Klara färdiga BOKA!

2010-08-26 @ 22:33:42



Idag har vi haft kurs i fritidsresors bokningssystem. Det gick bra, jag kunde det mesta redan då jag ju jobbade där i sommar. Så jag tyckte mest det kändes underligt att JAG för en gångs skull kunde med ett bokningsystem utan att behöva fråga en  massa osv. Så jag fick hjälpa hon som lärde oss att hjälpa de andra när någon hade problem.

Alltid roligt att kunna hjälpa. Jag lärde mig också att boka kryssning och så fick jag än en gång  träna på att få till en delfaktura och NU  tror jag äntligene poletten har trillat ner. nu vet jag PRECIS.

På söndag åker vi till rhodos, det ska bli roligt  idag har vi också fått veta vad vi ska göra vilken dag samt vad för olika hotell vi ska titta på :)

Har också hunnit med att dansträna ikväll. Nästa vecka blir det ju inget som sagt  utan det blir veckan därpå istället.
Igår anmälde vi oss också till KlubbMÄsterskapet som är den 26/9 så ni som kan kom och titta det kommer bli en rolig dag så får ni se vad vi sysslar med också :)

Presentera!

2010-08-24 @ 23:08:44

Just nu går vi igenom det steget i vår kurs som heter försäljning. Har haft en sjukt givande dag idag.
Det är SÅ mycket man inte  tänker på när man ska göra en  persentation inför folk. Enkla saker som  hjälper att göra det hela bättre på så sjukt många sätt.
hur man ska bygga upp det hela med inledning avhandling och avslut tillexempel och vad kroppsspråket säger osv.

vi har gjort många övningar i ämnet idag och det har varit sjukt givande.

Ska blir intressant at se vad dagen bjuder på imorrn. Men med tanke på hur dagen varit så  borde man nog  sova nu.
har gjort iordning min lunch låda nu iaf.

Och! höll på glömma det viktigaste! har haft en super super trevlig kväll hos Sofia i klassen hon hade Lina där som hade innerumsvisning  som tupperware men med inredningsdetaljer. sedan blev vi kvar där ett tag jag kristina och Ida och bara satt och pratade en massa och hade det väldigt trevligt.


:)

2010-08-22 @ 22:11:13


Är en stor del av livet.
Så är det. det kommer det alltid att vara.
Sitter just och lyssnar på Maniac. jag fullkomligt ÄLSKAR  den låten den är så sjukt bra!
För att inte tala om att dansa till! det är en sån där låt som man liksom FÅR energi av på dansgolvet.
även om den är rätt snabb så är den så sjukt bra att den liksom ger en extra energi.

Tänkte på det där med musik när jag åkte till stan. Får se om jag har råd att gå in i studion i höst och spela in en låt som jag länge funderat påatt spela in. Det är ju alltid bra att ha en demo som inte är alltför gammal liksom. Man vet aldrig när man bäst behöver en. Sen är det ju så kul att spela in låtar. Jag önskar att jag vore bra på att skriva dem också. Det hade ju inte varit fel. 

Som ni kanske minns så var det ett himla farande fram och tillbaka där ett tag, om jag skulle jobba extra som dansbandssångerska eller ej. Det blev att jag fick lov  att tacka nej tillslut. Ångrar jag det ?  svar Ja,  ibland. För jag vet hur mycket jag älskar att stå där på scenen och sjunga för folk som dansar. det är underbart roligt.

Tyvärr kan  man inte göra allt samtidigt. så är det ju och denna gången så var det musiken som fick ta stryk. Förhoppningsvis så kommer det fler chanser. Man kan ju alltid hoppas.

Som sagt funderar skarpt på att spela in en låt i höst. men vi får se.




En gammal en.  Jag gick nog 2:a året på gymnasiet. jag fick sjunga en låt med Erikas systers band Boogart på en dans vi var på i Piteå. 



Popcorn - Stora Nolia mässan Umeå förra året. Sjukt skoj.

resa.

2010-08-22 @ 21:12:35



Om en vecka precis åker vi.
Ska bli roligt. Men innan dess är det en del som ska göras. Det är inte bara att packa en väska och hoppas  man  fått med det man ville ta med. det är mer än så. Mer planering.

