Måndag.

2010-06-28 @ 21:53:36

Dagen har tilbringats med Erika :D  var mycket efterlängtat för vi har inte setts förrän i vintras var det sist.
Vi åkte bil till Vindeln för att hälsa på och hämta hem katten Daisy :) det  gick bra och sedan när vi var tillbaka i skellefteå så blev det en tur på stan och sedan middag på wok n roll. nudelwok med kyckling blev det. jaa, jag slarvade och åt VANLIGA nudlar med mjöl i jag som inte tål det, men jag fick sota för det. och kommer säkert få må lite dåligt imorrrn med men det smakade gott iaf.

Får se om det eventuellt blir en göteborgsresa i augusti för att hälsa på Mia och Erika, jag vet ju att jag har det sista två veckorna lediga innan vi börjar om och åtminstone den ena ska jag ha semester. tänkte jag, nåväl får se över min ekonomi och isf boka tågbiljetter så snart som möjligt.

Har också hunnit med en runda disc golf ikväll men det gick sådär. Var såå himla trött. så nu ska jag sova. För imorn börjar allvaret. Min första "riktiga" dag som resekonsult. Och jag börjar ensam en timme imorrn håll en tumme eller två för mig ;) 

Ska gå och leta åt mit "confidence" armband som jag köpte på mallis. det funade ju då så vem vet det kanske fungerar nu med.






Min fina erika. (obs gammal bild.)




Söndag.

2010-06-27 @ 22:47:29

Idag har jag provat att köra bil till luleå jobba och sedan köra hem det gick fiint och det tog typ  1,5 timme. =Alltså mycket snabbare än om man åker buss. Dock så kunde man ju inte  sova som jag kunde på bussen men men.  det går inte att få ALLT på samma gång. Kändes dock bra att få testa vara där en söndag för att känna på hur det är innan jag ska vara där själv. För nästa gång jag är där både lördag oh söndag så är jag SJÄV! Idag var också min sista dag på min första LIA period och på tisdag börjar jag jobba där. Helt galet, mitt allra första jobb som resekonsult. Känns lite galet men väldigt roligt. Måste ju betyda att jag gjort bra ifrån mig och lärt mig en massa??  haha skämt åsido men jag är jätteglad att jag får vara där.

När jag kom tillbaka hit från luleå så åkte jag direkt hem till mamma och pappa och åt middag tillsammans med dom det var gott :)  sedan så tog jag fram STORA knapp lådan och började letanågra bra knappar som skulle passa till kjolen jag håller på att sy. Jag hittade två jättefina som jag nu sytt fast. Endast hålen kvar på den nu. Den blev faktiskt ganska bra om jag får säga det själv. jag lär mig haha. Ska kolla om jag har kvar tillräckligt med typ för att sy en till. Då kan jag kanske eventuellet använda den när jag jobbar i sommar så svarta pumps till, eller nåt. har hittat et par ballerina skor som jag vill ha också så vi får se vaddet blir och hur jag gör. Så när jag var hemma hos mamma och pappa så gick jag ut i förrådet för att kolla i tygkassen som jag vet finns där med en massa olika tyger. Hittade bland annat ett projekt på ett linne som jag påbörjat någon gång så det ska jag ta itu med sen. Så hittade jag även ett "denim inspirerat" typ som jag gillade ska fundera lite på vad jag ska göra med det, har några ideér men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. berättar mer när jag kommit en bit på vägen :P

8 veckor.....

2010-06-23 @ 21:39:35

Är på söndag till ända ävn för mig. (praktiken)
Det är SÅ SJUKT GALET hur mycket man lärt sig under dessa veckor.

Att jag ska få fortsätta att vara där och faktiskt jobba ända in i augusti känns jätteroligt. Det måste ju ändå bevisa att jag lärt mig  en  hel del . Idag när jag satt på bussen hem så började jag fundera över målen vi satte upp inför praktiken på lektionen i försäljning och jag funerade hur jag klarat mig med dom. Jag tror faktiskt att jag har klarat de flesta av dem, och de jag inte har fått till så bra än som jag vill kan jag ju faktiskt fortsätta jobba med nu i sommar. Jag vill fortfarande bli bättre på att "måla med ord" det känner jag att jag inte har riktigt full koll på än.

