Bilder.....

2010-01-31 @ 20:10:59

Som jag lovade från förra helgen  när jag och Jenny var på stan.


här är iaf  sakerna från Make up store som jag köpte.





Blusher  "Luxury"

I LOVE IT :)  hade ju letat en  blusher  väldigt länge men aldrig hittat någon jag gillade tillräckligt mycket, eller så letade jag inte  tillrcäkligt bra helt enkelt :)






Eyedust: "Cool".





Min andra  Eye dust : "Power"  den har har jag inte testad än så den  kan jag inte  uttala mig  om men det ser fin ut i burken  iaf.






Slutligen  min nya  favorit ringar från Gina :)  hade en  som liknade den över innan  men  i somras gick den  sönder...:(  har letat en  ny ever since och nu hittade jag  dessa två :)

tröjan och klänningen får ni se sen :)


Dålg uppdatering här jag vet.

2010-01-31 @ 15:52:48

I veckan har det helt enkelt inte funnits tid till att blogga. tyvärr.
Men kan säga att veckan var  väldigt mycket upp  och ner. Till att börja med kan jag  berätta att jag hunnit var dansbandssångerska i några dagar (jag spelade med  dem  förra året också då vikarierade jag för deras ordinarie sångerska) Men efter många funderar och pussladne med scheman osv så kom jag fram till att det helt enkelt inte fanns  någon tid i mitt liv till det just nu tråkigt men sant.

Hann bara  tacka  nej till dem så fick jag  en inbjudan til Schlager stjärnan nästa helg i Sundsvall (hade skickat in en ansökan tidigare) men var tvungen att tacka  nej till det med för det hinns inte heller med. Det känns i hjärtat kan jag säga när  man måste välja bort sådant som man tycker är roligt.  Men så är det ibland.
Annars har jag bara pluggatt pluggat  varit  i skolan och åter pluggat. Och dansat  lite.

På tisdag  har vi tenta i Organisation och ledarskap jag hoppas att den kommer gå bra.

Just ja!  Jag skulle ju egentligen ha varit i Ö vik på dansmara i helgen  men jag började må dåligt på skolan innan jag skulle åka på fredagen så  det blev inget av. Såhär i efterhand var det nog lika bra att jag inte kunde åka, även om  det med var trist men annars vet jagen  som hade haft VÄLDIGT MYCKET PANIK NU inför den kommande tentan.

Får se fram emot september istället och hoppas att VI INTE ÄR  UTOMLANDS MED SKOLAN  då....  det hade ju varit  typiskt nanting....
nåja det är  bara vänta och se......

Ska visa bilder på det jag  köpte förre helgen snart  kommer i nästa inlägg.

Helg.

2010-01-23 @ 22:14:33

Så blev det helg igen :) var en ganska "tuff" vecka i skolan  fast ändå inte. Varit mycket att ta in men det blir nog bra. har varit ganska intressant ändå.
Igår började vi kursen marknadsföring, jag känner igen vissa saker som jag måste ha läst under mitt enda år på handels, vi "nosade" ju lite på den där då  tror jag. Iaf så tycks jag mig minnas det. Nåja. Övningsuppgifterna fram till tentan verkar bestå av grupparbeten. Men det blir kul vi fick välja grupper själva och jag ska vara med Karro Linda och Pernilla :) ska blir mycket roligt. vi har valt två företag som vi ska kika närmare på och sådär. Så det ska vi börja med på måndag.
Sedan på engelskan ska vi göra en egen broschyr om ett resmål och jag har valt Aruba. Är osm nyfiekn på det stället så det ska bli roligt. Idag har fredde omformaterat min dator och jag blev väldigt glad, den höll nästan på att ge upp kändes det som. Så fixade han även programmet in design så jag ska nog kolla med karro om hon kanske kan visa mig lite var de olika funktionera finns och så. Så kan jag använda det när broschyren ska tillverkas :)

Igår gjorde vi inte så mycket vi var en sväng till innervik och lämnade photoshop programmet och lite saker till att scrapbooka digitalt :) alltid lika trevligt att vara där och hälsa på.
Efter det var vi förbi en sväng och hälsade på hos freddes mamma det var också väldigt trevligt :)  och jag fick en parfym som hon inte kunde använda längre. En med celine dion jag tycker om den väldigt mycket:) Jag gillar ju dom flesta parfymerna många är tokiga i skor men jag gillar parfymer :D

Sedan idag så har jag varit på stan med Jenny först på förmiddagen och bränt pengar som jag inte riktigt hade tänkt. Jag hade tänkt köpa en bodylotion för mina är slut nu, men tror ni att jag kom ihåg det ??  nä, det var ju den  enda saken jag inte kom hem med ungefär nej nu är jag orättvis mot mig själv.  och allt jag  handlade förutom en tröja var på rea :) katjing :D

Jag köpte två "eye dust" i nyansen blå, och färgerna hette "cool" och "power" tyckte de skulle passa perfekt till klänningen jag ska sy till dansen, sedan blev det äntligen en  blusher också som jag har funderat på väldigt länge att köpa men aldrig hittat någon jag gillade. Nu fanns det en på rea bordet på MUS som hette "luxury" och var ljus rosa :D  älskar när det är rea på MUS :D tycker väldigt mycket om deras produkter men tyvärr kan man ju inte köpa dem så ofta då de kostar ganska mycket men faktiskt så kan man inte skylla på det egentligen. För det är sjukt bra kvalité och de är så himla dryga och räcker verkligen jättelänge, så då är de inte så dyra egentligen :)  men men, som jag sagt tidigare är man student så är man.

