Sorry.

2010-09-26 @ 21:41:57



Otydlig text. Jag vet. ungefär så hardet känts ett tag. Lite otydligt sådär. Men  det är väl så där är med hösten kanske, otydligt? att det blir mörkare och kallare, man blir lite dyster helt enkelt. Det är trist.
Tur man vet att det går över. På ett viskan jag även se hösten som mysig för jag gillar den. Jag gillar alla årstider vi har här, det är bland annat därför jag tycker omdet här landet så mycket. Att det faktiskt är variation.
Att olika tider på året på ett vis markeras.

Så, vadhar jag gjort i helgne då jag har varit frånvarande härifrån?
Jo, i fredags så "firade" vi att vi hade gjort klart Amadeus kursen kan man säga. Vi var hemma hos eva i kassen. Oj vad fint de har hemma. Där åt vi pizza  vårt amadeusgäng och drack gott. Spelade spel klurade på med ordlekar osv. Skrattade en HEL del. Som sagt mycket trevligt.

Igår så skulle fredde och titta på en cross i byn där mina föräldrar bor om han köpte den skulle han och sture var ute och köra sedan såklart så jag ville också följa med, och nej, jag skulle INTE köra cross. Nej, jag  var hemma hos mamma och pappa och tittade på sex and the city  umgicks med dem och målade. Mycket trevligt. och välbehövligt framför allt.

Vi åkte sedan in till stan och åt middag på tre kronor. Sedan kom vi på att Skellefteå Aik skulle möta Djurgården så vi styrde kosan mot skelleftehamn där matchen visades på bion inte helt fel. Var en bra match tycker jag och SAik tog hem segern vilket såklart var ännu bättre.

Idag har vi haft klubbmästerskap på dansklubben. Det gick bra, vi hamnade inte på pallen men det gör inte så mycket det är ju mest på kul det där. Och det var just vaddet var kul:D sedan har jag faktiskt inte gjort sådär jättemycket mer. Jo, jag har pysslat lite med min presentation om mitt rhodos. får se hur det blir tillslut.

Har inte haft bra med blodsockret riktgit heller, tror det är därför jag inte har velat göra så mycket. är så trist när det är så. Men det beror nog också på att jag har haft slut på mitt levaxin så jag måste och hämta ut nytt imorrn på apoteket. För tar jag itne den medicinen så påverkar det också mitt blodsocker. då blir det högre. = inte bra.

Seg.

2010-09-21 @ 18:11:45



Som jag så fint uttryckte det när vi fick lunch idag under vår lektion i boknings systemet Amadeus...
"Jag känner mig precis som timglaset i Jungle Jewels..." Jag kände riktigt hur energin försvann och hur jag tappade koncetrationen mer och mer. INTE bra  tänkte jag särskilt inte när det är väldigt viktigt att lyssna. Tur vi fick lunch då för mitt blodsocer var nog inte särskilt högt då. Men med lite älgkött grönsaker och en kaka på det samt inte så mycket insulin så klarade jag mig resten av dagen.

Det gick ganska bra ändå. Men imorgon är en ny  dag. Med mera amadeus.
Just nu har jag precis ätit middag och tro det eller ej men jag har äntligen hunnit dammsuga min lägenhet också!  det blev himla fint och rent. Det är när sådant ska göras jag är glad att jag har så liten yta att ta hand om. Ska våttorka golvet sedan. Just nu väntar jag på att Ida ska komma hit sedan  ska vi åka ner till klubben och träna dans.

Imorgon blir det ännu mera dans, blir uppvisning på ett företag här i stan och torsdag är det träning igen :) men jag  säger inte nej  för det är ju så sjukt kul och givande. Och på söndag så är det klubb mästerskap ska bli super skoj:) blir ett bra sätt att inleda tävlingssäsongen på.

Har dock inte bestämt än om jag ska dansa i mina svarta träningsdansskor eller mina glittriga tävlings. Nåja, vi får se.

Amadeus.

2010-09-20 @ 17:38:48



Den frukatade kursen är tillbaka. Dock för (förhoppningsvis) sista gången på ett tag i alla fall.
Nåja. dagen gick bra idag. Men jag befarar att det var lugnet före stormen. För imorgon får vi en ny bok, SAMT börjar med priser igen.... Rates.