Men förutom det så  är nog  de andra rätt ok.  Jag har fått större och väldigt mycket bättre produkt kännedom än jag hade när jag började och att "argumentera" och lägga fram anledningar till varför kunden ska köpa avbeställningsskydd och försäkring börjar också kännas ganska bra nu.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Har dragit ner på mitt snabb insulin nu också och det har faktiskt blivit bättre. Imorse hade jag lågt blodsocker när jag vaknade.. vet inte riktigt hur det gick till men så var det.  2,4 var det.. inte så skoj. MEN då kom jag i vilket fall ihåg att äta och INTE ta något snabbt insulin. Kändes väldigt konstigt eftersom det där egentglien rent går på automatik. Men vill inte göra om förra veckans tabbe och råka ta insulin bara för att jag ätit när jag var låg. (ja ni hör ju hur det låter.) för att sedan måste äta i stort sett ett HELT paket dextrosol bara för att få ordning på det hela. Inte särskilt skoj. MEN som sagt jag lär av mina misstag och försöker att inte göra om dem alltför ofta.


Nu ska jag gå och fixa min lunch till imorrn samt fixa mina naglar :) 


Läkare är bra....

2010-06-21 @ 21:53:49

Ofta på att hitta vad som är fel, men inte alltid, men dom är ju också bara människor.

I synnerhet upplever jag ofta att dom är särskilt bra på att räkna matte och skriva ut medicin= bra.  Därav varför jag också inte är  just läkare.

Tyvärr tycker jag att dom ibland kan stirra sig lite blinda på just de där siffrorna som står på papperet, är det några fler diabetiker därute som tycker som jag ??

Visst är det SUPER bra om man  har bra värden och att medelvärdet är väldigt väldigt bra. Men frågan är ju vad som är livskvalitet???

Detta lade jag särskilt på minnet sist jag var til sjukhuset. jag hade haft lågt blodsocker väldigt många gånger, lite sådär så att det börjar bli jobbigt. Ni som har diabetes vet hur nog hur fruktansvärt dåligt man kan må ibland. Samt hur mycket ENERGI det tar att få ordning på allt.

Som sagt när jag kom på sjukhuset och fick se mitt medelvärde så var det rent av  väldigt bra. Men den sista tiden hade jag då inte haft någon särskilt hög livkvalitet, så frganär ju då vad som är bäst ???  att allt  är tip top på papperet eller att det är BRA och man har bra livskvalitet???

förra veckan tillexempel kan jag lätt räkna dagarna jag inte vaknade någongång och hade lågt blodsocker. det var 2. Har börjat ta mindre snabbinsulinnu så jag hoppas det blir bättre nu denna veckan. Allt blir osm mycket lättare då och man orkar mycket mer......

Sista veckan på praktiken nu, sedan blir det att testa vingarna på riktigt. Ska bli skoj :)

Fredag, trött och glad.

2010-06-18 @ 23:32:24

Fredag idag och gick upp före man borde få egentligen imorse. närmare bestämt halv 5.. för att en timme senare sitta på bussen upp till luleå men det gick bra det med.
På måndag börjar jag min sista vecka som praktikant för att senare snart testa mina vingar som "riktig" resekonsult...  hm eller något.

Men håller fortfaradne fast vid det jag sagt nästan ända från det att jag började läsa på denna utbildningen, och känner det verkligen nu mer än någonsin när vi gjort klart första LIA perioden. att det här.. det ÄR verkligen min grej. I LOVE IT.

Tänk om kunderna visste ibland hur glada dom gör en. Jag svarar ju i telefonen nu, och endel saker tycker man ju är riktigt svåra och då måste man ju ropa dit hjälp. Igår fick jag en sådan riktigt svår grej och idag med. Men då förklarar jag öfr kunden att jag  är praktikant och så är det  bra med det. Det gjorde jag igår också så sa kunden sedan när vi fixat och tagit reda på vad hon ville veta att hon tyckte att jag var jätteduktig. Blev väldigt glad då det värmde mycket. dock hade jag ju fått massa bra assistans av Magnus. Annars hade jag aldrig  klarat av det haha.

Idag  pratade jag också med en  supergo kvinna i telefonen och bokade in hennes son på en resa, sedan  i slutet av samtalet så berättade ho en massa saker och sedan sa hon att när  hon skulle irnga tillbaka senare för att bekräfta att han skulle ha den så  ville hon bara prata med mig :)  då blev jag himla glad, det är bland annat sådana saker som gör mig riktigt glad, det behöver inte vara stora saker, men känslan man får när man  lyckas hjälpa kunden så att de  blir  glada. Det är en riktigt härlig  känsla.