Intyg ska fixas, medicin ska tas med så man har och så att man har extra i reserv om något skulle gå sönder eller komma bort eller what so ever.

nålar, teststickor mätare sprutor.  och inte bara en  utan DUBBELT AV ALLT  jag måste ha med mig  två insulinpennor som passar till mitt snabba insulin. Det långsamma spelar det ingen roll för de är "engångs" så när dom blir tomma så måste man ändå ha en ny. Sedan måste jag ha med mig  en  extra blodsockermätare om en skulle sluta fungera. osv.

Så ni kanske förstår att det inte bara är att packa en  väska och åka. Men, jag har rest förut och vet att det går bra.

Jag fixade ju ett halvår på Mallorca. och då hade jag med mig insulin för ett halv år det ni.

Kan inte fatta att skolan börjar imorgon redan, men det ska bli kul att träffa alla igen och höra hur alla har haft det under LIAn och sommaren.

Ska också  bli kul att träffa de nya "ettorna"  på tisdag och se om det är någon man  känner.

Ska passa på att berätta lite om min helg också. Igår så var jag först i Piteå med mamma och pappa.  Jag köpte en  ny svart tröja. (har en likadan i vitt) men  den är så skön att jag ville ha en  till.

När jag kom hem därifrån så belv det att byta bil och åka iväg till Boliden för att hämta upp ett par trötta och väldigt blöta inlines åkare. Kvällen spenderades i Örviken med  mycket trevligt sällskap och god mat - Tacos.

Idag har det varit en rätt lugn dag. Vi har varit på födelsedagslunch hos svärmor det var lika trevligt som alltid :) 
sedan åkte jag hem till mamma och pappa  och umgicks ett tag.


nu ska jag  gå och göra lite te och pyssla lite.

:)

2010-08-19 @ 23:34:13




Björksta buggen 2010. 3:e plats.



Paradis buggen 2010.
5:e plats.




Björksta buggen 2009.

6:e plats.

tycker bilder säger mer än en massa text. nu blev det mest bilder från tävlingar och bilder ni säkert sett förut för jag vet jag har lagt upp dem tidiagare.

Hur som helt var det super skoj att träna igen efter sommar uppehållet. Och det ska bli jättekul att fortsätta träna i höst som innan. Ikväll var det bara jag och jonas som tränade så vi tränade mycket tempo. att dansa i högre tempo än vi tävlar i. dels får man träning i att dansa fortfare och träna på fotarbetet och även koordinationen. Sedan så känns det även då som att det går saktare ( vilket det ju också gör) när man går tillbaka och dansar i sitt "normala" tempo. Det resulterar också i att man kan ta ut rörelserna mer och bättre.

ungefär det jag gjort ikväll. var på stan innan en stund med jenny och handlade bland annat lite schampo och smink borttagnings medel för ögonen. är ju bara dom jag sminkar. Utom på danstävlingar då är det lite mer :) haha.

Nu ska jag gå och ta mig nåt att äta och sedan blir det sova. ska ju till min diabetessköterska imorrn på morgonen ska bli intressant att se vad minn Hba1c (långtidsvärde) ligger på efter denna sommaren..  det är nog lite högre än mitt fina jag hde  sist..  nåja jag vet ju varför.

Ska även höra om hon  kan hjälpa mig att få en  tid hos dietisten. Det är  en annan sak som jag  känner att jag behöver ha hjälp med. Maten jag  försöker äta rätt så gott det går. men jag behöver lite hjälp att få det där rätt  för nu vet jag inte riktigt vart det är på väg. jag äter bra saker  men jag ätre nog  för lite tror jag.  och inte på bra tider.  så  nu måste jag  ta  lite hjälp med med det där så jag får någon ordning. hatar när man  liksom  hamnar på nåt sidospår och sedan  inte vet vart man  ska  ta vägen.  Men jag förstår verkligen  att  det kan  vara vanlig  att  diabetiker  får ätstörningar. faktiskt.  men  något  sådant vill inte jag ha. och jag tror inte  att jag någonsin behöver bekymra mig över något  sådant. men som sagt  mycket av ens tankar kretsar ju kring mat och vad ma n ska äta och hur  mycket och hur det påverkar ens  blodsocker osv  osv.... you  name  it.  ni andra diabetiker  vet  ju hur  det är  och vad  jag menar. nå väl. jag känner iaf att jag behöver  ta hjälp lite hjälp och få tips och ideér på hur jag kan  äta öfratt få mitt blodsocker att ligga så optimalt som möjligt.