Men det blir väl en försmak till IATA som komma skall. Äsch det ska nog gå. Om man bara ger sig tusan på det så brukar det gå. Förutom med matte B under gymnasiet då. Men det räknas inte , för jag vet helt ärligt inte hur  mycket jag hade givit mig den på att det faktiskt skulle gå. Jag är ju inte den som ger upp i första taget direkt.

Valet orkar jag inte ens gå in på. fy sjutton säger jag bara och det FÅR jag  säga för jag röstade faktiskt. Och jag kan säga att jag inte  röstade blått.Men detta med SD  DET skrämmer mig faktiskt. på riktigt.

Dock mitt i allt elände så var jag faktiskt tvungen att skratta för mig själv imorse när jag tittade på the voice och de pratade om att ohly?  stavning?  inte ville gå in i sminket när åkesson satt där det tycker jag  var score åt honom.

Nej, ikväll blir det dans och det blir KUL. kanske bäst att börja med middagen då. ska se vad som finns i kylen.
Nee,  annars HAR dagen faktiskt varit bra.

hade lågt blodsocker när jag vaknade IGEN. vad sjutton. men men. det ska nog lösa sig.
har testat mina minisar nu och kan bara säga en sak ME LIKE!  SÅÅ  sjukt bra uppfinning de tar ju ingen plats alls.
Dock måste jag tillägga att jag ändå var tvungen att ta med BÅDE min vanliga penna och min mästare såkalrt när vi gick ut på All star. Men bara för säkerhets skull. OM jag skulle behöva ta någon enhet. Det behövde jag faktiskt inte. men jag höll koll hela kvällen. Det känns som säkrast så.

Through.

2010-09-19 @ 22:26:53



Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar.
Vi har också varit på 60 års kalas sedan  bjöd mamma och pappa på middag.
Mycket gott. Det uppskattades verkligen. Jag fick även med mig  så att jag har lunch imorgon och fredde fick med sig  älgköttfärs.

Fredde hann även med att vara ute och köra cross två gånger och under en av gångerna så tog jag med mig kameran ut i mammas trädgård och fotade lite.

Här kommer lite av bilderna.

















Några av bilderna jag mixtrat lite med.

Såhär kan hösten se ut genom mina ögon och en kameralins.
Allt blir helt enkelt vad man gör det till.

Nu ska jag snart sova. Imorgon är första dagen i Amadeus2 kursen och jag kan ärligt säga att jag är ganska väldigt nervös. Jag hoppas verkligen jag tar mig igenom detta med godkänt. På fredag vet jag. Kanske.

think.

2010-09-18 @ 13:39:11


På att göra något jag aldrig gjort här tidigare tror jag.
Att lägga ut en av mina låtar jag har spelat in.
Hade det varit kul?

Kan ju då passa på att meddela att det nog inte är världsbäst kvalitet. Jag menar det är en demoversion. Den är inte fiad med någonting typ.

Men vi får se har inte bestämt mig än.

Today..

2010-09-18 @ 13:30:59



Ska jag nog få testa på min nya minipenna! 
Ikväll lutar det åt att det blir utgång och även middag tillsammans med goda vänner och DÅ får jag äntligen prova använda min nya lilla. Jag har en strak känsla av att jag verkligen kommer gilla dom.

Kan inte beskriva hur BRA det känns att jag kommer slippa ta med mig  i fortstättningen när jag ska bort och äta eller ut på krogen min "vanliga" penna. Jag menar, det är ju aldrig bra att tappa ett läkemedel, men det är ju bättre att tappa en engångs än min ordinarie" om vi säger så. sedan förutom min lilla så behöver jag " bara" utöver den ha med mig min lilla nålknipsare så att jag sedan kan slänga själv pennan i soporna. tadaa... sedan är jag fri igen :) Nåväl nästan. Min trogna vapen dragare Every X3 är ju såklart alltid med för att hjälpa mig hålla koll på mitt värde. Den är faktiskt ganska skön att ha med sig  för att just kunna håll koll. Särskilt om man dricker alkohol.

Hade tänkt besöka pysselmässan på folkparken idag men jag avskrev det. Verkade mest vara om Scrapbooking och sådant håller jag ju inte på så mycket med. Bara lite och då är det Digiscrap. så jag tror jag skippar det och sparar mina 50 kr till något annat istället. eventuellt blir det en sväng på stan nu om en stund. Ska kolla på en ny höst jacka som jag sett på Cubus. Den var superfin. Men vi får se. Jag är ju så himla velig när det gäller sådant.
Dagens I lands problem ni vet.

