Söndag

2010-02-28 @ 21:56:06

Söndagen idag har varit väldigt lugn liksom resten av helgen. Det har varit super skönt att inte göra någonting särskilt och inte direkt behöva tänka så mycketp å skolan som innan.

Men vad som INTE var skoj idag var att vara ute och köra bli, usch vad  jobbigt det  var, såå mycket snö, men det gick bra tack och lov. Men det var ju inte så att man  inte  tänkte  på "Sveriges värsta bilförare" jag tänkte nog på de lite särskilt när jag körde  über sakta i en kurva för jag var rädd att få sladd, jag kände mig ungefär som en av dom när dom kör på den  där kurviga lerbanan typ.  Inte för att jag tror att jag tihhör den kategorin men ändå jag tror ni fattar.

Väl hemma städade jag i kylen vilket behövdes efter dessa veckor. Fint blev det tror nästan tom. att Anna  Skipper skulle tycka den var helt ok, då kan ni ju ungefär gissa hur stor del av den som innehåller frukt och grönt? =)
men det ser väldigt trevligt ut. Jag gillar att ha med mig  frukt på skolan som mellan mål det är perfekt :)

Har även börjat på min "phamplet" till engelskan men man får verkligen tänka till lite ibland på vissa delar hur man ska göra för att få bort det man inte behöver och bara ta med det viktigaste men jag tror jag har kommit på hur jag ska lägga upp det nu, iaf på ett ungefär, tur man inte behöver ha lämnat in den än :)

Just det!  jag har även hunnit sitta en  stund  med min fimo lera och tillverka ett par nya örhängen :)  ni vet de jag bloggade om tidigare i veckan?  de jag givit bort till min fina sara :) 
Det blev ett par nya sådana svarta och ett par till svarta med "glitter" i så ett par rosa som jag tänkte skulle passa till min klänning som jag brukar ha på dansen. (brukar mer ofta använda den som topp egentligen men det är egentlgien en klänning som lätt kan ändras om till topp om man sätter ett gummiband nedtill. )Gillar kläder man kan mixa och ha till olika ändamål. Just detta lärde jag mig  uppskatta och belv även en uppfinningsrikedom rikare under min til som entertainer, för jag visste ju att även om jag shoppade en massa så kunde jag ju inte få med mig allt hem. Så då kom jag på detta och som sagt den rikedomen är väldigt bra att ha med sig även nu :)
Så har jag gjort ett par blåa örhängen också i samma "serie". Jag hade tänkt ha dom när jag ska på praktik på Fritidsreso så jag har försökt göra dem i samma färg som deras uniformer jag hoppas att jag lyckades :) annars passar de nog  till en blå "party" topp jag har också :)

nåväl det var väl ungefär min dag  och vad jag gjort av den.


Imorgon börjar kursen i amadeus det ska bli mycket intressant. Sedan på kvällen blir det dans det ser jag också fram emot :)


ska visa bliderna på örhängena sedan men det får nog bli imorgon.


Hoppas ni med haft en trevlig helg :)


Fredag.

2010-02-26 @ 23:08:32

Som jag nämnde tidiager i veckan så tycker jag fortfarande att självsudie veckor går väldigt fort.
Fredag igen och tentan är äntlign avklarad. Halleljua! eller iaf till vi får veta resultatet, men det känns ganska bra än iaf. Jag tror att jag har klarat g.

Efter tentan blev det "tenta lunch" med några ur klassen inne i stan var mycket trevligt. Alltid roligt att umgås med klassen. Var tänkt att vi skulle ha klassfest och åka pulka i vitbergsbacken ikväll, men jag följde inte med jag tyckte det var för kallt haha ;)  så var jag ganska slut efter dessa veckorna också så jag tror jag gjorde rätt, det kommer nog fler tillfällen hoppas jag men hoppas ni som var där hade roligt iaf men det tror jag.

