Onsdag.

2010-03-31 @ 11:26:45

Igen. har än sålänge idag hunnit vara och träffa min diabetesdoktor och det gick JÄTTEBRA det var väldigt längesedan mina värden var så superbra. mitt Hba1c (långtids sockervärde) låg på 6,4 och det är bra :)allt annat var ocskå bra så det känns faktiskt jättebra.

Imorse när jag åt frukost så tränade jag lite på flygplatskoderna till provet i affärsresor och det gick faktiskt ganska bra. ska kolla mer på dem senare tror jag. Jag vill vara väl förberedd till det kommande provet, sedan  så underlättar det ju även senare när man ska ut på praktiken som är snart om man  kan så många som möjligt.

Har även just fått tiderna till praktiken jag ska göra på ett av fritidsresors kontor. Blev väldigt nöjd med dem.

Jag drömde även om koder i morse just innan jag vaknade jag minns att det satt uppe en  stor Sverige karta på väggen så  intill satt det ett papper och nålar med snören ni vet typ att ma n ska sätta e n nål där ett ställe ligger, fast här var det med flygplatskoderna så pratade vi i drömmen om  Norrköping eller vaddet var så skulle jag säga koden och jag blev så frustrerad när jag inte kunde den. Jag tror jag tänker för mycket på det där....

Nej nu ska jag  återgå till det jag ska göra, dvs.  göra en  karta på Cypern så jag kan lära mig  vart Fritidsresors resmål där ligger. Det ska jag  kunna till praktiken.

Var förresten super skoj igår på trivselkvällen på dansklubben. Snart är det tävling i Umeå också... 10:e April då ni ;)

//Izzy

Vart är världen på väg??

2010-03-28 @ 20:18:17

Uttrycket "jaasi, det var mycket bättre förr" är faktiskt inte  helt bakom. Det ligger faktiskt NÅGOT i det.
I alla fall så börjar jag fråga mig själv samma som rubriken ovan vart är världen på väg? Jag blir så otroligt ja jag vet inte inte upprörd  men ja mållös när man jämför världen med hur den är idag och hur den var när man själv växte upp.  När man själv växte upp så visste man knappt vad en mobiltelefon var medans idag  varena unge jag kan nästan säga under 10 bast har en.  Hur man gick mellan varandra och frågade om man skulle leka och faktiskt VAR ute  i ty p skogen och lekte. det händer nästan inte ens idag. Kurragömma med dunk var sommarnöjet nummer 1. Jag minns att vi sprang så sjukt mycket fram och tillbaka till björken vi har på vår tomt hemma i Drängs så att rötterna började komma upp, det ni. Och när programmet "på rymmen"  gick på tv, inte spelade vi dataspel, vi tog efter programmet och gick ut  i samhället och lekte det. På vårt egna vis såklart. Jag ska inte säga att ingen gör sådant längre för nog tror jag det men det är ändå inte på samma sätt som det var förut men så är det ju naturligtvis alltid. Jag menar jag lekte ju  såklart inte kanske på samma sätt som tex ens föräldrar gjorde när de var små, det handlar ju såklart också om olika tidsepoker och det är klart vi lever ju i ett mer, jag vad kan  man säga?  högteknologiskt samhälle idag. Så är det ju.

En sak som däremot stör mig GRYMT mycket är dagens hets om MAT OCH VIKT. Man ska helst inte äta någonting alls och ändå orka precis som vanligt det fattar väl vem som helst att man inte gör???  vi är faktiskt vanliga människor inte så j*a robot. Okej att  dom som är överviktiga och sådär går på dieter och så vidare men jag tycker inte att om man inte behöver det ska utsätta sig för sådant, OCHJAG TYCKER FRAMFÖRALLT INTE att flickor i yngre tonåren ska utsätta sig för sådant. Läste just ett blogginlägg som jag bara råkade hitta av misstag  men vilket är liksom det som gör att jag ägnar ett inlägg till detta.  flickan har ingen aning om vem det var men det spelar ingen roll hade ben som tandpetare typ  och sa nädå att hon ville gå ner 10 kg till sommaren?!  vad har man då för bild av sig själv. Sedan skrev hon även att hon ju hade speglar hemma och kunde se att hon inte alls var tjock, jamen VADAN DETTA då att gå ner 10 kg????  förstrå hon hur mycket det är ??  uppenbarligen inte.
Jag tycker det är hemskt att vikthysterin har sjunkit så lågnt ner i åldrarna.

Visst man bör vara medveten om vad man stoppar i sig, ingen tvekan om det, men man behöver inte gå till överstyr. äter man sunt och rör på sig så mår man också bra. mår man bra om man svälter sig själv??  nej jag tror inte det.


I denna bemärkelse är jag faktiskt glad  på ett sätt att jag har min diabetes, för då MÅSTE man äta bra och nyttig mat. Slarvar man får man sota VÄLDIGT mycket för det och det vill man ju inte. Dock kan jag förstå att endel kanske får ätstörningar just FÖR ATT man blir ganska så medveten på hur allt man äter påverkar kroppen på olika sätt, dock så märker man ju också vilka saker man mår extra bra av.  Ja det är inte lätt sådant här  men såhär tycker JAG iaf. Så får ni andra tycka vad ni vill. Ordet är ju  som sagt fritt.