Simply.

2010-09-18 @ 13:06:38



Izzy. Ja, helt enkelt precis som rubriken säger. Jag tänkte nu berätta lite om mig själv och vad ett "simply the life of beeing Izzy". faktiskt innebär. Och ja,  jag pratar om mig själv i tredje person det blir lite enklare då, om man ska berätta en historia så att säga.

Är det enkelt att vara Izzy? ja, i mångt och mycket men som för de flesta andra, inte  alltid.

.

2010-09-17 @ 11:52:08



Idag.
Ja, som igår, då jag hade lågt blodsocker nästan konstant. Inget vidare roligt. Man orkar inte göra så mycket då och blir ganska trött. I alla fall blir jag det.
Jag fick sova bra i alla fall och behövde inte vakna under natten på grund av detta. Värre var det i morse.
Jag har faktiskt ingen riktig aning om vad jag har sagt. Jag vet att jag pratade md Fredde i telefon, men han kom jag ihåg att ringa upp igen och fråga vad vi hade pratat om. Jag tror att prata med mig då var som att prata meden  onykter person. jag försökte starta datorn och ringa upp honom, vet ni vad jag gjorde då??  joo, jag kom ju för det första inte på att jag kunde gå in på samtalslistan, eller jo, det gjorde jag nog  men jag fattade inte hur man gjorde. Så jag slog numret, och inte gick det ringa, för gissa vilket nummer jag försökte slå hela tiden?  Jo MITT EGET.?! Lösenordet till inoggningen på datorn gick inte heller, och då talar vi inot om raketforskning nu. Som ni kanske börjar förstå så fungerar man inte riktigt som man ska när man hamnar i ett sådant här läge.

Jag hade vindruvor på köksbänken som jag tänkte äta, knappt dem kunde jag hantera, SÅ tur jag bakade igår och att dom kakorna var RIKTIGT söta,  de stod i en burk i kylen så DET gick bra, när jag fått i mig ett par sådana började jag fungera lite bättre igen.

Kollade du inte värdet? kanske ni undrar nu, nej det gjorde jag inte,  för det hade jag knappast varit kapabel till OCH jag har lärt mig att när jag är sådär borta så VET jag at jag är så pass låg att jag inte  behöver kolla exakt HUR. det enda viktiga i en sådan situation är ATT FÅ I SIG SOCKER  och fylla på kroppen.

Jag får se om jag kanska ska prova äta en sådan där Extend bar innan jag  lägger mig  någon dag får se om det blir bättre då. De räcker i 9 timmar sa dietisten och man kan äta dem innan man lägger sig om man brukar ha lågt blodsocker under natten. Dessa barer gör att blodsockret håller sig på en jämnare nivå och det är mindre risk att man blir låg som jag förstod det. Testa ska jag i alla fall göra.

Jag fick veta mycket bra när jag var hos dietisten. bland annat att man ju har ja vad ska jag kalla det ?  sockerreserv?  glukosreserv?  vet inte  men  man har "glukosreserver" bland annat i levern, och dessa reserver börjar kroppen ta av om blodsockret blir för lågt t.ex under natten. Enda problemet för mig är dåatt jag  inte har riktigt  fulla reserver av glukos i leverna då man  får i sig det genom kolhydrater från maten och jag äter en ganska kolhydratfatig kost. varför?  jo för att jag tycker om det. Jag äter inte så mycket potatis, ris och pasta, jag gillar mer att ha sallad till när jag äter tex kött fisk osv.

Men men  jag jobbar på det.

Hur som helst så mår jag bättre  nu men jag har fortfarande lite ont i huvudet men jag vet att det går över.

här kommer lite bilder jag hittade på Norran.se från AIK - Färjestad igår när jag sjöng natinalsången.







Nästan som en vanlig....

2010-09-16 @ 22:35:51

Imorse skrev jag om att jag var utan mn mätare för att jag glömt den hos fredde tillsammans med  min insulin väska.
Vill ni veta en HELT GALEN GREJ??? 
Idag har jag inte tagit NÅGOT SNABBT INSULIN ALLS!  visst är det helt knäppt???
10,4 hade jag i blodsocker nu så nu ska jag ta lite.
Men jag tycker det är himla konstigt. Men sådan är jag ibland behöver jag knappt ta något snabbt insulin alls.