Jag hann också vara in på biblioteket en sväng och lånade lite böcker, de jag har hemma (i min lägenhet) har jag läst ett X antal gånger så de kan jag vid det här laget och börjar tröttna på så då är det ju alldeles jättebra att biblioteket finns :)

Var upp med mamma och pappa på solbacken också det var roligt jag köpte två "doft påsar" som doftade gott tyckte jag :) Kvällen har varit lugn jag har pysslat lite i PS och gjort en ny header och bakgrund hit till bloggen:) vad tycker ni??=)  äntligen är den rosa! :) dock behövde jag som vanligt lite hjälp av min fina fredde när det kom till alla dessa koder :) så Tack till honom ;)

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på jag tror nog att vi kommer ta det relativt lugnt. Jag känner bar hur  underbart det är att för en gångs skull inte känna att man "måste" sitta med någon uppgift.


Hoppas ni haft en mysig kväll också :)


Tenta imorgon....

2010-02-25 @ 21:36:28

Ja, imorrn är det alltså tentan i marknadsföring.
jag hoppas hoppas hoppas att den kommer gå bra men ajg har då gjort mitt bästa iaf nu när jag har läst till den.
Idag har jag  först varit en liten stund på stan med Jenny och varit smakråd till nya glasögon var trevligt att träffa henne en stund eftersom det har varit så mycket i skolan nu så har vi typ inte haft tid att ses men  efter imorgon så blir det nog  lite mindre iaf . Känns bra :) 

Har även hunnit med att dansa lite ikväll gick gansak bra vi testade några nya turer som Jonas hade funderat på och de fungerade ganska bra med lite fin slipning så:) 


Nu ska jag plugga in det sista och sedan gå och lägga mig  :) 



Ha det fint allihopa:)

Får se om jag ska pyssla lite på en ny design här till bloggen i helgen  men det återstår dock att se :)


Xoxo // Izzy

Dålig uppdatering jag vet....

2010-02-24 @ 20:12:01

Men...  har som tidigare nämt varit DÖ MYCKET i skolan MEEEN nu är det över! elelr typ iaf  kan inte fatta att vi har klarat det, eller nåja nästan iaf. Men snart är det faktiskt praktik  vi fick nyhetsbrev idag och Kerstin där det stod lite olika saker men nu har vi ty p bara boknings system kvar och försäljning! galet va? och klarade ma n denna tiden  då klarar man nog vad som helst typ.

Så nu framöver ska det förhoppningsvis bli bättre uppdatering här.
och jag håller vad jag lovar var så säkra blider från i helgen ska komma upp när jag hittat kabeln till min mobil så får ni se rummet jag bodde i. blirde från tävlingen kommer också komma när jag  fått tag i några.

Jag ska också visa  tyget jag köpt till min nya tävlings topp :)  hur den  kommer se ut  kommer ni nog få se framåt mars för  då kommer jag nog äntligen få tid att sy :) wiie längtar till det.  Det är ju som roligt om man kan variera sig lite.

Igår följde Ida från min klass med mig  på trivseln på dansklubben för hon ska nog  också börja dansa bugg super skoj! hon har aldrig  dansat det tidigare ändå satte hon grundstgen super snabbt :)  det märks att hon dansat annan dans förut :)  Men det ska bli jätterolgit att hon ska börja följa med. Jag och Jonas ska lära henne grunderna för hanna trodde inte hon skulle behöva gå någon grundkurs, sedan börjar det ju ingen förrän till hösten också och det skulle ju vara lite trist. Men jag tror det kommer gå fint  hon snappar upp saker jättefort  så ska hon visa oss lite dans saker hon kan också som vi kan läggai n i vår bugg sedan så ska det nog bi ännu bättre :) 
Efter dansen åkte vi till mig och satt och pluggade till tenta vi skrev en sammanfattning på HELA boken!  det ni det är ju ENDAST 22 kapitel nog öfratt det är  2 st som vi inte ska läsa men ändå är iaf 20 st vi SKA kunna :) så det tycker jag var lite  bra.