Så vill jag ge  creds åt blondinbella. Tycker hon är super GRYM. på ett bra sätt alltså. Tycker hon har ett väldigt sunt sätt att tänka och jag gillar att hon tror på sig själv, jag menar kolla  bara,  man KAN faktiskt om man VILL. Tycker även det är super bra att hon skrivit en  bok om tips till bättre självkänsla och sådant  hos unga tjejer jag tror att något sådant kan behövas. OCH att hon inte bloggar om att man ska var så smal som möjligt. BRA BELLA! :)


Har inte så mycket mer att säga.
Jo, blev inte mycket av "fruktade svart gula ränder" ikväll när  färjestad vann ver oss med 2-1 dock så ÄR Johan Forsberg min nya idol typ. Han är ju bara FÖR bra. vilken lirare.

Imogron ska jag på skolan igen vi har ju varit "lediga" ett tag nu. Imorgon har vi Amadeus i helklass, ojoj  undra hur mycket man  kommer ihåg, hoppas allt typ  då ska jag iaf söka på en resa till Japan  tror jag ska bli intresssnat att ta reda på vad en flygbiljett dit kostar.
FXA/R,UP  here we go again ;)

Så blir det lite dans på det också sedan är vi lediga över påsk igen.

//Izzy.

Fredag.

2010-03-26 @ 09:56:57

Fredag idag igen. (redan)  tiden går verklign fort nu alltså.
Var super trevligt igår att träffa Jenny en stund i stan. Hann med att äta sushi också yummi.
Dock inhandlade jag ingenting men vi var in på cubus och jag såg att de fått in fler "dansbyxor" ( jag kallas dem så för att jag dansar i dom) dom är helt underbart sköna. hur som helst såg att de fanns både i svart grått och vitt. Är lite sugen på ett par vita. Så såg jag att de även hde såna här plysch derssar har ju velat ha en ljusrosa och har hittat en på en hemsida men vill inte beställa om man endast ska beställa en grej som man sedan måste  betala massa frakt på. Så såg en vit istället som jag funderar på har dock inte  testat den så jag vet inte hur den sitter. Var lägesedan jag  köpte  några kläder så kanske ska unnamig något nu. Har ju ändå jobbat en del nu. Men men  vi får se.

Har iaf lagt undan pengar från min lön nu på mitt sparkonto till vi börjar praktiken och utgifterna som blir då med eventuellet dubbla boenden eller busskort, vi får se. Jag hoppas verkligen vi får tag i en lägenhet i Luleå hade varit rätt skönt att slippa pendla ändå.
Kan inte fatta att vi är färdig utbildade om ett år i maj. galet. Men skoj.

Just ja, jag  var ju som jag  nämnde igår och träffade Marissa när ho demade youth code på Coop och jag köpte faktiskt en burk med kräm till aniktet. Jag har provat den nu och den är helt underbar. En ny favorit  helt klart.

Idag ska jag  hem till mamma och pappa och göra färdigt mina två tävlingstoppar. Så jag ska försöka he mig iväg nu snart. För nu tror jag att mitt blodsocker gått upp lite från när jag vaknade ( hade bara 2,6)  så jag  åt ett äpple.

Funderar på om jag ska ta med datorn så att jag kan  jobba lite på mina lathundar också, men jag tror jag skippar det och sitter med det ikväll istället. Jag känner mig själv och vet hur jag funkar jagär  alltid så optimistikt när det gäller tid och sådär. Så datan får stanna hemma. Jo, så får det bli.

Nu ska jag  gå och göra mig klar och sedan bege mig  ut i vinter världen, jag som trodde det var vår.....
nåja.

Vad gör alla andra idag?

// Izzy.

Torsdag.

2010-03-25 @ 10:10:53

Det gick bra igår både att sjunga samt matchen. AIK vann.  men domarna var dock inte särskilt bra men men man kan ju inte alltid vara nöjd. Huvudsaken var att vi vann i alla fall. Dock kom jag ("tyvärr") fram till att jag nog aldrig aldrig aldrig kommer att kunna gilla färjestad som hockeylag. Men så är man ju AIK:are i själv och hjärta och det kommer jag faktiskt alltid att vara. det FINNS faktiskt en ANLEDNING till att min AIK t-shirt var med under hela säsongen på Mallis.