Men nu ska  jag iaf gå  och äta  något  för nu känner jag att jag är  stressad i kroppen, och jag börjar bli lite  "konstig" ... och lite omtöcknad eller vad jag ska äsga..  säkra  kort på att mitt  värde  håller på att rasa. hade tagit  för  lite insulin innan (för att vara helt ärlig så tog jag inget alls för jag glömde helt enkelt bort det och det resulterade i att jag fick lite insulinbrist. då kändes det som att man  fått en  kallsup så blir man  jättekonstig i kroppen. i värsta fall  kan man  få  muskelkramper det fick inte jag men andå.) för när jag kom hem där vid  jaa... innan 21 låg mitt värde på 22. = inte bra och då  tog  jag insulin och gick och duschade så jag har inte ätit  något sedan innan dansen så jag ska hämta min mätare så att ni också kan få veta vad som hänt... 3.2 ligger det på nu inte ens 2 timmar senare.  Ni ser vad vi diabetiker kan  få  vara med om. mitt blodsocker har alltså hunnit rasa från 22 till 3.2 på mindre än 2 timmar.  det är  inte ok. så nu ska jag  sluta skriva här och gå  och äta någonting  innnan  det blir  värre.

hade fint alla därute och ta hand om er. det är viktigt.

Som  min mamma alltid  säger till mig " bara för att DU har slutat dansa så har inte din kropp det. " det är SÅ sant.

over and  out. // Izzy.

det där med...

2010-08-19 @ 14:24:11



Kan jag tycka är ganska intressant ändå.
Jag menar, som diabetiker så kan ens blodsockervärde pendla från mindre än 2 till högre än 25.
Man är "tål inte" socker och ska helst inte äta så mycket av det samtidigt som man behöver det för att hålla balans på allt. Det är inte lätt. Sedan är det andra saker än det man äter i sig som också reglerar blodsockret.
Saker som man inte rår över själv. Som vädret, hur sjukt det än låter så är det faktiskt så.

Jag kan bara tala för mig själv, men jag tycker det är ett himla gissel i tillexempel i början av sommaren när det blir varmt och man inte är van vid det. På vintern måste jag ta mer insulin än på sommaren vilket innebär att när sommaren kommer så måste jag ställa om doserna och det är inte det lättaste. Camilla brukar prata om "gissnings leken" och jag tycker det är ett himla bra sätt att beskriva  en diabetikers vardag. det är en gissningslek man leker varenda dag.

Sedan gör jag en annan sak, jag  kör lite "baklänges". typ som bamseklubbens baklängesmiddag där man börjar med efterrätt och slutar med maten, fast i mitt fall då med mat och insulin, kanske vare en dålig liknelse men men. Jag tycker nämligen det är enklare att få till en mer korrekt dos om jag tar mitt snabbverkande insulin efter det att jag ätit min mat istället för före som jag lärde mig  när jag var liten och just fått diabetes. På så sätt vet jag exakt vad jag har ätit och hur mycket samt vad som innnehåller mycket kolhydrater som jag måste ta insulin för. För det är inte alltid  som man måste ta mycket insulin om man äter "mycket mat" förut fick jag ofta lågt blodsocker när jag ätit tacos och jag kunde inte förstå varför. Jag tyckte ju att jag åt så mycket, så då var jag ju  tvungen att ta mycket insulin. så är det inte. fick jag  reda på av min diabetessköterska, hon sa " vad är det som innehåller kolhydrater och fett av det som finns på tallriken?"  jo, typ  ost och köttfärs. och det äter man ju inte så mycket av när man  äter tacos,  iaf inte jag. okej då ost ibland. För i grönsaker är det ju inte särskilt mycket kolhyrater. Där hade jag svaret.  Sedan dess så får jag inte lågt blodsocker så ofta längre när jag äter tacos. Så ni ser  ni "vanliga"  har det  väldigt bra. Jag lovar ni hade inte velat prova en dag i våra skor.  Som diabetiker måste man vara som Ingela så bra uttryckte det "planerat spontan" och det mina vänner är inte  så där jätte enkelt.