Just ja! dagen igår var värsta bästa på länge inge nog med dansen tidigare på dagen så träffade jag min älskade sara pont :) vi har inte setts på typ  ett halv år och det vr när hon var här hemma i Skell  senast  nu är hon på genomresa igen  för nu ska hon åka till London och bli bartender :)  var iaf huur  trevligt som helst vi sat och pratade på Waynes i typ  3 timmar sedan var vi förbi på Scandic för hon jobbade ju också där innan  och då hann jag även  med att prata med min chef lite snabbt om kommande tider vilket var bra  jag trivs verkligen på Scandic faktiskt :)  sedan gick vi till min lägenhet så hon fick se den  och tavlan hon ska få som jag håller på med men inte har hunnit göra klar än hon gillade den så det var ju roligt at höra :)  hon fick även se mina smycken jag har gjort och hon fick två stycken örhängen av mig det var mina svarta "pluppar" i fimo och ett par blommor i vit resin :) ska visa :)  hon blev jätteglad så nu har jag en  anledning att tillverka fler:) 

Är så kul när folk gillar sakern man gör :)  roligt att få ge bort sådant:)


Dessa fick Sara för hon tyckte om dem :) 


hittade ingen  bild på de andra men jag ska kolla vidare så får ni se :)

Söndag

2010-02-21 @ 18:15:58

och hemma igen enfter en rolig helg i sundsvall med gänget från dansklubben :) det gick bra för klubben även om jag och jonas åkte ut i semin men jag tyckte ändå att det gick bra. Nu får vi träna  mera och komma igen i Ö vik istället :) Dock i vår klass vuxen D så försvarade Hanna och Tobbe SDK's färger genom en snygg 3 e plats :D några till pokaler fick vi också i andra klasser :)

Bilder kommer sen när jag fått tag i några :)

Men nu gott folk....
Jag fortsätter min väg mot att få in pengar till diabetes forskningen :) såg att emelie i min klass tävlade om att hitta på en  ny tuggummi smak så kunde man vinna 100 000 kr.

Nu är jag också med :)  så rösta på mig och hjälp mig att hjälpa.  för om jag vinner så ska jag donera hälften av pengarna dvs. 50 000 kr till forskningen om diabetes :)

Vote for me ;) 

det kan ni göra här . Summer Lovin´

Fredag :)

2010-02-12 @ 19:58:54

Och så var den veckan slut med allt vad den inneburit.
Tuff vecka på skolan och värre ska det bli, men jag vet att det kommer känns bra sedan när allt är över.
Har iaf börjat med instuderingsfrågorna till marknadsföringen igår, så får se hur det går med dem. Vi hann också klart "övnings uppgift nummer 3" idag efter marnadsförings  lektionen så nu på torsdag när vi har självstudie dag så blir det att vara på skolan och göra klart den sista uppgiften innan tentan och redovisningarna. Praktikfallet heter den uppgiften, nog om det.

Ikväll var jag egentligen bjuden på avskedsfest för Ida som ska flytta till Barcelona.... :) inte illa va  at bo där??=)
Men jag har haft lågt blodsocker värde flera gånger idag och då blir man ju ganska trött och sådär då det går så mycket energi för kroppen när den ska återhämta sig sådär flera gånger och då är det ju inte heller så smart att dricka en massa alkohol. Det är det inte heller överhuvudtaget bra att göra när man är trött i vilket fall så det blir att vara hemma ikväll men jag hoppas att alla som är där har kul i vilket fall men  det tvivlar jag inte på :) I helgen ska jag jobba på Scandic också  blir fint med lite extra cash även om det är  lite jobbigt att jobba när det är så mycket i skolan samtidigt men  som min mamma sa " det är nog bra att du får vara där och göra något annat annars kommer du ändå bara att sitta och plugga hela tiden, så det blir  nog bra om du får  tänka på lite annat en stund."  hon är klok min mamma :)

Men det galnaste , i "natt"  där vit 3 tiden så vaknade jag och hade lågt blodsocker, och igår kväll innan jag gick och la mig så gjorde jag klart instuderingsfrågorna till kapitel ett i marknadsföringen ju,  och när man får lågt blodsocker så kan man ju bli lite konstig och göra lite underliga saker,  för gissa vad jag gjrode då??  joo, jag började gå igenom produktlivscykeln i mitt huvud....  ni ser där. så det kan bli.
så fick jag lågt blodsocker två gånger på skolan också men det gick bra hann inte bli SÅDÄR konstig som tur var.
Dock ska tilläggas att jag har väldigt  underbara klasskamrater som verkligen bryr sig om mig och min diabetes.
Linda är alltid så snäll och förstående och ho r jätteduktig på att se på mig om jag håller på att få lågt blodsocker då brukar hon fråga om hon ska  gå och köpa ne cola  eller något :)  Det känns verkligen jättebra.
Och det betyder jättemycket för mig också.