Har precis kommit hem från sjukhuset, promenerade dit och tog prover, inte mitt favorit göra men som tidigare nämnt så är det tyvärr sådant som måste göras. Dock gick det faktiskt väldigt bra. Jag är ju  så otroligt rädd för att bli stucken, låter kanske konstigt då jag är van att sticka mig själv i fingrarna varje dag flera gånger, men som sagt så är det en GRAV skillnad på att stickas i fingret och i armen gillar inget dera särskilt mycket men armen är ändå värst. Har dock börjat gå bättre på senare år, än det gjorde när jag var liten. Så är det ju bra att man  faktiskt kan tala om om man tycker det är otäckt det gjorde jag idag och då frågade honsom tog hand om mig  om det  gick bättre om hon använde en  sådan de använder när de sticker barn. Jo, svarade jag  de går bättre. "mygga"  tror jag de kallades på barnavdelningen när jag hörde dit. de ser ju faktiskt ut som en liten flygare. så känner man inte i armen när de byter rör. = bra.

Nu är det gjort i alla fall och det känns väldigt bra.

Idag ska jag åka förbi på coop senare och träffa Marissa när hon jobbar för Youth code tänkte jag.
Senare där vid 2 ska jag träffa Jenny på stan och umgås ett tag. Blir bra.
Ikväll blir det nog dans. alltid skojigt.

Så ska jag kolla lite på resmålen också tror jag.
Och kolla upp vilket datum vi har tenta i affärsresor. kan vara bra att veta.

Onsdag.

2010-03-24 @ 17:52:08

Har faktiskt inte gjort så mycket idag.
Lämnade in min broschyr om Aruba igår. Vi hade deadline på dem idag så jag hoppasat jag får godkänt på den i alla fall.
Har också promenerat en sväng till bibblan och lämnat igen böckerna jag hade lånat samt lånade några nya. Är så roligt att läsa faktiskt.
Har läst nästan hela eftermiddagen, och övat på nationalsången förståss ikväll smäller det. om exakt en timme ska Anna möta upp mig vid ingången och om en timme och en kvart så står jag på isen och sjunger. Hoppas hoppas HOPPAS att AIK vinner ikväll det förtjänar dom verkligen.
OJ så förbannad jag var över förra matchen skräp = (läs många svordomar) domare alltså. Tror inte att jag har varit så förbannad under en match någonsin faktiskt.

Imorgon ska jag träffa Jenny på stan ska bli trevligt.
Först ska jag dock på medicin och ta lite prover som man iblnd måste göra när man är diabetiker som jag men bättre att göra det så man vet  hur allt står till  och förhoppningsvis är bra. Men jag känner mig som jag ska iaf.

Igår var jag och Idapå dansklubben och dansade jag säger bara ojojoj det var LÄNGESEN jag dansade SÅ mycket en tisdag!  herreminje men skoj var det. Ida var också jätteduktig hon lär sig fort :)

Åh just ja, kommer ni ihåg min nya tävlings topp som jag började med i föra veckan?  och att jag nämnde nåt om att jag kanske skulle sy en till?  det blev så. Jag åkte och köpte typ och nu har jag snart TVÅ nya :) 
ska visa bilder på dom till helgen tror jag det blir på fredag ska jag hem till mamma och pappa och göra dom färdiga.
Tänkte det var lika bra att sy en i rött också när de inte tog  så lång tid att sy och blev ganska bra. Så då kan man ju variera sig lite inom det röda också så jag inte bara har klänningen jämt.

sometimes a girl need variation:)

Nu ska jag  sjunga igenom sången en gång till och göra mig färdig för snart kommer Fredde hit.

//Izzy

Paradisbuggen.

2010-03-21 @ 11:20:40

Igår var vi alltså i Ö Vik hela dagen på danstävlingen Paradisbuggen. var super kul och gick väldigt bra om än det blev en väldigt lång dag. Vi åkte buss dit hela klubben vilket alltid är trevligt. 06:45 gick den. Dagen gick super bra med massor av fina placeringar och pallplatser. Duktigt SDK.

Jag och Jonas slutade på en 5e plats efter final heatet och det får jag väl såhär i efterhand säga var bra eftersom vi bommade ganska rejält i finalen. Men men det är sådant som händer och nu har det hänt så nu får vi träna träna träna ännu mer innan tävlingen i Umeå som är i April så att vi inte gör någon bom då med. Vi slutade som 6a så vi får väl försöka slå det. Vi brukar ju som köra på det när vi återkommer till ett ställe där vi redan tävlat innan, alltså att vi ska slå den tidigare placeringen vi hade där. Lite kul så. Då tävlar man som mest mot sig själv.

Dock kan man ju aldrig göra bättre än sitt bästa och resten så får man hoppas att man har en väldigt bra dag och att motståndarna har en sämre dag. eller nåt. Nej skämt åsido men lite så är det ju nästan ändå. Kort sagt man kan bara göra sitt bästa tillsammans och vara fokuserad på sig själv som par. för man kan ju faktiskt inte direkt påverkar vad alla andra gör. Så är det ju.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, inte så mycket tror jag faktiskt. Jag ska iaf vara här hos Fredde ett tag och mysa vi hann ju som sagt inte ses så där väldigt mycket igår då jag var borta hela dagen. Vi kom tillbaka till Skellefteå runt 23:30 eller något sådant.