Jag gillar ju som sagt  att hjälpa folk, och att jag ville jobba med sådant det visste jag nog  ganska tidigt i mitt liv. När jag var "liten" så ville jag bli sjuksköterska. Men det höll ju inte riktigt, det var innan jag förstod att man måste ha höga betyg och vara bra på matte, vilket det visade sig  inte  vara min starka sida. Dock måste jag säga att resekonsult nog passar mig bättre. få hjälpa folk men osm inkluderar en viss matte men helt klart en som  man kan klara av. Så får man  hjälpa människor att fixa deras semester. DET är också roligt.

I veckan har jag ju också fått ett schema på Fritidsresor för i sommar, har nämnt det innan men gör det igen. Det ska verkligen bli toppen kul och det gör nog  ännu att jag ser fram emot  studieresan vi ska göra med skolan till Rhodos i augusti ännu mer. Vi ska ju åka med just fritidsresor då och då när vi ska på hotellvisning och annat så är det  hotell från deras hotell program vi ska titta på, det ska bli väldigt intressant.

Tror man kommer lära sig en  hel del. Jag vet ju bara vad jag lärt mig  om egypten och Italien och djerba, efter det att jag tagit del av såna här "e-learning courses"  samt  lyssnat vad Ullis berttade om när hon var till Italien på studieresa samt  när hon kom hem från egypten super bra. Sedan också om Djerba öfr magnus var dit på semester. just att lyssna på människors egna erfarenheter tycker jag är  jättebra.

Då kan man lära sig väldigt mycket.

Jag känner att mina inlägg här  blir lite liknande ofta, men det är  bara öfr att jag  trivs så bra och har lärt mig  så mycket och vill berätta om det  men vet inte riktigt vart jag ska börja men då vet ni.




Onsdag.

2010-06-16 @ 22:24:26

Redan onsdag och jag är inne på min näst sista vecka på praktiken på Fritidsresor. Jag har lärt mig  massor, som jag skrivit en massa om tidigare, men jag HAR verkligen det. Nu sitter jag  helt själv och svarar i telefon kollar resor åt folk och bokar in. Vissa saker måste jag såklart fråga om, men det går framåt hela tiden och jag lär mig hela tiden nya saker.

Dock blev det klart igår att jag  ska få fortsätta på Fritidsresor efter att praktiken slutat, jag har fått schema för sommaren och kommer jobba där ända fram till det att skolan börjar i höst. Nästan, jag har dom två sista veckorna lediga. Men jag kommer också jobba dubbelt i sommar, det blir en ny upplevelse men det går nog bra. Jag ska ju även vara på Scandic här i stan. Men det är  "bara" extra jag har där så det ska nog  gå bra.

Är så otroligt glad att jag får chansne att skaffa mig mina första arbetslivserfarenheter på Fritidsresor. Jag trivs så himla bra där och de som jobbar där är heeelt underbara :)  jag har så roligt.

Igår fick jag även en present av dom, det var DKNY's gröna och ljusrosa parfymer :) ME LIKE.  jag är ju rätt galen i parfymer. Just nu använder jag mycket en  parfym jag köpte på mallis, som heter Jill Sander- SUN. Den ska typ  inte innehålla några alkoholer och då lär det gå bra at ha dom i solen, hon sa det min vän  nere på mallis som köpte denföre mig  och jag tyckte den doftade så gott att jag också  var tvungen att köpa en, särskilt då  det gick bra för solens skull, jag menar man  spenderade ju en  del tid där.

Doften på den  prafymen tar mig  verkligen  direkt  tillbaka till Cala D'or / Cala Egos och Club Marthas.
Det är galet vad dofter kan framkalla minnen.  intresssant.








Inlines...

2010-06-13 @ 23:08:47

Ja, det är galet hur fort helgerna alltid tycks gå. Måste också säga att det kändes lite konstigt att inte åka iväg upp till luleå efter middagen som jag brukar, men det var oerhört kul at få en  extra kväll med fredde & co. Ikväll har vi varit ute i Örviken hos Lindh och grillat var oerhört trevligt som alltid.
Idag har även jag och fredde åkt vår första inlines tur tillsammans och vi inledde med att åka nästan 1 mil. Men härligt var det.