What a week... but it's FRIDAY tomorrow....

2010-02-11 @ 20:26:08

Jaa, jag säger då det. Igår var nog den mest underliga dagen av de alla.
vaknade på morgonen och hade på nyhetsmorgon som jag alltid  har.... åkte till skolan där hade vi försäljning MYCKET givande vi övade på säljsamtal hela dagen :)  gillar lektionerna vi har med Micke från Hihglights  (och då pratar jag inte om dansbandet ;) ) de lektionerna är så sjukt givande och roliga :)  nåja  sedan stannade  vi i min Marknadsförings grupp kvar på skolan  för att göra klart vårt arbte som skulle redovisas idag  Ida var också kvar  så när vi var klara övade vi till engelska provet och då gjrode Ida ett Jepoardy spel på tavlan super skoj :)  vi lämnade inte skolan förrän vid nio tiden..  då hadevi alltså varit i samma rum i 12,5 timmar  heelt  galet men  vi hade då gjort klart det vi skulle iaf.  Sedan var fredde så snäll och kom till skolan och möte mig  jag hade bilen på parkeringen  längst bort och var lite rädd för att var där själv och tur var det då att han komme för vi fick vara där  till typ  halv tio innan vi fått bort all "is"  fast itne riktigt is  me n ja vet inte hur  jag ska beskriva  om var på INSIDAN...  när jag kom hem igen  var det bara att gå igenom det till engelskan igen och sedan var jag så trött så då blv det att sova kändes ändå råå skumt att bara varit på skolan hela dagen och hela kvällen särskilt eftersom det på tvn var  nyheterna igen när jag la mig  och det var det ju när jag steg upp också.......

Just ja!  igår fick vi även  tillbaka våra arbeten vi gjorde innan jul i omvärldskunskap. Jag hade skrivit om säkerheten i olika länder så hade jag  även skrivit ihop en  berättelse om olika religioners sevärdheter som jag trodde att folk tillhörande var och en av dom religionerna skulle rekomendera oss att åka och titta på.
Jag fick VG+ på hela arbetet, blev riktigt super glad :D

Vill ha......:)

2010-02-06 @ 00:07:07

Sitter och tittar lite på bluebox.se  och hittade dessa söta:)



Detta är  typ  "värmetofflor" som man värmer i micron som vetekuddar som ni kanske vet eller har  hört talas om. Jag brukar låna mammas ibland och lägga på mina axlar det är väldigt  skönt så jag kan ju bara sänka mig hur gosiga dessa är :)
"fyllningen" i sulorna är linfrö och lavendel så de har en doft av det också. dock får man inte tvätta dem  vilket man kan förstå varför.

289 kr kostar dem  och de finns här.




finns i detta utförandet också:


de kostar 265 kr och ni hittar dem här.


Passfodral är ju sågot aant man egentligen  borde ha haft.... om inte annat för att göra passet LITE snyggare och kanske mer hållbart?



ett rosa i äkta skinn för henne. finns för honom i svart. 150 kr gfår man betala om man  vill ha ett sådant.
finns här.




Jag har som kommit in i någon rosa fas nu men den färgen är ju så underbar och mysig :) 


Xoxo
Izzy







Schlager stjärnan...

2010-02-05 @ 20:16:30

Ja, lite trist är det ju... jag blev ju faktiskt uttagen att tävla i år igen :)  fast i Sundsvall denna gången men jag  fick lov att tacka nej...:( skulle ju inte hinna öva något i veckan.... :/  men så är det livet  är hårt men förhoppningsvis så kommer det flera tåg.

här är iaf ett klipp från nä'r jag tävlar i en annan av  lingman & co's tävlingar i somras.
Popkorn  hette den :)


En super rolig  dag :D

Fredag! igen :)

2010-02-05 @ 18:12:12

vad veckan gick fort :)
redan  helg igen  men  det är skönt.
Idag  hade vi lektion till halv 12,  marknadsföring  ej mitt favoritämne men ack så bra att kunna.
sedan efter det så hade vi i min grupp bestämt att vi skulle stanna kvar och göra vårt grupparbete om marknadsföring och marknadsförings strategier där vi ska jämföra två olika fööretag som har med resor att göra samt ett eget som vi hittat på. stackars karro var sjuk idag men det gick jättebra ändå hon var med på ett hörn iaf :)  hon var super duktig  och skrev en  massa hemifrån :) så vi blev typ  klara ändå bara lite finslipning och dela upp vem som ska säga vad samt  fixa vår  power point persentation på tisdag :)  känns bra :) 