Igår tävlade vi i våra svart/röda kläder. Dvs. jag hade min klänning inte den blåa toppen som jag har sytt. Ska sy fast axelband på den också sedan är den helt färdig. Funderar dock på att gå och köpa mera rött tyg och sy en likadan röd topp som den blåa jag just sytt. Men vi får se. ska fundera lite till men kanske. Kan ju vara bra att ha nåt så att man kan variera sig lite även inom samma färg. Den röda färgen ÄR dock grymt bra att ha på golvet, för då syns man och DET är bra.

Torsdag.

2010-03-18 @ 22:38:49

Redan torsdag. I morse åkte jag hem till drängs igen för att umgås lite med min mamma samt fortsätta sy på mitt nya tävlings linne :) ( till dansen) Vi ska dock tävla i de "vanliga" tävlings kläderna i helgen så linnet får vänta tills vi ska inta golvet i Umeå i april. På lördag kör vi alltså på röd/svart :) Jag blir super nöjd med mitt nya linne egendesignat såklart med lite inspiration från en gammal klänning jag köpte på Gina för något år sedan. bra att kika på när man ska göra mönster;) Har dock lite finslipningar att göra på den samt axelband osv. det ska göras imorgon. Hade ju dock totalt glömt bort att jag skulle till ögonkliniken idag också ( eller kanske förträngt det, då jag verkligen inte ville dit) Min kära moder påminde mig dock så jag kom ihåg att ta med mina solglasögon till stan som jag hade tänkt göra redan i tisdags men glömde som sagt då. Så, åkte tillbaka till stan vid halv 4 hade tid 4 prick. parkerade bilen på min parkering och gick till sjukhuset i snöyran och himmel vad halkigt det var på vissa ställen, inte undra på att gamlern halkar och typ slår ihjäl sig tom JAG hade svårt att parera och då hade jag SETT hur det såg ut på ett ungefär oj OJ vad halkigt det var. men jag ramlade faktiskt inte. tog mig helskinnad fram och fick hemska droppar i ögonen så att man ser helt påverkad ut pupillerna blir enormt stora för att de ska kunna fotografera ögonbottnarna. läskigt är det men ett nödvändigt ont om man är diabetiker. Dock bra att man får göra sådana kollar så att dekan se om det blir några förändringar som ej är bra. fast måste faktiskt medge att det var mindre farligt denna gången än jag upplevde det gången innan. Min pappa var så snäll och väntade med mig där och skjutsade sedan hem mig. När vi kom ut i snön tyckte jag det var väldigt ljust och pappa sa då att jag ju kunde ta på mig solglasögonen. jag skrattade och sa "jo, det lär ju se måttligt roligt ut, solglasögon i snöstorm". haha vilken syn det hade varit va..:P Nej det gick faktiskt bra utan dem och nu ser jag faktiskt helt normalt. Precis när jag kommit hem och slog på datorn så gick det däremot inte så bra att göra någonting jag kunde logga in på FB men att läsa någonting där var hyfsat svårt, gick aningens bättre om jag typ sköt stolen en meter bakåt, så jag gav upp det rätt fort. Skulle ringa till fredde med mobilen det gick ju också sådär tur att jag hade pratat med honom innan så att han var högst upp på listan för jag såg som sagt INTE bra. Blev ingen dansträning ikväll, så vi kör stenhårt på lördag och hoppas på det bästa :) har däremot gjort klart min pamphlet till engelskan, eller klart är väl fel bemärkelse, men jag har gjort klar texten och skickat iväg den på bedömning så nu får jag se vad läraren tycker så att jag sedan kan ändra om det hon vill att jag ska ändra, och sedan utforma själva broschyren men det ska faktiskt bli jätteskoj. tror dock att jag kanske kommer få ta bort lite text på vissa ställen men får fixa det sedan.

Avbeställningsskydd.

2010-03-17 @ 20:57:19

Har ju mina kategorier här till vänster och nu kommer det ännu en ny. Om resor såklart.
I denna kategorin kommer ni att  kunna se tex vad ett avbeställningsskydd egentligen är och varför man ska ha en reseförsäkring. Vi har fått lära oss jättebra i skolan och det vill jag förmedla till er därute som säkert som jag tidigare inte riktigt visste ens varför man ska ha dessa och VAD de är bra för, de kostar ju trots allt pengar.
Hoppas ni ska ha hjälp av dessa tips.

Såhär ligger det alltså till angående avbeställnings skyddet.
Köper du ett avbeställnings skydd till din resa så har du rätt till följande:

* Utan extra kostnad boka om resan fram till 30 dagar innan avresa. Oavsett anledning.

*Boka om resan till en helt annan ( dock måste det vara med SAMMA arrangör som ursprungsresan hade.)

*Den nya resan MÅSTE ha avresa inom 6 månader från ursprungsresan och får INTE heller vara rabatterad.

*FRI ombokning gäller för charter resor med charter flyg. INTE reguljär.

*Det går inte heller att boka om till endast en flygstol.

*EN ombokning är tillåten utan extra kostnad.