Jag har sjungit på AIK:s hemma match ikväll också. Jag skrev ca en timme innan på facebook att jag  var jättenervös. och det var jag. Men när jag kom till stadion och följde med Anna till båset så släppte som allt och för första gången någonsin var jag helt LUGN när jag stod på isen och sjöng. Det var en härlig känsla.

Efteråt blev det att traska hem direkt för att åka till dansen för ett träningspass. Vi var inte i vår vanliga lokal idag utan ien lokal somhör till en av gymnaiseskolorna här i stan, och OJ vad varmt det var. Men det gick ganska bra ändå.

Nu ska jag gå och skala några räkor till kvällsfika.
Sen sova.

Höres imorrn.

I.

2010-09-16 @ 22:27:56



Har hittar ett Italienskt märke som heter RICE de har sjukt söta formar och skålar i glada färger.



Som denna. eller...

skedar i Söta färger.


Förutom bra skålar i Melamin har de också sjukt snygga porslins detaljer.



Liten rosa frukost skål.



Latte mugg.



En favorit - pajformen.!


Samt en ugns form.

Är de inte  super snygga?? 
Jag älskar dom och skulle verkligen älska att laga mat om man  fick använda sig av dessa saker.
Synd bara att de kostar en slant, men man kan ju alltid önska sig.

finns här.


..

2010-09-16 @ 10:28:46



Här mina vänner Kommer bilderna på vad jag handlade i Grekland.
Glömde dock att fota mina "Alladin" byxor så de får ni se en annan gång.



Börjar med min underbara Body butter med doft av Granat äpple. Den är verkligen himelsk! så är den väldigt dryg. Till ett bra pris. Bara plus alltså. Den är gjord på olivolja vilken är bra för huden.


Tacka för att internet finns!  butiken där vi handlade dessa finns såklart på internet och de har en  webbshop och väldigt bra priser.

Den hittar ni här.



Inhemsk likör. Liten flaska men den kommer nog räcka VÄLDIGT länge. Nej, jag är inte sarkastisk. Men den är SJUKT söt så man vill inte ha nå mycket ur den. Nåväl kul att ha i alla fall.



Söt fotfil, köpte även den i samma butik som jag köpte body buttern. Åh! vad jag ösnakr att den fanns i sverige. Fast å andra sidan så finns de ju på internet, hm,  tror jag ska skicka iväg en beställning dit någon gång framöver.





Kryddor såklart. Till grekiska salladen och feta osten. Inte helt fel.



Sist men inte minst. Mina darlings. väskorna såklart. :)
Nu har jag matchande västa och plånbok.



Den mindre. Perfekt att ha med sig när man går ut. köpte den mest för att faktiskt ha EN väska som INTE är överdrivet stor men som änd¨rymmer både börs, blodsocker mätare och insulinpenna. Men detta var ju innan jag fått tag på mina nya "minisar." men ändå behövde faktiskt en ny liten väska min andra party väska som flitigt använts sedan balen 2007 har nu gått sönder..:(  ska försöka laga den med superlim tror jag eller någonting annat. Nåja får fortsätta grunna på det.

Över till något annat,  igår kväll så hämtade jag fredde på All Star han hade  ätit middag med sina nya arbetskollegor så han tyckte att jag kunde komma in med dem ett tag för han hade inte druckit upp ölen. Måste säga att jag tycker det är  jättefint därinne, faktiskt mycket finare än det var på Balzac, sorry,  men  jag tycker det. mycket mera "öppen" planlösning tycker jag. nu såg jag ju inte alla ställen där, men av vad jag såg så gillade jag det. Bra första intryck alltså.

Över till ännu någonting annat. Insulin.
Jag sov  hos fredde i natt och vad gjorde jag??  Joo.. jag lömde min insulinväska där!  aj aj inte bra. MEN tur man har reserver att ta ur, mindre bra dock att jag har mätaren där. Men men jag tror jag överlever en dag. Jag får helt enkelt kolla sedan.

T.

2010-09-14 @ 22:36:13



Jag har lärt mig någonting nytt om mig själv och min diabetes. MEN det jag nu ska säga är också varför det blir väldigt svårt ibland.
Jag har dansat ikväll (också.) jajjemän.