Igår på engelska var det faktiskt roligt :) först fick vi spela et spel som gick ut på att vi skulle träna oss i att hantera olika problem eller bokningar och sådant.  sedan fick vi börja med åvrt grupparbete där vi skulle skriva om två av världens underverk, ett nytt och ett gammalt det var faktiskt riktigt skoj:) 
På torsdag ska vi redovisa det för  en  annan klass som vår engelska lärare också har. Så har vi prova också men det är bara på ord så det ska nog  gå bra. hoppas jag :) 

Idag efter skolan skulle jag upp till Skellefteå Kraft Arena och titta när  fredde spelade hockey med  sitt jobb, men innan skulle jag en sväng på stan som jag berättat om tidigare så ska vi ju byta färg när vi danstävlar, till blått. Så jag har nu ritat upp hur jag tänkt att min klänning ska se ut så får se om jag lyckas, jag ska visa en  bild senare det lovar jag .
Iaf så var jag till tygaffären och inhandlade tyg så nu ska jag bara se när jag  får tid att sy :) snart hoppas jag  men  det ser tyvärr itne riktigt så ut.
blev  även  en  tur in på stystemet där jag inhandlade en  flaska vin :)  sedan blev det att åka upp till arenan och kika  var skoj att träffa mina gamla arbetskarmater igen :)  alltid lika skoj:)

Dans?

2010-02-04 @ 11:20:43

Jag har funderat..... igen... haha jag vet jag funderar mycket,  och ni har ju fått ta del av några av mina ideér om det här med att försöka  anordna något för att samla in mer pengar till forskningen till diabetes.
P3 har fortfarande inte svarat, så det var ju  synd men men .
Så nu har jag då funderat igen,  vad man typ skulle kunna göra här.

och då slog mig tanken.

Dans såklart! 

Kanske, skulle det fungera att försöka anordna  en vanlig social dans kväll där man kunde få intäckterna att gå till forskningen?? 
typ  "dance for diabetes".

Nåja,  jag ska spåna vidare och se vad det kan bli, hade hur som helst varit roligt. :)


Nu blir det strax skolan  för att ha engelska, oh my  lord......  men men  endast två lektioner kvar (medräknat den idag.) det ska man  väl kunna överleva??=) 







Onsdag.

2010-02-03 @ 22:11:02

Fortfarande mycket i skolan men tentan inom organisation som vi hade igår  är  då bortgjord. Förhoppningsvis  så klarar man  den och slipper göra om:)  får hoppas på min lyckliga stjärna för på två av uppgifterna var jag inte  så påläst som jag hade velat, så jag hoppas verkligen  det gick ändå. Men  den som lever får se heter det ju.

Klickade precis runt lite  på diabetesportalen.nu och hittade lite som jag tänkte  skulle vara intressant att lägga ut här då jag ju pluggar inom resebranschen :) 

Alla  har ju rest någon gång i sitt liv, spelar ingen roll om det är  till ett annat  land eller bara över någon dag till en  annan stad  eller så. Det är alltid  mycket mer saker man också måste komma ihåg att ha med på resan som är livsviktigt om man är diabetiker. här kommer lite  som är  bra att tänka på: (det mesta är taget ifrån Diabetesportalen.se) så då vet ni det gå gärna dit oh titta mer  det är  en  bra sida.

Funderar också på att lägga upp en  kategori här till vänster i menyn som kommer att heta just "att resa med diabetes" så ska jag fylla på så gott jag kan med olika saker som kan vara bra att veta för alla inte bara för oss som har sjukdomen.

Men listan kommer lite senare ska fixa till den lite  först.


Jag lovade ju tidigare också att lägga ut bilder på min bästa vän Jenny som jag  fixade hår och lite av sminket på när hon skulle på fest med baltema för någon helg sedan :)  här är resultatet :






Min fina  Jenny :) 



det var allt  för mig  ikväll.

Xoxo //

Izzy