HAR DU INTE AVBESTÄLLNINGS SKYDD OCH MÅSTE AVBOKA HÄNDER DETTA:

*Mer än 30 dagar innan avresa =  anmälningsavgiften man har betalt får man ej tillbaka.

*30-15 dagar innan avresa: du måste betala 25% av resans pris.

*14-8 dagar innan avresa: du måste betala 50 % av resans pris.

*7-0 dagar innan avresa:  inget återbetalat, du har betalt resans fullpris och får alltså inget tillbaka.




Hoppas ni också blir lite klokare av detta,  nu kanske ni förstår varför det är så bra att lägga de där extra små kronorna på att ha ett skydd.




Onsdag.

2010-03-17 @ 20:21:34

Idag har jag jobbat på min broschyr har snart gjrot den färdig och klar för att skicka in som första utkast för utävrdering och sedan finslipa den. Tycker dock det är lite svårt att hitta bra restauranger när man inte har varit där, så kastade iväg ett mail till Marjolijn som jag jobbade med på Mallis hon har bott på Aruba innan så hon har nog  koll:)  sedan har jag även varit en sväng ut till Ursviken och hälsat på Marissa det var längesedan så det var trevligt att prata en stund fick även en  bok av henne :) tack :)  ska läsa den sedan. Annars har det väl inte hänt sådär jättemycket idag. Imorgon ska jag hem till drängs igen och förhoppningsvis sy färdigt min dans topp så kan jag eventuellt inviga den på Paradis buggen i helgen ( danstävlingen som är i Ö vik). Är nästan lite nervös ändå, det ska vara kval in till kvartsfinalen. Normalt brukar det "bara" vara kvartsfinal sedan semi och final men vi får göra som vi brukar =  vårt bästa och ha så skoj som möjligt. Då brukar det gå bra. Älskar dock stämningen som alltid är på tävlingarna.

Funderar,  tror jag ska gå igenom mina fråge papper jag skrev ner om Frittes = fritidsresors produkter. Så att jag kan se hur mycket jag kan, är ju tänkt att jag ska kunna dem när jag kommer dit i maj  så det är  ju bra om man börjar i tid så att man kan det riktigt ordentligt.  Ska göra frågelappar på avbeställningsskydd och reseförsäkringar också tror jag  bara så att man  får in det  riktigt bra för det är  ju faktiskt bra att kunna oavsett på vilken sida om disken  man  står så att säga. Dock kan jag faktiskt inte förstå att jag aldrig  köpt reseförsäkring eller avbeställningsskydd förut när jag har rest, det är ju  typ  livsfarligt att resa utan  jag har bar haft TUR att det inte hänt nåt, då hade man ju typ  suttit i sjön så att säga, så gott folk, när en  resesäljare frågar om ni vill ha försäkring och avbeställningsskydd så försöker dom INTE "sälja på er dom bara för att" det  fyller faktiskt en VÄLDIGT STOR funktion och de tänker ENBART på ert bästa. DET har jag lärt mig. Vet ni inte riktigt vad de innebär,  fråga,  så svarar de nog  säkert för det ska de veta :)  haha. Eller fråga mig  så ska jag förklara för  snart kan jag dem  väldigt bra också;)

Nu ska jag  leta fram mina lappar och skriva några fler,  sedan  funderar jag på att ta fram min fimo lera och göra en lite grej till mitt linne  men vi får se, ska inte vara uppe så länge ikväll. 



Sommar...... GOT..... Liseberg...:)


Min biljett till pariserhjulet.... kan bara meddela att jag och karuseller går INTE ihop jag  började typ  må illa av PARISERHJULET! jag står alltså hellre på marken och tittar på så får de andra åka åt mig  också... haha.
Jag kommer ihåg "breakdance" som de brukade ha på festivalen här i stan förut, kommer inte ihåg nu i skrivandes stund om de fortfande har den, men jag minns att jag blev hyfsat yr av att enbart titta på den.
Men så kan det vara. Jag har roligt ändå.

Så måste jag bara tala om en  sak som egentligen inte har något alls  att göra med detta inlägget men min gulliga barndomsvän Jenny och jag konverserade på facebook igår och ho var så söt och sa att hon hade typ fått en "aha"  upplevelse när hon förstått att det heter ÅKgräsklippare och inte ÅKERGRÄSKLIPPARE  hon tyckte plötsligt att det ju faktiskt var helt logiskt då :)  och det var det ju  haha visst är hon söt ??=)
Ni skulle bar veta vilka ideér vi hade när vi var små och om vi säger såhär vi var aldrig  sena på att testa dom heller. Men som sagt litet roar barn, det ligger faktiskt något i det.

Over and out.

// Izzy . Tot zijns!

Everybody's working for the weekend....

