Summer time....

2010-10-31 @ 22:29:39

Lite sent för det jag vet. Men,  den som väntar på något gott???
väntar alltid för länge, i know.

Men  tänkte i alla fall visa några av  bilderna som blev tagna i Lunds botaniska i somras när jag och fredde var ner och hälsade på sara och Thomas. Åh jag vill tillbaka! jag saknar dom.


Kinesisk vattenlilja?  tror jag det var ? 
den var himla fin i alla fall tycker jag.



Öppen.

Funderar på att  eventuellt gör dem till tavlor men vi får se.







Päron i Kivik.

Anekdot:

Jag och fredde promenerar i visningsträdgården varpå jag blir helt lyrisk när jag ser päronen.
Jag går fram till ett avträden och tittar på fredde och säger "ååh!  det är första gången jag håller i päron som sitter i trädet!"

vilket han tyckte var mycket lustigt och jag fick höra ett x antal gånger efteråt.

Well, well,  jag skyller på att jag är blondin;)






Äpplen.....






Tillbaka i Lunds Botaniska trädgård...... Apelsin.



Vilken del?

2010-10-31 @ 21:23:15

Måste berätta om min fredagsmorgon och folk i serviceyrket.
Några av saker som kan få mig riktigt irriterad är just detta, och nu kanske ni blir lite fundersamma, jo jag jobbar också inom serviceyrket och därför VET jag hur man BÖR bete sig.
Dessutom tycker jag det är rätt kul också n nr man har börjat lära sig at läsa av människor lite bättre, kopplat med att man vet lite också vad som "förväntas"  av en person i just serviceyrket.

Nåväl, tillbaka till min fredag.
Jag fick åka med snälla fredde ut till skolan för jag skulle förbi på biblioteket och låna boken i ledarskap som jag ska läsa till jularbetet. (jag tänkte göra bort det nu eftersom vi ska till London över jul och jag vill inte ha kvar arbetet och göra något halvdant. inte för att jag skulle göra det men, ja ni vet nog vad jag menar. Jag vill aldrig lämna in något som jag inte är helt tilfreds med, i synnerhet inte när det gäller sånt här.
Ska man göra något så gör man det bra.

Hur som helst, boken fanns inte på biblioteket i stan vilket jag hade hoppats för då hade jag bara kunnat springa in där när jag var på väg hem från praktiken eftersom biblioteket ligger på vägen, men naturligtvis så fanns den bara på skolan. Kanske för att den hör till kategorin "studentlitteratur", well well, vad vet jag?

Jag hade i alla fall kollat upp innan på deras hemsida så jag visste att boken fanns där och att den inte var utlånad, fine tänkte jag, jag går bara in och hör efter vart jag ska titta, NEJ fel av mig, tydligen kan man inte göra så längre? huh? har jag missat någonting eller ?? jag trodde att det FANNS BIBLIOTEKARIER FÖR ATT DOM SKULLE KUNNA VISA MIG VART JAG KAN HITTA BOKEN PÅ ETT UNGEFÄR?! nä,  tydligen inte de är anställda för att lära mig hur  jag fyller i ett sök formulär på en dataskärm där det står :  författare:
titel:

Jaa,  det var just detta jag hade gjort kvällen innan????
Så, jag gick alltså in och sa: "Hej! ursäkta men vet du vart jag kan hitta blablabla av blablabla??
Då ber kvinnan mig följa med till en dator för att lära mig hur jag ska söka???!!
"Jo, ursäkta men det är så att jag har lite bråttom, vet du ungefär vart jag kan hitta den?" 
jo, men då skriver du inte  titeln här....
(jag undrar i mitt stilla sinne HUR jag ska hinna.....  men jag söker iaf  på den förbaskade datorn...
så ska hon visa mig till hyllan SEN.
"Jo, då står dom ju här, så står de efter  författarens efternamn"
Eeeh..... ? ser jag allvarligt talat ut som en stolpskott som aldrig varit in på ett bibliotek och letat en bok???!!!!

Tror ni nu hon kan hjälpa mig att  bara låna boken???  näää.... då ska hon lära mig HUR JAG LÅNAR boken själv också.... ????! gaah!


Men jag hann in till stan till praktiken och jag fick boken. Men allvarligt talat, om någon kommer in till mig när jag är på rsebyrån och ber om hjälp och säger att de har bråttom eller lite til eller  you  name it inte i hela världen skulle jag då börjar prata om typ vilka urbefolkningn är i landet eller någonting annat. kanske blev en konstig paralell men jag tror ni förstår vart jag vill komma.