Igår blev det ite bowling på kvällen och det kändes i ryggen och handen idag men det var också väldigt roligt.
Idag har vi också varit hem till mina föräldrar och ätit middag, de skulle fira fredde. Grillat fick vi och gott var det verkligen.

Imorgon ska jag  hem till mamma och pappa igen,  ska dock ner på stan innan och försöka hitta ett tyg till kjolen jag ska sy som jag har tänkt ha på vår studieresa till "hösten". Har även sett schemat inför kommande termin. eller åtminstone hur det ser ut till nästa LIA period, och måste säga att det ser inte så tokigt ut.


1 år.....

2010-06-12 @ 23:18:26

Vad mycket som hinner hända på ett år, det är HELT galet och uppåt väggarna på ett bra sätt alltså.
Igår när jag  hade lunch och var ut en sväng på stan i Luleå och hörde och såg studenterna kom en massa tankar.
För jag började tänkte på förra året samma dag. Då minns jag att jag var och jobbade på Scandic och tittade ut genom fönstret och mindes min egna student 2 år innan. Då hade jag skickat in mina ansökningar till TRAC utbildningen och väntade på bsked om antagningsintervju. Idag ett år senare sitter jag på Fritidsresor , bokar in folk helt själv, svarar på frågor om avbeställningsskydd och försäkringar ,tar betalt för resor osv och trivs allmänt med livet. jag känner att jag är på rätt väg. Men tänk vad MYCKET jag hunnit lära mig på bara ett år. vilka erfarenheter man fått.
Jag tycker det är lite eller rent av ganska mycket faschinerande.

Jag älskar verkligen att vara på fritidsresor, har underbara kollegor och de har alla lärt mig så otroligt mycket under denna första LIA period. Kul är det.





Till något helt annat, att man ALDRIG ska få hadet lugnt ..... blir lite galen ibland, jag har ju fått en ny fin blå insulin penna, idag gick den SÖNDER!!!!  jag bytte ampull som vanligt och då ville den inte fungera så jag kollade vad som var galet och upptäckte att kolven som ska mata fram insulinet man ska ta den gick liksom åt fel håll. Eller hur man ska säga, nåja när man vrider upp antalet enheter ska som kolven vara still, och sedan när ma n trycker in knappen så ska den liksom åka ut och ge ne enheterna man knappat in, min gör tvärt om eller itne ens tävrt om! den gör bara en sak.. den går liksom åt fel håll, när jag drar upp antalet enheter beter den sig som om jag trycker på knappen för att ta insulinet vilket den inte ska göra.

Men tur att jag har två reserver OCh att jag är ledig på måndag och tisdag ska kolla om jag kan få tag i min diabetessköterska och få komma dit och höra om hon kanske kan hjälpa mig. Är det inte min mätare så är det sprutan inte bra. Men men det hade väl kunnat vara värre antar jag, men det skulle bara vara så otroligt skönt om att bara skulle vilja fungera helt felfritt någongång. tänk vad underbart livet skulle vara då. Men som sagt, det hade faktiskt kunnat vara värre.  men ville bara klaga liiite liiite...


Ikväll har vi förövrigt varit och bowlat, det var jag, fredde, sture och Evelina a.k.a "Evert". kul hade vi iaf. var längesedan vi bowlade men nu blev det av. Har också under dagen hunnit vara en tur till Innervik och träffat Jonas och Linda var också rolgit var längesedan vi träffade dom.


Imorgon ska vi hem till mamma och pappa och äta middag, får seom jag kanske eventuellt ska dra med fredde ner på stan en tur, jag måste fröbi på tygaffären, för jag ska sy en svart knälång kjol som jag har tänkt ha på våran Studie resa till Rhodos i Augusti när vi ska på hotellvisningar osv. Då är det nämligen dresscode som gäller. man fick iofs ha cityshorts om man ville men jag känner att om jag ska gå på hotellvisningar så vill jag nog  ändå ha kjol och blus. Så ska jag införskaffa ett par svarta ballerina skor som jag spanat in på dinsko. dom är jättebekväma så jag hoppas dom finns kvar i min storlek när jag har pengar för att köpa dom.


Erfarenheter.....