2010-03-14 @ 21:51:30

Den låten kommer jag nog alltid koppla ihop med älskade Boogart och mina första gånger ute på dans och i dansens underbara värld där jag bestämde mig för att stanna :) direkt när jag tänker på denna låten så minns jag en av sommar kvällarna i Bredsele, klockan är efter två på natten, vi är lite trötta efter åtskilliga timmars dansande och det är lite kallt samt doftar sommarnatt, ah wonderful feeling. :D  Nu kanske ni tror att vi är såna här galna fans som förföljer band  när dom spelar ?? nej, så är inte fallet, varför vi var kvar efter 2 då dansen var slut är för att Erikas (hon jag var där med)  syster spelade i det bandet.  En annan gång var på vintern/ vårvintern i Piteå på stadshotellet då vi åkte dit i deras buss  och senare på kvällen så fick jag gästa dem och sjunga Charlotte Perellis "take me to your heaven" jag har tom. kvar det ögonblicket på en cd någonstans här eftersom de spelade in det, lite skoj ändå fast jag vågar nästan inte lyssna på det nu, men en dag kanske. I framtiden. Egentligen var det inte om detta jag skulle skriva, jag skulle egentligen skriva om min helg, men min rubrik fick mig på sidospår, så jag tror jag berättar om min helg lite senare.

Nu när jag sitter här så börjar jag tänka på ögonblick i mitt liv, om saker jag varit med om som jag bara trodde jag skulle få drömma om, de kanske inte är stora,alla, men alla är lika betydelsefulla för mig för det. För MIG är de stora viktiga och betyder jättemycket. Är ni som jag? som varje nyårsafton på dagen sätter er ner och funderar igenom året som gått ? samt vad man vill hinna med på det nya?  nu lät det där väldigt flummigt, jag är inte SÅ strukturerad men ja, jag tror ni fattar. De där listorna har jag hållit på med i flera år sedan högstadiet någon gång,tyvärr så brukar jag lyckas slarva bort dem, men det vore ju extremt skoj att hitta igen dem och se hur saker ändras, eller inte gör det.

Samtidigt tror jag starkt på variation. Jag menar, hur ofta hör man inte  efter nyår, eller säger det själv, att man ska sluta med än det ena än det andra, eller börja med saker man vet att man inte kommer hålla? 
Därför gör JAG såhär:  jag skriver en sak som för mig är "stor" eller "svår" som jag ska jobba med, nästa sak jag skriver ska vara en rolig, som är lättare att uppnå än den första, eller kanske hjälper till på traven att klara det där som man tyckte var lite svårt. Det sättet fungerar för mig. Man ska inte tvinga sig att bara göra svåra saker ibland behöver man få göra lite roliga saker också. nåt som kanske inte är så komplicerat.

En sak som jag minns särsklit att jag hade med på en av mina listor för år 2007 måste det ha varit var att jag skulle "gå på en audition för något"  eller så. Den punkten klarade jag, och det har givit mig mycket senare som jag har haft hjälp av flera gånger efteråt.
Jag gick inte på en audition, men jag skickade in ansökningar till Lingman & Co's talang tävling "Schlager stjärnan" och jag KOM MED! jag fick åka till Örnsköldsvik och sjunga.  Hade jag inte haft med det på min nyårslista så hade jag förmodligen inte sökt och då hade jag missat flera tillfällen som dykt upp efter det. förra våren var jag med i Schlager stjärnan igen men i Sundsvall denna gången och i somras så var jag med i en tävling som hette Popcorn. Alla  anordnade av Lingman, och alla de tre dagarna har varit så sjukt roliga att få uppleva. Att jag skickade in mina ansökningar den första gången har då sedan gjort att jag även vågat söka på andra saker och fått mig att inse att JAG FAKTISKT KAN! Något annat jag  tänkte wow,  det där vill jag också göra,där någon gång när jag var 15-16 var att sjunga nationalsången på hockeyn här i Skellefteå kraft arena. De tillfällena när jag tänkte så var det min kompis Mias bror som sjöng men det visste jag inte då för då hade inte jag och Mia hunnit lära känna varandra ännu. Hur som helst , DÅ när jag stod där på läktaren och tänkte de tankarna, hade jag väl aldrig i min vildaste fantasi trott att JAG nu skulle stå där nere på isen själv och höras i hela arenan innan matchen började? det var också en dröm jag hade och som jag nu får chansen att uppleva. DET är jag oerhört tacksam för. men det är också så hade jag inte vågat ta det där första steget så hade jag inte stått där idag. Då hade det fortsatt att vara en dröm, och inte verklighet som det är idag. VILL man och VÅGAR man så KAN man.

Att följa sina drömmar, det tror jag stenhårt på. Det kommer jag alltid göra.
vad drömmer du om?

det här drömmer jag/ har drömt om:

Jobba som Entertainer på Mallorca (har jag gjort, had the time of my life!)
vara lucia kandidat i Skellefteå bygdens lucia ( har jag gjort)
varit med i schlager stjärnan (har jag gjort)
Sjungit national sången på Hockeyn ( gör jag för tillfället)
Sjungit i Dansband (har jag gjort förra året och fick nyligen erbjudande om att göra detta igen men det passar inte ihop med mina studier för tillfället tyvärr.)
Sjungit på PDOL ( har jag gjort.)
Jobba på resebyrå (  pluggar till det nu)
Jobba på Wallmans salonger som artist ( fortfarande dröm)
Delta i Melodifestivalen ( fortfarande en dröm)

Som ni ser har mycket med musik att göra, men det mesta i mitt liv har kretsat /  fortfarande kretsar kring musik.



vintern / vårvinter kvällen på Piteå Stadshotell....