På gina köpte jag en svart klänning jag tittat på innan jul men då köpte jag den inte sen idag när vi var in så hittade jag den i min storlek och på rea :) 99:- betalade jag för den heelt överkomligt. Hittade även en tröja som jag också tittat på innan jul men den var inte på rea men jag köpte den ändå :) så köpte jag även ett två pack med ringar :) den ena liknade jättemycket min favorit ring som gick sönder i somras  så de blev det också.

Ska visa bilder sen har ingen kamera just nu så då blir det ju lite svårt.
Men men  imorgon kanske.

Har just sett klart en till Johan falk film tillsammans med Fredde :) den var helt okej :) samt avnjutit lite vin och passions frukt :)


Xoxo

Izzy

Tisdag.

2010-01-19 @ 17:27:12

Och inte roligt.
Kommer ni ihåg vad jag  skrev om det med balansgång??
just nu trillar jag ner HELA tiden känns det som.
Igår kväll var en sådan kväll igen då jag just hinner somnasova  ca 1,5 timme för att sedan vakna och ha lågt blodsocker.
Jag ska väl egentligen vara gladöfr att det är  lågt. Men som jag skrev tidigare så är det inte speciellt roligt när det blir "för lågt" för ofta. Det tar ju så mycket energi och jag avskyr att vara okoncentrerad på skolan.

Igår kväll var jag iaf och dansade började redan kvart i 6 med Boogie woogie gick ändå gansak bra med tanke på att vi lärde oss det i lördags och har inte dansat det mer sedan dess.
Efter det blev det möte (på klubben då) och sedan bugg. Var dock riktigt skoj.

Duschade och gjorde en lunchlåda innehållande lax och quinoa till idag sedan blev det sova, var ganska trött.

Idag, kom hem från skolan för ett tag sedan.
Lärde mig att pärlbollar höjer blodsockret GANSKA mycket om man glömmer ta insulin när man äter den....
mitt blodsocker låg på 28 efter lunch men då kom jag ju på varför så jag kunde ordna till det, lyckades dockså ändå inte  ta bra med insulin utan det blev lite för mycket  så där vid  halv 4 blev jag låg men  hade både  apelsin och druvsocker så det gick bra att avhjälpa.

Gick med Ida till stan och hon visade mig vart apoteket hade flyttade  (jagvisste inte det haha) så gick in och hörde efter om de hade inne några teststickor till min every x3 mätare men efersom min framförhållning ibland ej är den bästa så får jag skyla mig själv för de  hade inga inne, inget av alla apoteken i stan hadedet tyvärr...:( så får vänta till på torsdag inte så farligt men jag har typ  bara 3 stickor kvar (om jag har tur) men jag kan  ha lagt ett rör med fler i i någon väska så jag ska kolla lite.

Det är ändå ganska konstigt nu tar jag flera flera blodsocker varje dag och förut för något  år sedan tog  jag nästan ALDRIG... inte så smart men jag tyckte annars då.

Nu ska jag sätta mig ner och renskriva mina anteckningar och det jag har strukit under i min bok om organisation och ledarskap så ska jag  äta middag och läsa "vem snodde osten" (till samma ämne) Senare ikväll blir det ngo att åka lite skridskor.

Ingen dans alltså, det är  egentligen "trivsel kväll" ikväll på klubben men jag känner inte riktigt att jag har någon ork att gå dit idag jag ksa ju dit på torsdag så.


Nej nu ska jag göra det jag ska :) 

hoppas er dag har varit  lite bättre än min och att ni kommer ihåg lite bättre än vad jag gör ibland :)


Här är en väldigt gammal bild.

Första gången  (2007) jag tävlade i Lingman& Co's tävling Schlager stjärnan :)  KUL var det :) 




Xoxo

Izzy

Bild.

2010-01-17 @ 22:43:04



Mina örhängen jag skrev om för någon dag sedan.  på bilden nedan stämmer de bättre i färgen.



Ska in i ugnen senare sen måste jag köpa såna här fäst anordningar så att jag faktiskt kan bära dom.
Har gjort dem i Fimo soft lera som jag satt lite glitter på.

(glittret vet jag inte vad det heter men det var längesedan jag köpte det på make up store. Använde det för jag hade inget annat så man tager vad man haver som var det kajsa varg som sa det en gång i tiden?? )

ska visa sedan när de är helt färdiga :)

Nu ska jag  gå och lägga mig och sova.

Xoxo

//Izzy

Söndag.

2010-01-17 @ 20:49:58

jag säger bara ajajAJ i mina ben.
Var ju som bekant och lärde mig dansa Boogie woogie igår. Tro mig det tog på benen, men iofs så vore ju något  fel om det inte kändes i benen efter att ha dansat i fem timmar :) Nåja VÄRT var det och KUL var det. Imorgon blir det att träna på det lite till sedan på det passet blir det även ett pass med Bugg. mycket dans med andra ord men jag gillar det :)

Sedan blev det bara en lugn kväll vi tittade på en till Johan Falk film. National target. Den var bra.
Har dock varit en lite jobbig helg, fast det berodde på in diabetes. Som ni andra diabetiker nog också vet så kan det ju bli lite för mycket ibland. Man tycker att man vrider och vänder på allt och testar ALLT och ändå kan det inte bli som man vill. i mitt fall så har jag haft otroligt mycket insulinkänningar i veckan = fått i mig öfr mycket insulin. "aha kanske ni tänker då, jamen då är det väl bara att du tar mindre då?"  nja  riktigt så enkelt är det ju inte... det är ju som sagt en  balans gång det där, och alla vet ju hur det är att balansera, mer än en gång tappar man  balansen och trillar. Egentligen kan man  tänka sig hela vårt liv som en enda  balansgång på en  smal stång. = Inte helt lätt eller hur?  Hur som helst så blev jag lite trött på min diabetes nu i helgen och attdet ta mig tusan aldrig  ska gå att få det som man vill så  jag  grinade lite över det och nu har jag ställt mig igen och tar nya tag. It's the life of a diabetic helt enkelt :) eller iaf a life of Izzy :)

Att ofta få låga blodsockervärden tar också som jag tidigare nämnt mycket på krafterna och mycket energi vilket är rätt jobbigt i sig.