Sedan  har vi det där med för lågt blodsockervärde. Det är inte heller kul. Jag kommer inte glömma en gång tidigare i sommar, föreställ dig att du vaknar på natten och du kan knappt se för du har så lågt blodsocker att du fått synrubbningar, du har så lågt blodsocker att  du inte  kan stå du trillar omkull om du försöker ställa dig. Det känns som om du druckit way too much alkohol och har festat som du aldrig festat förr. Saken är den att du HAR INTE GJORT DET, du har inte  intagit något det bara känns så. I detta tillståndet är man som ni kanske vet inte kapabel att ta hand om sig själv. Därför är det jätteviktigt att personer i ens omgivning VET att man har sjukdomen samt HUR de ska göra. "jamen vi ger  hon lite insulin så blir det bra" FEL! då blir det genast jättefarligt.

Hur som helst. Stackars fredde som var så snäll och hjälpte mig, jag hade visst varit väldigt otrevlig.. men jag själv minns inte hela förloppet. Ja, man kan få minnesluckor också. = Inte bra. Jag kunde inte ens ta blodsocker själv. Jag begrep inte hur jag skulle göra. Vid det laget när vi kunde kolla mitt blodsocker låg det på 2,2 och då hade jag druckit 3 glas juice.  När jag vaknade tidigare på nattenså kallsvettades jag. det är ett annat symptom på lågt blodsocker. När jag sedan börjat få upp värdet så började jag frysa något så fruktansvärt. På morgonen dagen efter så kändes det som om jag var bakis, jag skojar inte. Lyckligtvis är det inte såhär dramatiskt jämt. Men ibland så händer det tyvärr och i sådana extrema situationer är det oerhört viktigt att människorna runt om en vet hur de ska göra för att hjälpa dig.


Det är inte lätt, det vet jag.

Lågt blodsocker = personen ska INTE ha insulin. fråga om personen har druvsocker. finns inte det ge personen tex godis, juice, mjölk, läsk innehållande socker, frukt. osv.

Högt blodsocker=då behöver personen insulin. men vid sådana tillfällen så sköter man sig oftast själv. Det är när det är lågt som man ibland inte kan klara sig själv.


Det blev ett långt inlägg, men jag tycker det är viktigt att förmedla sådana här saker. både för min egen och alla andra diabetiker där ute i världen skull.

Här följer en liten "checklista" med symptom som talar för att personen i fråga har lågt blodsocker. Förutsatt att personen är diabetiker då förståss.







skapande.

2010-08-18 @ 22:50:38




Precis som rubriken säger så är det exakt det jag gjrot idag. Har suttit vid köksbordet mest hela dagen och exprimenterat med min nya flytande fimo lera. det var kladdigt men jag tror jag lärde mig nåt. gjorde lite andra saker också  som jag ska visa sedan. Så har jag strukurerat om i min pärllåda viket behövdes.

Har också funderat på en sak väldigt väldigt länge nu och jag tror att jag kanske har en lösning på det hela nu men vet inte säkert så jag ska fundera ett tag till. Dock blev det inget målat på tavlan idag. Ska se om jag hinner med det imorgon istället.

Så ska jag  jobba vidare på min kreativa idé jag har haft ett tag.
Jag älskar när jag får ideér!  särskilt kreativa, fast det är ju nästan bara såna jag får.
Får ni sådana någon gång?  att ni liksom ser en bild av något i huvudet som man bara MÅSTE skissa ner så snabbt som möjligt så att man senare kan förverkliga den???=) 
Det är dom Ideérna som är dom allra bästa tycker jag. Att sedan få se resultatet, det är också en riktigt härlig känsla. Särskilt när det handlar om att sy saker.




Som den här. Här är från vår semester i Skåne. Den här klänningen sydde jag innan vi åkte.
jag har gjort allt ifrån skisser och mönster samt såklart färdigställandet av den, helt själv.
Jag blev  ganska nöjd med den faktiskt.  inuti är det figur sydd så är  tyget som är utanpå lite mer "flexibelt".
tanken är att också kunna använda den på dans såklart.

Halsbandet var min mormors. Jag kommer så väl ihåg det från när jag var jätteliten och vi var och hälsade på hos dem där hon och morfar bodde då. jag minns såväl exakt vart det hängde och hur hängaren såg ut och vlika andra halsband det hängde med. Minnen. det är väl det dem kallas.