Till middag åt vi quorn fileér och grönsaker i ugn. En jag tog inte insulinet direkt efter som jag brukar, dumt jag vet MEN vid 19.30 ca 45  minuter efter vi ätit skulle jag iväg och dansa och kollade då mitt värde. Då låg det på 4.8 = jättebra. Då tog jag INGET SNABBINSULIN så jag har alltså inte tagit min dagliga middagsdos idag.
Jag åkte och dansade till klockan 21 ca. och när jag kom hem ca 21.30 så låg mitt vrde på 3.7 detta trots att jag inte tagit någon måltidsdos. Förstår ni då att det är ett evigt gissande hela tiden hur man ska göra i alla olika situationer som man kan hamna i dagligen?

Dock kan jag inte låta bli att tycka att det är lite häftigt också ändå på samma gång. För ibland är det faktiskt väldigt skönt också att just kunna få prova på att göra såhär. =Leva som en "normal" människa. utan att behöva ta sin medicin när man äter någonting, fast måste erkänna att det känns lite konstigt också. Jag menar man är ju  så van, det är ju en "del" av  mig.  Det var som en gång i somras när jag skulle med bussen runt halv 6 på morgonen och jag gick upp vid  04:30 och var helt konstig för att jag hade lågt värde, jag åt min frukost OCH tog mitt insulin!  vilket var super dumt men man är så van att det liksom går per automatik. Detta resulterade då i att jag fick trycka i mig ett helt paket dextrosol innan jag fått värdet någorlunda ok. Det var inte vidare trevligt men jag kan ju säga att jag kommer inte göra om det.

I afton har jag också varit förbi en sväng på apoteket då jag kom på att mitt insulin faktiskt börjar ta slut. Jg kom hem med en STOR påse med  saker.


Lantus, snabbinsulin, stickor till min every X3 mätareoch mina nya engångs minipennor:)
dessa är en nyhet på marknaden och jag tror jag kommer gilla dem skarpt. Perfekta att ha i lilla party väskan när man ska ut eller på middag jag är säkert inte den enda som har samma dilemma vareviga gång. med att ta långsamt innan man åker och gärna också det snabba för pennan är för stor att rymmas någonstans, så vill man inte heller ha med sig dem för rädslan att faktiskt tappa dem någonstans. Nu behöver man alltså inte ha dessa dilemman längre för nu finns Daily dose. :)



snygg förpackning va???=)  älskar att det börjar bli hjälpmedel med lite färg, det gör STOR skillnad. varför ska hjälpmedel vara grå och trista för?? är det ltie färgglatt och har en snygg design så tycker iaf JAG att det blir mycket roligare att göra tråkiga saker som att sticka sig osv.


Många små blir det.....
de rosa prylarna till vänster är "hattar" till mini pennorna och även de grå.
i påsen i mitten är det hylsor som man ska sätta själva pennan i så att man inte råkar fyra av  sin dos innan man ska ta den.



LITEN va???  den  ryms i jeansfickan utan problem :) 

Do we like??  yes man! :D

Ska skriva vad jag tyckte om dem när jag testat dem.

.

2010-09-13 @ 23:24:05



Återigen, det där med  blodsocker.
Men,  som jag tidigare nämt,  det är inte lätt att vara  planerat spontan.
och, det är heller inte  hela världen om man har högt värde EN gång eller två. Det är när man  konstant ligger högt som det blir problem.

Jag tycker det är ganska konstigt jag när jag var yngre, typ i tonåren så var det en läkare som sa till mig du MÅSTE göra si och så. Men jag fick aldrig veta VARFÖR jag skulle göra si eller så. Det tycker jag var dåligt. Om jag får veta varför jag ska göra en sak och vadsom händer om man gör den så är det mycket enklare att ta det till sig. Min sköterska som jag har nu har jag höjt till skyarna förut och det är inte sista gången jag kommer göradet, för ho är verkligen världens bästa. hon har lärt mig  väldigt mycket om saker jag länge gjrot men faktiskt i ärlighetens namn inte riktigt vetat varför. Okej, nu lät det där lite konstigtoch riktigt så kanske det inte var, men jag tycker det är viktigt att man  får veta vilka olika mediciner som man tar som har vad för effekt på en själv. Jag menar i slut ändan så är det ju ändå JAG som ska leva med mig själv. och man har faktiskt bara en kropp. Så man måste ta hand om sig.

Nu ska jag visa  ett riktigt exempel på hur blodsockret kan vara som en berg och dalbana på bara några timmar.