2010-06-09 @ 22:53:56

Jaa, efter denna vecka har jag två veckor kvar på praktiken och det känns jättekonstigt.
Jag tänker på hur otroligt lärorikt detta har varit och jag är så oerhört tacksam mot alla underbara medarbetare jag har fått lära känna här på Fritidsresor, och hur mycket de har lärt mig. Jag minns fortfarande de där första veckorna när jag stod och medlyssnade på samtalen som Ullis och Magnus tog, hur de svarade på alla de frågor som kunderna hade och tog fram prisförslag och en massa annat. Då kunde jag inte tro att JAG själv skulle kunna klara av att göra sådant där under de här åtta veckorna. Men det har jag, idag har jag svarat i telefonen helt p egen hand , visserligen bara i två timmar och Ullis var ju där så jag kunde fråga om det jag inte visste eller visste vart jag kunde hitta så det var bra. Men göra bokningar kan jag ju och sätta in önskemål och ändringar och tillägg osv.


Och jag känner mer och mer  för varje dag jag är där hur otroligt glad jag är för att jag valde just den här vägen, det här ÄR verkligen vad jag kan se mig själv syssla med i ganska många år framöver. I LOVE IT.

Och jag tycker det 'r  otorligt intressant att nu få försöka praktisera det man lärt sig och pratat om i skolan på tex lektionerna i försäljning.

Men som sagt  jag har lärt mig  massor under dessa veckor och jag är glad att jag fortfarande har två veckor kvar av praktiken :) jag trivs verkligen och jag kan inte förstå att nästa år vid denna tiden, då jobbar man förhoppningsvis med detta på riktigt för då är vi examinerade och resekonsulter, allihop :D


Long time.... no seen.....

2010-06-01 @ 22:01:29

Men det skyller jag att jag varit upptagen på.
Är iallafall i Luleå nu, ch har inlett min5:e vecka på Fritidsresor, och jag trivs fortfarande jättebra precis osm jag  gjorde sist jag skrev här, när det typ var dag 4. Eller något. Nu har mera saker dock hänt, jag medlyssnar fortfarande i samtalen de andra säljarna har med kunderna och lär mig  en masasaker, så fort  det kommer något  nytt så är jag inte sen ett komma med uppfäljningsfrågor och anteckna i min pärm, för man vill ju få  med så  mycket som möjligt.

Nu tar jag emot lite kunder själv i butiken,givetvis så  får jag såklart hjälp där mina kunskaper tryter, vilket känns väldigt betryggande, men varje resa börja med ett fotsteg, det är ju så man lär sig. och man FÅR GÖRA FEL. för det går att fixa till.
Jag känner mig  lite mera bekväm i att använda bokningsystemet, jag blir liksom inte lika nervös när jag ska knappa som jag var just i början när jag började,  men  övning ger ju träning. Det är i alla fall som jag skrev super kul och jag har lärt mig  så otroligt mycket. Att vara ute "på fältet" är verkligen helt annars än att vara i skolan, men jag är jätteglad att vi får ha så pass mcket praktik och vara hos olika företag  en  lite längre tid  ändå.

Idag har jag även  pratat lite i telefon, dock med medlyssning, så att jag kunde få hjälp med det jag itne kunde. Men  det var väldigt  lärorikt att även  testa göra det  själv.

Jag måste verkligen säga att jag  tror jag har hamnat helt  rätt,  åtminstone så KÄNNS det här bara så otroligt bra. Och jag blev själv så otroligt glad  varenda gång idag när jag lagt på luren  och kunnat  hjälpa en  massa mäniskor, för det är ju sådant jag tycker är roligt,  att fixa och hjälpa.

Jag  hoppas verkligen att man får sig ett jobb här i resebranschen när man är klar.

--------------------------------------------------------

Lite andra saker, min insluin penna är ÅTERFUNNEN! om jag inte skrev det förut,  den hade iaf fastnat i mitt väskfoder, fattar inte hur men så var det. Men jag har fått en ny också, så nu har jag reserv. den nya jag fick var en BLÅ!  jag blev super glad. Jag gillade min slivriga också,  men  blå är faktiskt en  roligare färg.

Sedan  har ju även discgolf banan i Bergsbyn öppnat för sommaren igen, funderar påatt köpa ett årskort, för har en  känsla av att det kommer bli en del  spelade där i sommar.
men vi får se, ty  det kostar ju pengar det också,  och är man student så är man och då får man  välja på till vad slantarna ska gå. tyvärr.