leta här hemma.
Ska gå förbi en sväng på Ur & penn också såg ett fint halsband i vitt som jag tror var på rea. ( långt med matta pärlor) tror det skulle passa fint till min blåa topp särskil om jag ska ha mina vita city shorts till. vilket jag hade tänkt. Men vi får väl se. Sedan blir det nog att plugga lite flygplatskoder kan alla utom typ två på sverige nu  så kan jag alla förkortningar på air traffic abbreviations wiie :)  lite koder på övriga världen som dock är lite oklara fortfarande samt på alla bolag men det ska nog gå det med :) Just ja, så ska jag  städa också....  då är det skönt att man har en så pass liten lägenhet som man faktiskt har haha...:)

Men NU ska jag sluta skriva här och gå och göra något vettigt istället.

Funderar på om jag ska ringa och kolla om jag får komma förbi mamma på hennes jobb så att jag kanske kan  låna lim och en häftapparat så att jag kan häfta ihop min broschyr till engelskan.

Bilder på mina kreationer kommer snart ;) 

:)

2010-04-03 @ 20:40:11

Som jag  så länge skrivit så hade jag ju trott flera gånger tidigare att mina  två tävlingstoppar jag har sytt på skulle bli färdiga tidigare men NU är det i alla fall klara båda två. I torsdags blev de helt klara. Ska ta bilder på dem och lägga upp här så att ni får se hur de blev sen när jag kommer till lägenheten.

Ungefär såhär ser de iaf ut i färgerna: (dessa skor ska jag ha till) måste dock köpa nya röda för mina nuvarande håller på att gå sönder...  blå har jag inga alls än men det ska också bli. Är som lite kul tycker jag att ha matchande skor med kläder.


Ungefär något sådant här.  inte hlet fle va ?=) 

Idag har vi varit och ätit en mycket god påskmiddag hos freddes mamma var så trevligt att träffa alla igen.
har varit lite duktig också senare när vi kom tillbaka,  jag har nämligen lagt in dokumenten med de nya flygplatskoderna, Airline koderna samt "förkortningarna" som man använder sig av i Amadeus om man vill skriva meddelanden och sådant i ett excel dokument här i datorn. Är som enklare att plugga in dom då. Fredde var så snäll sen och hjälpte mig att lägga in en grej som gör att det direkt kommer upp om man har skrivit rätt eller fel på koden. Super smart då slipper jag ju sitta och kola allt eftersom som jag gjorde innan.