Men vet ni vad det sjuka var ???  Idag,  hade jag just pratat medmin mamma i telefon om alltihopa, sen slår jag på tv'n och DÅ lyckas jag pricka in EXAKT en kanal där de just i detta då pratar om insulin och diabetes. Nu såg jag ju inte hela sekvensen så jag kan inte exakt berätta vaddet handlade om men prgorammet handlade om förfalskningar och jag tror det handlade om att i Sudan var det någon som hade  fått förfalskat insulin eller något och dött. Tro inte helt på det jag säger nu för jag är som sagt inte helt hundra på att det var så men något liknande iaf. HUR HEMSKT ÄR INTE DET DÅ???  helt gräsligt.

Nu till något annat.
I fredags hade ju mina söta föräldrar varit hit med köttbullar (yummie) samt mina pärlor, tusch pennor och ritpapper så att jag kunde frädigställa min nyaste "design." tittade igenom papperen idag för  jag såg att några av mina tidigare skisser var med och vet ni???  jag tor jag hittade en som jag heller vill göra än den om jag ritade upp och som jag itne skissat klart än:)  KANSKE. inte bestämt mig  helt klart än.
MEN det bevisar bara att ibland så är det faktiskt så  att vissa saker ska man inte slänga då de faktiskt KAN VARA BRA ATT HA.  Som min käre morfar visst brukade säga har jag hört :)
Kanske brås lite på honom på just den delen då;)


Har ni förretsten set min "World Diabetes day"- banner här till vänster??=)  fin va??=)  fredde hjälpte mig  att stoppa dit den :) han är allt bra snäll han :)


Hoppas alla haft en  bra helg i vilket fall.

Lovar att blir bättre på att lägga in bilder snart :)

Fredag.

2010-01-16 @ 00:26:00

Redan fredag det är galet vad dagarna och  veckorna går fårt när man  är i skolan.
Kanske för att man lyssnar på så intressanta saker och lär sig nya saker? vad tror ni?=)
Idag har vi haft affärsresor hela dagen var mycket mycket intressant tycker jag sedan så fick vi ett häfte på några A4 med enbart koder till flygplatser och så fast nu var det mest inrikes, och lite utrikes. vi fick även på några flygbolag tror jag det var , men jag ska inte säga säkert jag minns inte exakt.

Sedan när vi slutade för dagen så var Karro så himla snäll och skjutsade mig hem :) det uppskattades verkligen jätte mycket :) tack:)

Väl hemma gjorde jag den så otroligt roliga (tänk er sarkasmen i dessa ord) aktiviteten som att betala räkningar... (not) men nu är det gjort iaf. Så då behöver jag inte bry mig om de något mer nu.

packade sedan min bag med saker som jag behöver för helgen  och för imorgon för då blir det Boogie Woogie kurs hela dagen :D yaai :D upptäckte dock när jag skulle packa ner mitt insulin att jag hade SLUT på mitt novorapid (snabb insulin) = INTE bra.  Men jag  hade ju faktiskt hunnit maila till min diabetessköterska om ett nytt recept innan (efter viss påminnelse från fredde :) vilket var bra. ) Så som tur var så  har jag inte så långt till sjukhuset där ett apotek finns som var öpppet till 5 så vi hann dit innan de stängde så nu har jag så att jag klarar mig  ett tag till. :)

Ikväll har vi sett Johan Falk. andra filem som går på tv på söndag. vapenbröder hette den . Den var bra. Sedan har vi också varit förbi hos Sture en stund där det var lite folk.


vad har ni gjort ikväll??=)

Xoxo

Izzy

Örhängen :)

2010-01-14 @ 23:10:05

Kvällen har varit lugn:)
Har varit med fredde så var jenny ute på promenad så hon kom hit och vi pratade lite:)
alltid lika skoj när hon kommer förbi:)

Vi sla nog ut allihopa någon dag och åka skridskor igen det är skoj.
Har även gjort ett par till örhängen (typ som de svarta jag har gjrot i fimo lera tidigare) som  denna gången blev lite ljusblå glittriga :) tänkte ha dom när vi går ut på praktik när jag ska vara på Fritidsresor :) då matchar dom uniformen;)

Nu ska jag gå och sova. Skolan imorgon igen då fortsätter vi med affärsresor ska bli intressant :D  får se hur länge vi kommer att gå  dock, på schemat står det att vi ska gå till halv 4 men Kerstin trodde inte att vi skulle gå så länge.
Men vi ser väl. Har iaf gjort i ordning min luchlåda till då.

Måste ta och städa här också snart dammsuga och torka golven och plocka undan. DET är fördelen med att ha en liten lägenet för det går fort.
Dock så räcker det ju ungefär med att man släpper ner lite kläder på golvet så är det ju stökigt igen men men. När man ska städa är det också skönt ibland att man faktiskt jobbar som det ibland.. man kan  göra det vääääldigt fort om man vill;)  inte helt fel. :D


Vad har ni gjort ikväll??  hoppas  ni gjrot något skoj och att ni mått bra :)

Xoxo

Izzy

Men VAD...

2010-01-14 @ 19:28:52

LITEN rekyl effekt jag fic kfrån mitt låga blodsocker tidigare... nu låg det på 23... kul?  INT.
Har iaf tgit  insulin nu så hoppas det går ner.

Jag satt tidigare och funderade.