Lucia Kandidat Skellefteå bygdens lucia 2005.


Schlager stjärnan 2007. Örnsköldsvik.

Jag sjunger nationalsången på hockeyn.


Några bilder från det jag gjort.


Oj vad galet...

2010-03-12 @ 22:34:00

Jag kan liksom inte riktigt förstå att vi är lediga en stund nu. Det känns lite smått konstigt faktiskt för som sagt och som kan märks här också så har vi haft en hel del att göra i skolan, där av den dåliga uppdateringen. Förlåt för det.
Hur som helst så lever jag iaf.

Igår och idag har vi haft försäljning. Har varit super bra den här kursen och nästa år har vi några fler dagar. Jag tycker verkligen om upplägget och att vi inte behöver ha någon kurslitteratur. Samt att det är  blandade uppgifter och mycket att vi får göra praktiska saker också dvs  typ ha rollspel och sådant mycket lärorikt.

Vi har ju också fått göra ett samtal med vår "lärare" där han spelade kund och vi var säljare så spelade vi in det med filmkamera, var väldigt  läskigt innan man satt där, främst tror jag det berodde mycket på att man inte visste vilken sorts kund man skulle få eller om man skulle kunna tillräckligt mycket om resmålet dit denne ville åka. Såhär i efterhand känns det dok väldigt bra och det är också ett väldigt  bra sätt att själv kunna se exakt VAD man gör för då kan man lättare sätta fngret på exakt vad man ska ändra eller träna på. Samma gör vi ju på dansen och det är väldigt effektivt. För även om man ser sig själv i spegeln ibland så hinner man liksom inte se hur allt ser ut som man gör. Har man det på film så kan man även där se VAD man gör och HUR det egentligen ser ut.  Vet man vad  man gör så är det ju också lättare att ändra på till det bättre eller hur?  därflr tycker jag  att det var super bra ändå att spela in oss själv med säljsamtalen även om jag just när jag stod därutanför dörren inte tyckte att det var speciellt kul. Men det har väl också att göra med trygghets zonen,  det låg aningen utanför det man anser vara tryggt och däröfr kändes det läskigt.

Nej jag måste säga att den här kursen har lärt mig  jättemycket eftersom jag inte kunde särskilt mycket om försäljning innan. När jag har fått tagit del av allt detta så känns inte heller LIA:n heller jättehemsk som den gjorde innan  säljsamtalen var verkligen ett av mina största orosmoment. Produktkunskapen är ett annat men det kan man iaf jobba med själv det är ju bara att sätta sig  ner och läsa in om olika resmål och det andra produkter som man kan tänkas jobba med. Nej, nu är jag som peppad ska bli super intressant att få gå ut i arbetslivet och verkligen se hur saker går till på plats och vara på "andra sidan disken" och inte vara kund på resebyrå :)

Dock tänker jag titta på mitt samtal fler gånger och verkligen se vad jag ska göra annars och sådär, analysera lite mera, man vill ju utvecklas ;)

Till veckan är vi som sagt "lediga" eller vi som hade amadeus förra veckan ska ju göra vår engelska broschyr, dock har jag redan börjat på min ett strategiskt val av mig  haha ;)  men jag blv inte färdig  så har jag ju inte gjort layouten heller men får se om jag tar tag i det på söndag, eventuellt. Jag har även tänkt hinna hem till mamma och pappa några av dagarna, ska fara dit när mamma är ledig för i veckan hade jag även tänkt försöka hinna kanske inte klart men iaf hinna börja med min nya topp/ klänning till dansen. Den som ska bli blå som jag har berättat om tidigare :) ska bli jättekul att sy igen :D


kvällen...

2010-03-10 @ 20:50:16

Har nu gjort det jag skrev i det tidigare inlägget att jag skulle göra. Har även börjat läsa på lite om Cypern inför min praktik på Fritidsresor. de ville att jag skulle ha läst på om Mallis Cypern, Turkiet, kreta och Rhodos.  Så skulle jag kunna deras "blåa produkter" oh veta vilka de är och vilka de vänder sig till samt flygplatskoder men ganksa många kan jag ju redan från förra provet i privatresor så har vi ju fått fler nu till provet i april men jag tycker  att sådan är roligt att lära in och jag har märkt nu under amadeus kursen hur otroligt mycket det underlättar om man kan dem. tillbaka till resmålen. Mallis är jag inte så orolig över det har jag ju relativt bra koll på skulle jag vilja säga. även om det såklart alltid finns något man kan lära sig om precis allt. Rhodos skrev jag ju om under julen och har redovisat om så det finns också ganska bra. men cypern turkiet och kreta har jag bara hört om när vi redovisade fåra jularbeten i klassen och för att lära mig saker riktigt bra ka jag inte endast läsa om något jag måste även helst gärna också skriva om det i egna ord så att det riktigt går in därav att jag skriver om resmålet. Jag känner att jag vill var ute i god tid så att jag hinner lära mig så mycket som möjligt till praktiken det hade kännts bra.