:)

2010-08-18 @ 14:05:05




Jag på midsommar.



Bättre ent än aldrig.

Kommer droppa in  bilder från hela sommaren nu i dagarna för nu har jag äntligen tid att göra detta.

Onsdag (!)

2010-08-18 @ 11:00:48

Redan.... veckan går fort när man är ledig men det är ganska skönt också att få återhämta sig lite efter sommarens äventyr.

Igår gick jag ut med mamma och pappa i skogen här intill och vi hittade lite  hallon. mums.
Jag tog även tag i att måla min kvist som jag hittat i skogen i höstas (!) men inte haft tid att bry mig om sedan. Men nu så blev det av. den ska hängas upp i min lägenhet så ska det på lipte prismor och sådant. passar nog bra nu inför den kommander vintern. Ja,  jag vet,  hösten är inte över ännu och har typ  just börjat men ändå. man måste ta chanserna man har att pyssla när man har dom.

Förresten! pärlorna jag skrev om häromdagen som jag beställt kom redan igår! snacka om snabb leverans. Sådant gillas.

Igår kväll blev det  att spela en runda discgolf med fredde sture jenny och nicke. var mycket trevligt och jag tror aldrig jag har skrattat så mycket under en runda som igår. för er som undrar så var det mesta pga Jenny. ;)

Idag så långt har dagen mest bestått av att skicka mail, betala räkningar..... inte lika kul men  hatar att ha sådan liggande. Är det någon gång jag är  ett kontroll freak så är det när det gäller räkningar. Jag  är gärna så att så fort de kommer så vill jag  lägga in dem så att jag sedan kan  stoppa in dem i pärmen och slippa tänka på dom nåt mer. vad gjrode folk innan  intrernet?;)  gah. ;)

Idag hade jag tänkt göra klart min kvist sedan  måla lite på min tavla och sedan får vi se vad det blir. eventuellt baka kakor kanske, det var ett tag sedan.

Kollade även igenom höstens tävlingskalender när det gäller dans och kan bara säga me like.

Så vill jag bara passa på att säga till alla som följern denna bloggen att lägga den  26/9 på minnet för då är det klubbmästerskap i pansalen här i skellefteå  för Skellefteå Dansklubb. Så kom och titta och låt er inspireras.


(har för övrigt lagt in bilderna från resan i datorn nu så under dagen kommer nog dessa upp också.)

Nu ska jag  hitta mig något form av frukost och titta på Sex and the City.  Det är något jag kan se over and over again... det blir ALDRIG dåligt eller tråkigt :)

Hemma igen...

2010-08-15 @ 23:04:59

Efter en otroligt skön och rolig vecka är vi nu återigen tillbaka här hemma igen. Har dock varit fint väder idag så dagen har mestadels spenderats utomhus.

Vi sov ganska länge imorse men jag tror det behövdes med tanke på att vi inte direkt sovit ut under vår resa då vi velat ha ut så mycket som möjligt och hinna se så mycket som möjligt under dagarna vi var där.  vid lunch tid så bestämdes det iaf att vi skulle åka och spela discgolf en vända men innan dess blev det fika på Ainas.
räkmacka och mineralvatten det var gott det. dom hade to.m räkmacka där själva brödet var gjrot på grovt bröd! så den kunde ju jag äta också. mycket bra. orkade dock inte hela tyvärr, men så kan det vara. visste inte om mitt blodsocker skulle klara discgolf rundan med så lite mat med tanke på att jag tog insulinet innan jag åt, jag som alltid tar det efteråt för jagtycker att det är lättare att veta hur mycket jag ska ta då då jag vet hur mycket jag har ätit och av vad. Tror därför jag tog lite för mycket insulin jämtemot vad jag fick i mig  så jag åt lite glass också  i förebygande syfte haha. sorbet blev det inte helt fel alltså.

Rundan gick ganska bra, fick in några bra kast ändå men puttarna satt dessvärre inte riktigt som jag ville men men det kan inte alltid gå som man vill. inget lågt blodsocker fick jag då. det gillas.