En annan sak är när man  går in i en butik och färsäljaren typ har en dålig dag eller så, ni vet så att man typ halverst vill be om ursäkt för att man kommer och vill handla. jag resonerar som så att är man på jobbet i ett serviceyrke, då lämnar man sin takiga attityd i kapprummet eller hemma så är man professionell i sin yrkesroll och trevlig mot kunderna. resten får man lösa sen.

Detta var iaf några av mina tankar om detta.



Frost.

2010-10-29 @ 23:31:36



Bilder från tävlingen förra helgen.
Jag har lånat dem från Skellefteå Dansklubb.

Var en rolig tävling på ala sätt och vis. Vi slutde 2:a och det gick verkligen super bra för hela klubben.












Tillskott i INspiRE.

2010-10-27 @ 22:11:56



Halsbandet.
pris: 50 kr.  20% går oavkortt till diabetesfonden :)
ett armband till kommer inom kort.

är ni intresserad av något av smyckena så skicka en kommentar i fältet.
Skicka kommentarer annars också jag gillar dem. det är roligt att höra av er som hittat hit och följer mig.

Uppdateringen jag vet.

2010-10-20 @ 23:10:32

Är inget vidare för tillfället det ber jag om ursäkt för.
Jag har vädigt mycket att göra nu och väldigt lite tid.
Om dagarna är jag på reseproducenten och gör min andra LIA period som jag har berättat om. Så det är lite mycket nu men det är väldigt roligt.

Pysslar vidare med INspiRE. också så klart. har fixat foton på smyckena och även knåpat ihop ett par till till samlingen.
jag kommer att börja sälja dem här i bloggen och 20 % av varje sålt smycket kommer att oavkortat gå till barndiabetesfonden. För det är något som ligger mig varmt om hjärtat, så såklart försöker jag göra vad jag kan och förenar nytta med nöje. det blev då i form av smycken.



DFörsta skapelsen.
Ett armban alltså.
av svarta glaspärlor. och mellandelar i silver. en bättre bild kommer att komma inom kort.

priset på detta är då alltså 60 kr och 20% går som sagt oavkortat till barndiabetesfonden.

Recept på soppa.....

2010-10-16 @ 00:26:41



Yummi.


Såhär gick det till.....





P som i.

2010-10-09 @ 23:35:45






några av sakerna jag har pysslat med igår kväll och idag.

Jag ska visa resultaten av dessa samt några fler delar så snart jag har tillgång till en kamera.

Haft en super mysig dag och kväll. I eftermiddags så var jag och fredde ner en sväng på stan och då inhandlade jag äntligen! en rosa vattenflaska. Som jag väntat. En ny mascara blev det också. gillar verkligen maybellines "lash stiletto". Så en sådan fick det bli.

Blev bara en snabb sväng och just ja, jag var förbi på tygaffären också och tittade på lite potentiella material till en idé som jag har, men hittade inget som var "precis rätt". Så får fortsätta leta.

Sedan åkte vi ut till Innervik och fredde och Jonas spikade och jag och Linda åkte till stallet. Var mycket trevligt jag fick rida! var jättemysigt. Blev tacos till middag och det satt ju inte helt fel. Alltid lika gott och när man är i trevligt sällskap så blir det ännu godare.

Har fixat lite på ett av smyckena jag gjorde igår som innehåller ett par av bilderna ovan samt skapade ännu en skapelse som jag blev nöjd med.

Inre.

2010-10-08 @ 22:34:05



Ni kanske märkte at en ny kategori kom till också?
En kategori som bytt namn ett par gånger senaste tiden.
Det är kategorin med mina egna smycken.
Nu har jag dock kommit fram till et slutgiltigt namn.
Mina egentillverkade smycken kommer hädanefter att gå under namnet INspiRE.

varför då?
Jo, för att jag vill inspirera andra till att man kan om man vill.
Oavsett vem man är om man är fullt frisk eller ej. att finns viljan och passionen för någoting så går det. Man måste bara komma på hur man ska göra för att nå sina drömmar.

Sedan bildar de första och sista bokstäverna ordet "inre" det är för att mina smycken är gjord med tanke, drömmar och kärlek. varje smycket är unikt, precis som varje männsika också är.

Jag har länge gått och funderat på vad jag kan göra för tillexepmel folk som är som jag själv och i synnerhet barn som drabbas av diabetes. mina tanke är att såsmåningom börja sälja av mina smycken, och från vart och ett av dem vill jag låta en viss del gå till just diabetesfonden. Så är ni intresserade av ett eller flera av mina alster, tveka inte skicka iväg en kommentar. Jag blir glad av kommentarer också :)


En av mina många tankar....