NU blir det att diska och fixa lunch lådan till imorgon sedan så blir det nog  sängen tror jag om jag kanske inte ska pyssla lite innan :) vi får se helt enkelt :)

Då var det över..... för denna gången.

2010-03-10 @ 18:20:44

hoppas jag.
NU har vi i grupp 1 gjort klart Amadeus steg ett. För er som inte vet så är amadeus ett bokningsprogram som endel resebyråer använder sig av, och det har vi nu lärt oss det första steget i under förra veckan och fram till idag då vi gjorde tentan i den. Jag tror det gick bra. Iaf så svarade jag på allt även om jag fick fundera lite extra ibland :)

de två resterande dagarna denna veckan har vi försäljning igen får se hur det blir :) sist skrev vi en personligutvecklingsplan som jag ska skriva in i datorn nu och skicka iväg. vet inte om jag kommer ihåg fel nu eller om det är imorgon vi också ska ha våra personliga samtal igen .Ska i vilket fall bli intressant att höra vad han tycker sedan förra gången vi hade det. Vad man har blivit bättre på och vad man kan fortsätta jobba med.

Känns helt galet också att vi snart går på praktik. Men det ska bli väldigt intressant och roligt att få se hur det verkligen går till IRL så att säga. :)


För tillfället har jag inte så mycket mer att säga ska leta reda på min utvecklingsplan i pappersformat också så jag kan  föra över den som sagt. Så tror jag kanske att jag ska gallra lite bland alla mina papper som jag ej kommer behöva mer:)


Har fortfarande inte hittat kabeln till min mobil så att jag kan he in bilderna här...:( ska fortsätta leta..:)


Amadeus steg ett...

2010-03-02 @ 20:28:17

Ja, det började vi då med igår :)  det är super roligt och ska bli jättekul när man verkligen kan alla koder i huvudet typ så att man  kan göra bokningar riktigt snabbt :) 
Dock började inte min dag så bra.
Jag vet inte om jag har haft lågt blodsocker i natt men jag tror det för jag vet att jag en gång höll telefonen i hande och gjorde någonting men vet inte vad, vad som INTE var bra med dettavar dock att min lucka som håller fast batteriet hade lossnat lite på nåt sätt så att batteriet hade förlorat kontakten med telefonen = inte bra eftersom då ringde den inte när jag skulle upp  så.... jag vaknade typ tio i 9 och vi börjar HALV dock så är detta FÖRSTA gången (och förhoppningvis sista) i mitt 22 åriga liv som jag någon gång försovit mig.. jag är  väldigt punktlig av mig när det gäller det mest men  särskilt viktiga saker som skola och jobb, att komma försent och försova sig existerar faktiskt inte i min värld. har fortfarande dåligt samvete över att det faktiskt hände idag...:( men jag missade bara genomgången om det vi gjorde igår och jag var på plats fem över vilket jag tyckte jag gjorde ganska bra. Resten av dagen har förflutit utan smärre missöden. har dock haft lite ont i huvudet nästan hela dagen, men jag vet att det berodde på att jag vaknademed 2.5 i blodsocker och en "bieffekt" till när man har så låga värden är att man kan få ont i huvudet. Men som jag alltid brukar säga,  så länge man vet vad det beror på så är det ingen fara.

Kunde dock inte gå till dansen ikväll som det var tänkt men men allt går inte alltid som man vill jämt. på torsdag blir det träning igen iaf.

Sedan det sjukaste! jag och Fredde var på Coop och handlade så skulle jag skicka ett sms till min danspartener för att meddela att jag inte kunde komma och jag tyckte det var jättesvårt  för mitt huvud var fortfarande inne i Amadeus och tänkte efter koder och sådär, ni kan ju tänka det hur  det blev. men  men  nog om det. lite kul iaf.

Har iaf nu äntligen fått i mig lite mat och sitter och jobbar med engelska uppgiften (som vi egentligen ska göra när grupp 2 har sin amadeus kurs när vi är klara) för nu är man ju van att göra massa arbeten hela tiden så jag tycker det känns jättekonstigt att helt plötsligt "bara" ha ett ämne att fokusera på. skönt med lite mindre men ändå. Så då tänkte jag att jag  kan lika gärna jobba på fakta delarna till min pamphlet så mycket som jag hinner och orkar för då kan jag  ju göra roligare saker sedan.  Så får man ju mer kunskaper om resmål inte helt fel :)

Nej nu skajag gå och hämta min andra kopp med "Tahiti te"  och sedan fortsätta med min pamphlet... :)
hoppas ni har det bra där ute :)  och ta väl hand om er :)