åkte sedan förbi lägenheten för att hämta mitt kollegieblock där jag hade papperen med uppgifterna jag gjort under LIA perioden i luleå, har inte skickat in dem ännu, jag som alltid brukar vara ute i god tid, men men, har till den 20:e på mig så ska finslipa allt imorrn också skicka in det. ahr även kollat in kommande månaders scheman för skolan och tycker att de såghelt okej ut. är lite bekymrad över amadeus veckan, jag tyckte första delen var nog svår, och jag har ju inte jobbat något mer med det programmet sedan dess, men det kommer att gå, det kommer äskerligen vara knepigt, men kunde jag klara den första delen så kan jag även fixa den andra.
kommer kännas väldigt bra när det är över iaf. Det är så jag brukar tänka när något känns lite jobbigt. för man VET hur BRA det känns när man fixat någonting som verkligen var jobbigt innan.

Så ungefär detta har dagen bestått av idag.
Har även skickat efter min beställning till smyckestillbehör.se och bestält efter fler pärlor, kedjor och..... min efter längtade flytande fimo lera :) ser redan fram emot att få pyssla med allt detta i höst. Hoppas bara jag  kommer ha någon tid.... men förhoppningsvis så.

Imorgon blir det nog  också en  ganska lugn  dag, har planerat att inte göra så särskilt mycket nu när jag är ledig. Eller just ja, jag ska förbi campus imorgon och prata med Kerstin vår utbildningsledare :) och fylla i mitt papper från det jag jobbade för Yrkeshögskolan under Trästocksfestivalen så att jag får mina pengar. Har dock ganska många funderingar som dykit upp i mitt huvud inför kommade prövningar... so much to do and TOO little time...  well well... det kommer lösa sig också.

Nu ska jag gå  och lägga mig iaf.

bilderna kommer snart ;)

"Semester".... eller nåt.. ledig är jag iaf.

2010-08-09 @ 21:21:57

Gick bra att jobba hela fredagen ensam i butiken och även sista lördagen.
direkt när jag låste dörren så bar det efteråt av  söder ut. med stopp hemma hos mamma och pappa för middag (grillat) och packa in det sista i bilen innan avfärd söder ut.
Vi åket och åkte och åkte fredde och jag  och inte alltför sent ändå var vi framme i Småland där vi landade i Silverdalen hos elin och kristine.  vi åt tacos och sedan begav i oss iväg ut till Sevedstorp för att hälsa på i bullerbyn. Vi var även och hälsade på elins häst den var jättesöt.

Imorse åkte vi efter frukosten för att titta på resterande sevärdheter som tex. Gibberyd (Katthult) och "kvilleken" som är jätte jätte gammal. Sist jag var i småland var jag ganska liten, och det var kul att se ställena som bullerbyn och katthult i vuxen ålder också. Vi hann även med ett beök i Vimmerby och se huset där Astrid Lindgren var född och vart hon sedan bodde. Sådant gillar jag. Hon har ju som ändå följt med en under hela ens  uppväxt.

ska visa bilder från resan sedan.

En sak jag tänkte på var dock, att husen som finns i bullerbyn och katthult ju är privatägda, hur roligt kan det då vara att ha massa turister där hela dagarna som tittar? men man kanske vänjer sig? vad vet jag. mysigt är det då där i varje fall.

Innan middagen kom vi ram hit till Lund till freddes syster och hennes man som vi bor hos. Vi åt en jättegod middag och sedan har vi varit upp på jag tror det hette hasses kullar? eller hur det var mitt minne är inte det bästa just nu. men fin utsikt var det iaf där. Sedan spelade vi ett parti Disc golf. det gick sådär. men det var kul iaf.

Imorgon ska vi åka till glimminge hus, kivik och österleen bland annat. just ja Simrishamn blir det nog  också :)

tavla.....

2010-08-04 @ 20:35:37

Så min tavla jag började med förra sommaren. Har inte blivit förrän nu jag fortsatt att ta tag i den. får se när den är klar. Men men, man får helt enkelt måla nr tid och energi samt inspiration finns.

Nytt från Izzy....

2010-08-04 @ 20:33:53

Ja, lite har jag hunnit med att pyssla med även fast jag mest jobbat hela sommaren.

här kommer några av mina senaste projekt, dock ej helt klara än men....




en av mina favortier i godisväg.....:) dock i fimolera denna gången, en nyckelring blir den nog eventuellt efterhand men vi får se.




Ros... också i fimolera. ej heller bestämt vad denna kommer sluta som, men jag kommer visa när den är klar.



Berlocker med stenar.









:)