Många försöker så hårt så hårt och kämpar med olika saker vareviga dag. Jag själv håller ju på med min diabetes och min utbildning.
Men jag satt och tänkte på hur  lyckligt lottad jag ändå är. Hur mycket av mina "livsdrömmar och mål" som jag faktiskt fått chansen att uppnå.

* jag har fått sjunga på musik festivalen PDOL (Piteå dansar och ler) (I finalen på ett musik läger jag deltog i)
*År 2005 fick jag chansen att vara en av 7 lucia kandidater som kandiderade om att bli skellefteå bygdens lucia.
*Tävla i Lingman & Co's talang tävling Schlager stjärnan 2007 & 2009.
*tävlat i Lingmans & Co's talang tävling "Popcorn" sommaren 2009.
*Får sjunga Nationalsången på Skellefteå AIK's hemma matecher då och då.
*Varit utomlands på Mallorca och uppfyllt min dröm att jobba som entertainer. (2008)
*just nu håller jag på att bli resekonsult då.


Jag har lärt mig att om man bara vill något tillräckligt mycket och hittar resurserna till att nå det eller bara försöker och är det tänkt så klarar man det och är det inte det så är det tänkt att man ska lyckas en annan gång.
Man ska ALDRIG ge upp.
Och kom ihåg att alla är bra på något. :)


"Om man siktar mot stjärnorna så kanske man i alla fall når trädtopparna."






Izzy är Happy happy:)

2010-01-14 @ 17:43:39

Jaa :) dagen har varit både bra och dålig.
hade affärsresor imorse och fram till lunch var roligt tycker jag. Det tilltalar faktiskt mig väldigt mycket det där så vi får  se  bra vi har praktisk sen så att man kanske får veta ännu bättre vad  som passar en :)
Efter lunch hade vi engelska. Vi käkade i klassrummet idag för där är det lugnare sen så får vi mera plats där haha..:P
hur som helst åt en bra lunch men hade ändå 15 i värde när jag kollade efter maten. Inte bra. så jag tog mitt insulin och typ 2 enheter extra inte mycket alls.
Sedan hade vi engelska och där vid kände jag hur jag började bli konstig och väldigt trött och liksom oengagerad. Och jag brukar INTE vara oengagerad. eller okej  lite ibland då kanske....

Tur att jag hade mätaren igen;) för jag trodde itne det var så lågt men den visade på 2.2.... tog min apelsin och åt upp den men den tar ju en stund innan den går ut i blodet men jag hade lite dextrosol också som jag tog. Sedan har jag ju sådan tur att jag har SÅÅ snälla klasskompisar. De såg också att jag inte mådde så bra och jag berättade också vad som var fel så Linda gick och köpte en cola till mig :) Då blev det äntligen bättre.
Var dock lite trött resten av lektionen men det gick bra ändå.

Jag gillar inte att det ska vara SÅ sjukt  svårt att dosera rätt ibland..

Fick tillbaka engelska provet idag också som vi gjorde innan jul. Gick sådär. Fick G+ 2 poäng under vg...  (vi på YH utbildningarna får bara g vg eller komplettering.) så det var ju ändå bra. Jag klarade mig ju :)

Så dagen så långt har varit både bra och mindre bra.

SEN :D när jag kom hem så var jag ju tvungen att kolla min mail.
Som ni vet så skickade jag ju två mail igår och idag hade jag fått svar från den personen som jag nämnde sist igår som jagh har haft kontakt med i en del musikaliska sammanhang :)
Och det var faktiskt ett positivt besked :D
ÄNTLIGEN så KANSKE det kan bli någonting iaf :) jag berättade i mitt mail till honom om hur många barn och så som insjuknar varje år  så berättade jag om World Diabetes day och skickade med länkar både dit och till diabetesföreningens hemsida :)  Isvaret jag fick berättade han att HAN just fått diabetes! han skrev också att han kämpar öfr forskningens skull  och att han inte visste om att det fanns en speciell dag men att vi kanske får anledning att återkomma till den:D  HUR BRA LÅTER INTE DET???  :D:D

Nu ska jag gå och laga lite mat :)

tack för  era kommentarer föresten vad roligt att se att ni hittat hit :)
hoppas ni gillar det ni läsre är det något ni undrar eller sådär så är det bara fråga :)


Xoxo

Izzy

Sista för idag...

2010-01-13 @ 23:30:08

Såg precis att vi imorgon ska börja läsa Affärsresor på skolan :D  DET ska bli skoj :D
Och ja!  titta vad ajg råkade hitta idag när jag och fredde var på Maxi och handlade :)  en sopp på burk som JAG kan äta :) 

weight watchers nudelsoppa :D super bra hittade den bara av en slump faktiskt men den var helt okej :)



galet vad lite mat jag orkar ibland...   MEN då blev det ju över till lunch imorrn istället ;) perfa ;)

just ja jag har ju lovat att visa klämmorna jag köpte häromdagen till kommande dansevenemang :)  såhär ser dom ut :)



Me like ;) 

Nej nu ska jag sluta med detta och gå och lägga mig.

Ska nog stoppa något i magen också känns som om mitt blodsocker är på väg ner (igen) fattar inte vad det är nu är det en sån där "h-vetes period" igen verkar det som (ursäkta mitt språk.)

Igår blev jag ju låg  när jag dansade det ver INTE OKEJ. började ju helt plötsligt bara se flimrande fläckar framför mig. Jag sa det  till min danspartner när vi hade slutat dansa. Tur att det inte hände på tävling. Det hade ju varit väldigt dumt.