Innan jag åkte och dansade där vid 19:00, låg mitt Blodsocker på 22.1 =  inte bra. men att det blev såhär har ajg mig själv att skylla, nästan i alla fall.

jag sov ganska länge idag så allt blev lite rubbat.  Efter som helgen har varit som den varit som ni vet så behövde jag hlet enkelt sova längre. vilket resulterade i att jag  vaknade vid halv 12 fick ta mitt långsamma insulin då så tog jag bara ett par enheter snabbverkande för jag  skulle inte äta lunch förrän vid 14:00. Jag och Sara var på wayne's och "fikade" fast jag åt en quinoa sallad med feta ost och oliver. Vilket är ett väldigt  bra alternativ för en diabetiker. till det tog jag sedan 5 enheter insulin. notera! samma mängd som jag tog i  helgen när jag hade 19 men sedan åkte och dansade i väldigt  många timmar.   samma mängd tog jag alltså nu till lunchen.

sedan åt jag faktikst några godisbitar också, men inte så mycket att det egentlien räknas, FÖR som diabetiker KAN man äta ca en näve utan att det märks så mycket på värdet. ibland. det beor väl så klart som allt annat på omständigheterna också. Men jag kan göra det. beroende på vilket sorts godis jag äter. choklad ligger kvar längre i blodet lika som chips eftersom det är mycket fett i det.  hur som helst sedan tog jag inget insulin förrän jag skulle åka och dansa för då kändes det i kroppen att jag noghade lite högt. och så var ju fallet. Så nej idag har jag inte skött mig exemplariskt, men , det kan lösa sig ändå. En diabetiker är ju faktiskt bara en "vanlig människa" i grund och botten. och det är rent ut sagt väldigt jobbigt att hela tiden vara perfekt. jag säger som i låten vi dansade till på dansen idag.  "du vet väl om att ingen är perfekt?" så är det faktiskt.

nåväl. Nu när jag kom hem så  började jag känna mig  lite konstig,  och jo nog var det så HELT PLÖTSLIGT var värdet nere på 3.3.



Så kan  det se ut för en  diabetiker som jag.
Men det är inte  hela världen, det är inte  roligt, men man lever över det. Som tur är.

och kom ihåg.

Man  behöver faktiskt inte  leva heeeelt perfekt och hela tiden efter konstens alla regler och böcker.
Man måste faktiskt få ha ett liv också,  och en  guldkant på det.

Jag resonerar som såhär. Har man högt värde och VET varför så kan man åtgärda det. Det är VÄRRE när man har det och inte vet varför.


vad tycker ni andra???  kommentera gärna mina inlägg så jag får veta vad ni tycker.
Ni som läser som inte har diabetes, vad tycker ni om det jag skriver??  min tanke är också att försöka få ut information om diabetes och mina egna tankar kring allt, till er i min omgivning, så min fråga till er är nu vad tycker ni om "infon" jag gör iband?  som  listan med symptom osv???  är det bra? 

kommentera gärna som sagt jag vill gärna veta vad ni tycker och vilka ni är :) 
Jag blir jätteglad om jag får kommentarer. 

// Izzy.

.

2010-09-13 @ 12:52:53


Är "ledig" i veckan för denna gången är det grupp 2 som börjar med amadeus. Så nästa vecka är det min tur.
Men,  bara för att jag är "ledig" så är jag inte det i ordets bemärkelse. Nej. Har skolarbete som måste göra ändå.
Ett kapitel ska läsas i organisation & ledarskap, en presentation där jag ska prata i 10 minuter om "mitt Rhodos" ska sättas ihop och jag ska skriva reserapport. Men kapitlet är så gott som läst klart och reseraporten har jag en idé om hur jag ska skriva. Anteckningarna har jag ju redan de flesta så de ska "bara" sättas ihop på ett bra sätt och finslipas lite. Presentationen, jaa, jag har i alla fall bestämt VAD jag ska prata om, för jag vet vad jag blev mest fäst vid. Men det berättar jag inte nu. det gör jag senare.

Snart ska jag gå och tvätta bort ansiktsmasken jag har satt på mig. har äntligen kommit mig för att göra en hårinpackning också vilket verkligen behövdes. särskilt efter helgens "hår misshandel"  men frisyren höll hela kvällen båda dagarna. Men massa spary och "dust it" är väl kanske inte det bästa för håret även om de är underbara att använda när man ska få en frisyr till att hålla. Särskilt om man har mitt hår. älskar dust it produkten. Det var verkligen en smart människa som kom på den.
Hur som helst så såg jag ut som ett troll när jag väl fick ut min frisyr och jag skojar inte.