Men sist i Älvsbyn då gick det ju väldigt bra och då laddade jag innan med Apelsin juisc samt en vanlig cola. Då höll värdet sig perfekt. Tyvärr är jag dock extremt dålig på att äta bra under dagen  då det är just tävling... har väl med nerverna att göra skulle jag tro. Än så länge har jag dock klarat mig bra... men  jag vet att någongång så kan det hända något och det vill man ju inte. Men dock ska sägas att jag har alltid med mig både mat frukt och godis när vi är i väg :)

I slutet av denna månaden är det ju också den efterlängtade dans maran i Ö vik :) Längtar som tusan :D

nej NU  ska ajg  sluta skriva här.  skriver nog någon rad imorgon ;) 

Sov gott alla ni som följer mig på min väg genom livet :)
roligt att ni hittat hit som sagt och lämna gärna ett fotspår då blir jag extra GLAD :)

Och kom ihåg.... - IT'S UP TO YOU SO DON'T LIMIT YOURSELF ;)

Xoxo



En sak till.....

2010-01-13 @ 22:26:13

Nu har jag gjort en  sak  till.
Som många vet så är jag ju ganska musikaliskt intresserad och har deltagit i en del musiktävlingar och så.
I somras fick jag också möjligheten att träffa "mannen bakom" nämner dock inga namn ännu.

Hoppas såklart på positivt besked där med men vi får se.
Nu tror jag dock att jag har  ryckt i alla trådar jag har och kan  rycka i för tillfället.

var och tittade på

World diabetes day's
hemsida och jag vill ju beställa en  sådan där pin...... men finns de verkligen BARA att bestäla därifrån och endast i 10 pack?? jag ville ju bara ha en ju.....

någon som vet ??=)




Xoxo

Jag tänker inte ge upp.... inte än...

2010-01-13 @ 17:29:49

Nu har jag mailat musikhjälpen på P3 och hoppas på att få ett positvt svar. Här publicerar jag nu mitt mail, säg gärna vadni tycker och jag  publicerar också adressen dit jag skickade det så att ni andra också kanske kan  skicka mail dit?
ju fler som skickar....  ja ni vet vad jag menar :)


Hej! Isabelle heter jag är  22 år och kommer från Skellefteå.
Jag lyssnade på musikhjälpen 2009 och jag tyckte att det var mycket bra. Väldigt bra att samla in pengar till ett så bra ändamål.
Nu är det såhär att jag har e n liten fundering,och den är om det skulle vara möjligt att kanske inte just göra det på musikhjälpen då jag läste att det bara är under julen och att det var ett samarbete världen över vilket är väldigt bra.
min fundering är då denna: Att hjälpa oss samla in pengar till forskningen om samt sprida kunskap till folket om ämnet diabetes. Jag vet också att jag inte är den enda som tycker att det görs för lite för att uppmärksamma denna sjukdom. Vi har redan vänt oss till tv och försökt få till en diabetesgala, främst då för att just sprida kunskapen då man ofta märker att än idag trots att vi lever på 2000 talet och diabetes numera är en folksjukdom, fortfarande finns så otroligt många som inte har en  susning om vad det egentligen handlar om, ELLER hur man ska hjälpa någon om man skulle träffa på någon som tex. har för lågt blodsocker och inte hunnit få i sig något sött. Om en diabetikers blodsocker blir för lågt så  kan man få samma symptom som om man druckit för mycket alkohol, jag förstår då att det kan förväxlas, dock så vet folk att om man har diabetes så tar man insulin, MEN många tror också att om personen med diabetes beter sig annorlunda så ska man GE dem insulin, vilket om personen i fråga nu har jättelågt blodsocker, och då få insulin injicerat en direkt livsfara, då kan faktiskt personen i fråga dö. detta är bara en anledning till varför vi måste få ut information till allmänheten. Skulle ni vilja hjälpa oss med detta så vet jag att så otroligt många skulle bli väldigt väldigt glada.

Jag själv har levt med sjukdomen sedan jag var 8  år gammal och varje dag så insjuknar det flera personer i denna sjukdom som förändrar ens liv för gott. Jag vet vad jag talar om, och något som verkligen skrämmer mig ÄR okunnigheten hos allmänheten när man pratar om sjukdomen.  Något av det värsta jag någonsin sett var en kommentar jag läste på någon internet sida för ett tag sedan, den fick verkligen  min bägare att rinna över och jag kände då att information MÅSTE spridas. Alla vi som lever och kämpar med denna sjukdom vareviga dag förtjänar detta. Att få in pengar till forskning inom detta är minst lika viktigt som att få in pengar till cancer forskningen. Som jag skrev ovan så kan visst diabetes ha döden som utgång. Det krävs så fruktansvärt få felsteg för att det fort ska bli farligt. Man behöver bara missbedöma hur mycket insulin man ska ta till en måltid eller något annat man  äter för att det fort kan bli ödesdigert.

Forskningen har gått framåt otroligt mycket under dessa år, men det saknas fortfarande mycket, så detta ÄR verkligen något som behövs.

Tänk på vad vi gör varenda dag, vi sköter ett helt organ från utsidan som på människor som inte har diabetes vet precis hur mycket insulin den ska skicka ut så att de får må bra . Att hela tiden vara tvungen att tänka på vad och hur mycket man ska ta för nästan varenda grej man äter är inte roligt. Ibland lyckas man dock och då är lyckan total men många gånger misslyckas man också och får lågt eller högt blodsocker. Man börjar må jättedåligt och kan bli riktigt sjuk. SNÄLLA! hör vår vädjan och hjälp oss... ni förstår inte hur oerhört tacksamma vi skulle bli om ni gjorde detta för oss.

Tack på förhand.

Med vänlig hälsning Isabelle, Skellefteå.


skicka era mail hit.... [email protected]
jag kan tyvärr inte direkt länka då jag inte har  outlook här på datorn. men där är adressen iaf :D


Radion?

2010-01-13 @ 16:37:18

Jag får ju mina ljusa stunder ibland och idag fick jag just en sådan när jag åkte hem från fredde och satt och lyssnade på p3 och de pratade om musikhjälpen de hade i julas för att få in pengar till botemedel mot malaria eller hur det nu var.

Jag är ju som sagt inte den som ger mig  i första taget, och jag tycker fortfarande som SÅ MÅNGA ANDRA diabetiker samt icke diabetiker att vi förtjänar en gala för att få ut mer information om sjukdomen till allmänheten eftesom det uppenbarligen behövs, OCH få in mer pengar till forskningen.

Vi var ju några stycken som mailade till tv4, jag fick ett svar, men det var inte så mycket till hjälp. det stod ungefär "vad jag vet så har inte tv4 planerat in någon mer gala". mycket irriternade, vet itne  om han skulle föra vidare breven eller inte vilket jag hoppas han gör.  Hur som helst, NU  har jag fått en till idé.

Media är ju som alla vet ett väldigt bra sätt att förmedla information osv. Så tillbaka till det jag skrev här uppe, om musikhjälpen, jag funderar på att skriva tt brev till p3 istället och höra om de kanske skulle kunna göra något liknande musikhjälpen men  till syfte att få in pengar till diabetesforskningen??

vad tror ni om det ??  tror ni att radion är mer samarbetsvillig än tv?? 
Men visst borde vi försöka??  eller vad säger ni??=) 


xoxo

Izzy

Redovisning.

2010-01-12 @ 18:50:55

Ja, kan börja med att säga att redovisningen om Rhodos faktiskt gick bra :)  det var inte alls så hemskt att stå där framme hlet själv. Men jag tror jag kände mig sålugn för att jag hade full koll eller ja, nästan full koll iaf på vad jag skulle säga och vad som kom efter vad osv. Det var faktiskt roligt :) Och det var det även att lyssna på alla andras redovisningar, tror kompendiet senare när vi går ut på praktik och sådär kommer vara till mycket stor hjälp.

Senare ska jag fixa om min pärm som jag hade i kamarkören förut och göra om den till min lathunds pärm. Jag ska även skriva ned och sätta in det patrick sa att jag skulle kunna  om fritte innan jag kommer dit på praktik, det kan ju som vara bra. Samt det vi lärt oss om försäkringarna och avbställningsskydd. Det kan ju också vara bra att ha med sig ut på fältet :)

Har även gjort klart engelska uppgiften som är till på torsdag och lämnat in den också så nu är det som lugnt på så  vis resten av veckan :)

Testade nu för en liten stund sedan igen att "handla klart" på jotex.se och nu fungerade det :D så nu får jag snart nya gardiner till mitt fönster ska bli roligt. Rosa blir dom. Fick även mitt paket från pagoni.se idag med pärlor. Ska visa dem sen. Vad jag tycker är så roligt också att beställa från dem är att alltid när man  får  sin beställning så får man med ett visitkort och tillsammans med det några extra pärlor :) alltid kul att se vad det är :)  denna gången fick jag två jättesöta pingviner :D:D  tror jag ska göra dem till örhängen.

Har även kommit på några nya idéer på smycken jag ska tillverka senare :)


Sedan funderar jag på om jag eventuellet ska måsta sänka mina insulindoser ytterligare lite till, nu när jag har ändrat om min kost lite grann. Det är nämligen VÄLDIGT jobbigt att vakna på natten och måsta gå och äta någonting. sedan tar ju det låga blodsockret så grymt mycket energi också. INTE OKEJ.

Igår kväll tex. när jag skulle sova så  hann jag  bara släcka lampan för att hinna känna att jag  hade fått lågt blodsocker och var tvungen att gå upp igen och äta apelsin. Att jag var tvungen att äta 2 stycken gjorde ju inte saken bättre precis. Eller jag fick ju upp blodsockret men ändå.
Sedan imorse vid halv 6 så vaknade jag igen för att jag hade en sån konstig och hemsk dröm ja, då var jag ju låg igen. Drömmarna jag får när jag sover och blodsockret sjunker till 2 är inte roliga. sedan är de alltid i sån konstig färg... undrar om det bara är jag som tänker på sådant här?? nåja VÄLDIGT otäckt är det iaf. Fast på ett sätt kan jag ändå tycka att det såklart är braatt  kroppen signalerar att något är fel men samtidigt väldigt FASCHINERADE på vilka sätt den kan göra det.

Jag minns när jag var liten då när jag blev låg  så kallade jag det alltid öfr att jag blev darrig, just för att jag  blev det jag började skaka. ja det var ju bra  då visste jag det. Sedan har jag känt det på något mer sätt under livet  som jag inte kommer på nu. Sedan ett tag vet jag att jag inte direkt kände någonting ett tag det var inte så kul. Sedan nu då har det ändrats igen, nu blir jag väldigt väldigt trött, och när det sjunker under 3 så börjar jag se fläckar som "flimrar" då vet man  väldigt säkert vad som händer. jobbigt är vad det är.

Nej nu ska jag sluta skriva. Om en halv timme ska jag vara på dansen så ska vi planera lite kring  öviks maran tror jag så ska jag såklart dansa lite grann :) 


Xoxo


Dans!

2010-01-11 @ 20:43:30

Då var det måndag igen, jullovet, ......ehm.. .förlåt.. jag menar ju såklart självstudieveckorna ;)  är över och skolan har börjat om igen.