Nåväl, klockan 14 ska jag vara nere vid stadshuset för då ska jag  träffa världens bästa Sara och vi ska gå och förtidsrösta, sen ska vi nogsätta oss någonstans och prata. haha kommer nog  bli ett X antal timmar. Känns jättebra att hon är hemma igen om än så bara för ett tag. Jag har saknat henne.

Just ja! jag fick ett sms imorse om kommande hockey säsongen. Jag ska få sjunga natinalsången även i år! gissa om jag blev glad!.



Nu och föralltid.

happy.

2010-09-12 @ 22:16:01




Så var ännu en underbar helg i dansens tecken tillända.
Jag talar såklart om som rubriken lyder: dansmara i övik. För er som inte vet vad detta betyder så är det lycka.
mer än 16 timmars nonstop dansfördelat på två kvällar.

Jag längtar redan till nästa gång. men det blir inte förrän till våren.
Dans är ju så mycket mer än just bara dans. Vi bor alltid tillsammans ett gäng från sveriges alla hörn under denna helg och det är en väldigt stor del av hela grejen. Att bo där vi bor är som "en del av grejen" med denna helg tycker jag. Det är socialt också och alla delar samma passion. Dans.

I helgen har man förutom dansat och ungåtts med oerhört trevligt folk också såklart träffat lite nya människor som man lärt känna.

Jag har lärt mig en ny sak om min diabetes också.
Som ni kanske förstår så går det en HEL MASSA energi under så här mycket dans.
och nu ska jag  ge er ett mått på ungefär HUR mycket.
Båda dagarna innan jag  började dansa hade jag ett blodsocker på ca 19. Högt jag vet. vad gjorde jag då?
Jo, till det jag ätit fredag tacos,  lördag fullkornspasta med köttfärsås så tog jag 5 enheter insulin. I vanliga fall hade jag tagit bra mycket mer för att få ner det. ungefär nästan det dubbla skulle jag tro.

vad hände då?  jo. värdet gick ner. egentligen är det dock inte så bra att göra så. Men  i vissa fall så måste man. som i detta fallet. Sedan så fick jag iofs ta mitt långsamma redan vid halv 6 båda dagarna, vilket jag i vanliga fall tar runt 11 tiden. Så där blev det ju lite galet också.  men hur som helst. När jag kom tillbaka till "boendet" så kolladejag mitt värdet och ena kvällen låg det på 9 då hadejag ätit banan under dansen och druckit en powerade energi dryck också men inte tagit något mer insulin till det.

(tillägg:  "när jag kom till boendet"  då var klocka 05:00. )  så ja lite galna ider blev det men då kan ni också förstå att mina värden blev lite rubbade. men det löste sig ju.

lördagen hade jag under dansen ätit en fjärdedels macka från subway en liten bit kexchoklad och druckit en powerade energi dryck när jag fick lågt blodsocker. När jag kom tillbaka till boendet så var värdet 6.0 då var också klockan vid 05:00.

Jag har också fått mitt halsband från diabeteswellness.se i veckan och det använder jag flitigt. Konstigt kan detta låta men jag känner mig faktiskt "tryggare" när jag har det på mig för jag vet att om det skulle hända mig något och någon skulle hitta mig  medvetslös eller något så kan de se på mitt halsband vad jag lider av.



Jag rekomenderar alla diabetiker att beställa efter ett sådant här.
det kan man göra här. och det är gratis. bra va?









Hemma.

2010-09-06 @ 13:24:11

Hej!

Ett tag sedan nu. Jag har varit på utbildningsresa med klassen på Rhodos.
Det var helt underbart och jag har lärt mig jättemycket.
Bland annat så har vi tittat på hotell och hotell koncept, varit på utflykter och gjort uppgifter för att lära känna Ixia/Ilayssos lite bättre.

berättar mer sedan men börjar med att visa några bidler på ljuslyktorna jag köpte tidigare i somras i Luleå som jag nu dekorerat med rosa ljus från lagerhaus, marmor kross och lite större stenar jag plockade i Ixia på stranden nedanför hotellet.