Vet inte om jag skrev det igår men jag hade ju som sagt  sett fel på schemat dock sett fel i "rätt" riktning om ni förstår vad jag menar?  vad jag  menar är iaf att jag  hade trott att vi skulle gå hela dagar hela veckan men då visade det sig att vi bara går halvdagar fram till torsdag. Det är ju inte helt fel.
SEN fick vi veta idag på infon att vi ENDAST HAR ENGELSKA FRAM TILL MARS! rätt så glad blev jag ju. egentligen har jag ingenting emot engelska, men äsch ja. Ska ändå bli skönt att göra bort kursen om vi säger så.

Sedan var vi några stycken som fick skjuts in till stan av snälla Karro :) väl i stan träffade jag Mia och vi gick och åt lunch på Tatung riktigt gott var det  och det var sjukt längesedan jag åt där över huvudtaget. Var nog någongång i somras tror jag. Efter lunchen blev det att gå en  stund på stan hittade nya "finare" hårklämmor som jag ksa ha på danstävlingarna fram över på rea;) det gillas. ska visa en bild senare när jag fått tag på en.

Var också och kikade lite på tyg till det som ska bli min nya tävlingsklänning i framtiden :) blå ska den nog bli.
Men har inte  gjort skissen färdig än. Mina föräldrar ska till stan imorgon så de skulle vara så  snälla och ta med sig både ritpapper och mina tuschpennor som jag fortfarande har hemma :)  och just ja! Mina pärlor som jag  hade beställt :D  ( adressen hem till dem står fortfarande hos företaget som jag beställer från) ska blir roligt :D

Så var det ju dansen! började om med  tävlingsträningen idag  igen efter juluppehållet :)  var super skoj! :D  åh  vad ajg har sakant att dansa :) så  fick vi se på klippet från tävlingen såg faktiskt inte alls så tokigt  ut :) men man kan ju alltid  ändra på vissa saker och lära sig mera och bli bättre det är  ju det som är så roligt med dans:D
imorgon blir det mera dans :D och snart är det ju Ö viks maran igen :D


Xoxo

Söndag.

2010-01-10 @ 15:34:56

Och mycket har jag ändå gjort.
Jag och fredde var och handlade på Maxi innan han skjutsade hem mig till lägenheten.
När jag kom hem gick jag ner och kikade om tvättstugan var ledig  och det var den! hade inte så  mycket tvätt men  ändå, skönt att göra bort det.

Sedan har jag städat i kylen (nog för att jag gjorde det redan förut också) men  städade lite mer nu. Har även hunnit med att städa i mitt "skafferi". Inte dåligt va??=)

Jag hoppas också att One three hill och Gossip girl börjar om ikväll, men  det är  väl tveksamt. Måste gå och kika hur det ser ut.

nej så tur hade jag ju naturligtvis inte. Får helt enkelt vänta ett tag till.

Jag har funderat lite mer på min nya dansklänning nu och jag tror att jag iaf nästan har bestämt mig för hur den ska se ut. Dock måste jag fixa lite på skissen så ni får  vänta ett tag till innan ni får se den ;)



Xoxo

Lördag.

2010-01-09 @ 23:05:16

Dagen idag  har varit ganska lugn. Har inte alls gjort sådär jättemycket bara tagit det lugnt och sådär.
Senare innan middagen åkte vi hem till mina föräldrar för vi var bjudna dit på middag- älgköttsoppa.
Väldigt gott var det, typ bland det godaste som finns nästan.
Var trevkigt  att träffa dem igen, så tittade vi på lite kort och sådär.

Åkte tillbaka till stan, var förbi in på maxi en sväng för att köpa lite frukt och ramlösa jordgubb & lime gillar verkligen den.
Sedan har vi sett på Johan Falk- GSI  den var faktiskt riktigt bra och jag blev så  glad  för nu finns det några till polis filmer vi kan se. Innan brukade vi se på Beck men  nu har vi nog sett allihopa tror jag så då är det ju inte så skoj längre. Men då finns ju dessa.

Sen är jag ju så  rädd av mig att jag itne vågar se dom själv heller. Men om jag får se dem med Fredde eller någon då går det bra. För jag gillar att titta på dom även om jag är lite rädd ibland.
Men men  så är det.

Det var lite  om vår kväll och dag.

Hoppas ni med har haft en  bra dag och att ni har en  bra helg :)

Oj just ja! höll ju på att glömma berätta,  var in på Nelly.com idag på jakt efter fler modeller på klänningar, och gissa vad jag hittade?  parfymen som jag  velat ha så länge  paris hiltons fairy dust.
Den var  på rea, fast jag köpte den ändå inte. kändes som ovärt att bara beställa den. SÅ  får vänta  vidare det kan ju som sagt dyka up någon annan eller så.
:)


Dansen.

2010-01-08 @ 23:51:43

Ja, vi har ju som pratat om att "byta färg" på våra tävlingskläder och har väl diskuterat lite kring temat blått.
Just nu tävlar vi rött, och klänningen jag  använder nu har jag ju sytt själv. Jag tycker att det blir bäst så, för då får man den iaf nästan exakt som man vill eftersom man kan bestämma utseendet själv.
Så får jag ju en utmräkt anledning att sy igen:) det var ett tag sedan nu jag ägnade mig åt detta.

För tillfället har jag ju dock inte lika mycket tid som jag hade när jag sydde den. För nu är jag ju upptagen hela dagarna och kvällarna också. Men man kan ju börja på något iaf, det behöver ju för den delen inte bli klart samma dag vecka eller ens månad även om det hade varit trevligt.

här är några ideér på ungefärliga typer på olika klänningar jag har kikat på ikväll och som jag  funderar på att  sy någonting liknande av.


Från Bubbleroom.se

Även om den var på rea så var den ändå för dyr för min lilla student plånka.
Men det är ju tur att man  kan hantera nål och tråd;) 

jag gillar formen på denna, men jag vet inte om jag vill ha min riktigt likadan nedtill.
Men vi får se.


Den här var också lite fin tyckte jag men ändå inte den där "wow" klänningen. men som sagt  jag ska sy en  egen så den kan ju faktiskt vara influerad från flera olika;) 
Denna är också från Bubbleroom.se



Denna gillade jag också. särskilt kjolen. så vi får se. Jag återkommer med mera info och tankar eftersom jag kommer på dom;)
Även denna från Bubbleroom.se

Nåväl, jag ska fortsätta fundera och kanske  skissa lite imorgon eller så.  Sen får vi se vad det riktigt blir.






Äntligen nytt utseende

2010-01-08 @ 19:46:17

Och det har jag min underbara snygging Fredde att tacka för.
Han har hjälpt mig med all "programmering" :) 
och jag gjorde en  ny header och sådär. Jag är ju inte så bra på att fixa allt sånt där annat. Men man ska väl lära sig någon gång. Men till dess är det bra att ha någon som hjälper en att hålla i trådarna :)

Hoppas ni gillar den :D

:)

2010-01-06 @ 18:16:29

Ikväll ska vi och se luftslottet som sprängdes. Ska bli skoj:)
Idag har jag inte gjort så mycket  är hos fredde så det är väldigt mysigt.
Har gått igenom min redovisning om Rhodos en gång till, så jag hoppas det kommer gå bra nu på måndag.
Har även pysslat lite med en ny header till bloggen, vill ha en ny deisgn också men vet inte riktigt än hur jag vill ha precis så det får vänta ett tag till...


vad har ni gjort idag ??=)





Vill ha :)

2010-01-03 @ 23:25:23

Min "kloss" bodylotion från LUSH är slut nu..:( tråkigt men sant. Måste dock säga att det nog är den bästa bodylotion jag någonsin haft. den håller verkligen huden sådär härligt mjuk hela dagen. inte helt fel. Dock såg jag att man nu kan handöa via deras hemsida wiho:) för jag vet inte riktigt när jag ska till Luleå igen där jag handlade sist , ja förutom när jag ska dit och göra praktik då men det är ju ett tag kvar, så funder ar påatt skicka iväg en beställning dit men ska kolla min ekonomi först ;)

Surfade runt på sidan och hittade denna "mirakel kräm"som man typ kan använda till det mesta, den heter ultra bland. och ser ut såhär:



Här är en annan som jag ivll ha fast det är  typ  mera en  ansiktsmask.
den ska innehålla adukibönor och pepparmint. ska visst vara bra om man  bor i stan :) iaf så står den  definitivt med på min "vill ha" lista :)  Mask of magnaminty. heter den.





Det var alltför mig idag.

Har även gjort klart mitt arbete nu :) så nu är det bara redovisningen kvar. till veckan.
ska nog eventuellt fortsätta med den, och göra klart mina kort med stödord imorgon. Sedan ska fredde få titta på mitt bildspel och lyssna på min redovisning och ge mig lite feedback :)  och så ska jag se till så att jag inte håller på mer än tio min som är tidsgränsen haha. Han är snäll min Fredde som står ut med sådant. :)

Har även titta på Sex and the city filmen igen jag vet haha, men den ÄR ju så bra den kan man se flera gånger :)

höres snart

XoXo







Nytt år = Nya möjligheter.

2010-01-02 @ 12:04:29

Så är det.
Sitter just och tänker på vad som riktigt hänt under 2009.
Jag kommer ihåg att jag efter 12 slaget när det blev 2009 inte trodde att det skulle bli något bra år  för det var e n massa bråk där vi var, tycker verkligen inte om sådant. Men men så fel jag fick. 2009 har varit ett minst sagt intressant år.

* Har fått sepnderadet med världens underbaraste Fredde:)
* min mamma och pappa som har hjälp mig så  otroligt mycket med vad det nu än kan vara,
är så tacksam över det. Jag vet att jag altid kan vända mig till dem om det skulle vara något och det känns verkligen jättebra.
*Mina blodsocker värden har blivit bättre:)

* började jobba på Scandic igen.
*Tävlade i Schlager stjärnan i Sundsvall.
*Böjrade sjunga national sången på hockeyn.
*Tävlade i Popcorn (musiktävling) på stora nolia mässan i umeå.
*Jag och Fredde reste till Mallorca:)
*Började plugga till TRAC Diplomerad resekonsult.
*känner att jag verkligen är på vägnågonstans dit jag verkligen vill vara.
*vet vad jag vill göra med mitt liv.
*träffat massa nya människor som jag är  jätteglad över att ha fått träffat och lära känna.
*börjat danstävla.
*placerade oss som 4a i Älvsbyn nu senast så kunde ju inte bli ett bättre slut på dansåret.
*Ö-viks maran i spetember. superskoj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här kommer min nyårslista också. Jag tror ju på det att varva saker som är "tråkiga" med saker man vill göra men kanske inte riktigt vågar, eller bara som man vill göra under året helt enkelt. Har man sådana saker med också så tror jag att de "tråkiga" sakerna blir lättare att klara också.


1. få ner mitt HBA1C mera. = genomsnittsvärdet på blodsockret under en längre tid.
2. bara äta godis 1 gång i veckan. (man får välja en dag på helgen.)
3. äta ännu mera "nyttig" mat än vad ajg redan gör.
4. bara äta "skräpmat" en gångi veckan.
5. åka till Göteborg och hälsa på Mia och Erika.
6. lägga undan lite pengar varje månad (om det går.) lite problematiskt när man är student. men det borde gå;)

Min lista är ännu inte så lång, men som jag alltid brukar skriva..

"Med reservation för ändringar och tillägg."




Gott nytt år allihopa :)