yaai...:)

2010-05-17 @ 20:52:31

Vilken snäll diabetst sköterska jag har :)  jag ska få en ny insulinpenna sedan så har jag också fått svar på mitt mail som jag skickade till Novonordisk med lite förslag på förbättringar och det jag skrev fick jag veta att det faktiskt ska bli så! de var på väg ut  nu skrev dom så det skulle komma mer informaiton snart på deras hemsida.

Jag skrev till dem att jag tyckte att det vore roligt om man kunde få hjälpmedeln lite mer personliga, och att det vore roligt om man  tex kunde få välja färg på dom mellan ett par olika färger.

Idag på praktiken så har jag för första gången hjälpt en kund att komma med förslg på resa till bulgarien det gick ganska bra. I veckan blirdet nog mycket sådant har jag en känsla av för nu är både magnus och ulrika borta, magnus är på Djerba och Ulrika åker till italien typ imorrn på studieresa vilket innebär att det bara är jag och patrick (chefen) kvar men det blr nog bra. Men gud vad nervöst det var idag att faktiskt hjälpa en riktig kund, inga låtsas som på skolan. Men det var sjukt kul.

Men behovsanalysen... oj gud, det kändes ungefär som den flög ut genom dörren i samma stund som kunden kom in. Men fortfarande, och jämt det man lär sig mest av är ju sina misstag. och nog lärde jag mig lite då med. Det är faktiskt en sjukt STOR skillnad på att kunna boka från ett papper med  kunder som inte säger något jämfört med när man har dom ståendes framfr sig och kan berätta saker. Men det är väldigt lärorikt och väldigt roligt.


Inte bra.

2010-05-14 @ 18:40:37

Min insulinpenna var inte på Fritidsresor..:(  så jag har verkligen tappat den,  på riktigt. Men har iaf mailat och ringt min diabets sköterska så förhoppningsvis kan hon hjälpa mig att få en ny.

Dagen idag, har varit väldigt lugn. Jag har inte mått bra alls, hade superlågt blodsocker i natt. Tydligen väckte jag fredde av att jag låg utan täcke och svettades som en galning, har jag inget minne av. Så hade jag hlet galnt synrubbingar, var jätteläskigt. Så trillade jag ur sängen :( Kort sagt  jag betedde mig som om jag vär  väldigt väldigt berusad,  jag har aldrig  tidigare varit så berusad ens när jag druckit alkohol!  det ni! och det UTAN att dricka alkohol ens..:P  huvva. vet inte hur lågt mitt blodsocker hade vairt men jag tror det var alldeles FÖR lågt. när jag väl kunde ta värdet låg det på 2,3 och i vanliga fall när jag har ett värde på 2,3 så kan jag ta vara på mig själv. Det kunde jag inte igår. Så fredde fick i mig 4 glas juice och en bra stund senare låg värdet fortfarande på 2,3. fick äta en banan också. Sedan började jag må jättedåligt och förs som om jag hade feber typ. Så idag har jag inte alls mått så bra.

Imorse när jag sedan vaknade och var "normal"  så mådde jag ungefär som om jag hade varit ute och festat som jag aldrig någonsin festat förr.  Jag sa til fredde,  " ja,  man  brukar ju säga att man mår som man förtjänar, men detta förtjänar då inte jag". Men har sovit lite nu på eftermiddagen och nu börjar jag som vara okej igen. Men en hel dag tog det. =  ine skoj.  Så nu vet ni.

Men en komisk grej, som jag nämnde så tog jag ju blodsocker, och det var ju bra, man  har det ju som inpräntat i skallen att man alltid ska göra det. Men fredde sa en väldigt komisk grej  nåt i stil med " ja, men om man beter sig som om man är  väldigt full, fast man inte är det då behöver man nog inte kolla värdet för att veta att det är lågt".

tyckte jag var lite skoj. Det är ju faktiskt så sant. :P  Ikväll blir det bara att ta det lugnt och titta på film. Godis ska jag också äta jajjemän :D  Imorrn jobbar jag på Scandic :)  och sedan ska vi åka hem till mina föräldrar och äta grillat :) årets första för oss blir gott det :) 

Man saknar inte kon....

2010-05-13 @ 15:25:42

Förrän båset är tomt. väldigt sant talesätt.
Ja, jag syftar då på min Insulinpenna that's gone missing... typiskt.
Följde med  mamma och pappa och handlade lite nu på förmiddagen och jag pratade om att den var borta.
" Om jag nu tappat den någonstans ute vilket jag inte tror så vill jag ju liksom inte  att den ska hamna i fel händer. Det kan ju liksom få ganska katastrofala konsekvenser. "

Mina föräldrar höll med om detta, men påpekade också att det ju faktiskt står på ampullen som sitter i vad den faktiskt innehåller, så sant. Men ändå, som sagt man vet ju aldrig , vet ju också att det trist nog  förekommer att folk stjäl insulinpumpar för att det typ tror att det är en mp3 eller något (förut.) folk stjäl nog inte  Mp3:or längre jag menar de har ju inte så stor värde ekonomiskt.  För att sedan när de kanske upptäcker att man inte alls kunde göra något rolgit med  den kanske kasta den. Ja, då står där en stackare utan sin medicin.

tillbaka till pennan. Det där om att jag inte ville att den skulle hamna i fel händer, tyvärr finns det ju faktiskt människor därute som säkert tror att Novorapid är någon form av drog och inte  insulin... skulle en sådan person injicera insulinet då skulle det nog bli gonatt. = inte bra.

Min mamma  sa då " Ja,  men är man  så dum så man gör det då får  man då för tusan skylla sig själv". det är ju inte ditt fel heller.  Men  ändå....

Så sa pappa: " ja, men du har ju inte tappat ett enda hjälpmedel på snart 20 år. "

Jag:  Ja, i och för sig.  För det har jag ju inte.

Men det här med  mina hjälpmedel då, man saknar inte kon förrän båset är tomt, så ÄR det verkligen,  jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag kunde SAKNA en INSULINPENNA!  men det gör jag! Men det är klart,  det är ju ens livlina, för utan denså skulle jag faktiskt inte  sitta här i detta nu och skriva detta inlägget. Så det är klart, man har ju som en slags "relation" till dem. Hur sjukt det än låter. Men tur man har reserver, jag hittade en grön med mönster på som jag hade när jag var yngre, den räknar även i halva enheter vilket ju iofs är bra. Jag vet också att jag har  en  blå likadan penna som den jag tappat men de hittade jag tyvärr inte...:( 

Ska  Maila min jättesnälla aoch hjälpsamma diabetessköterska Irene nu och  berätta vad som hänt och höra om jag kan få tag på en ny imorgon.


I Skellefteå.

2010-05-12 @ 22:39:44

Är nu tillbaka i skellefteå över helgen. är ledig till på måndag med lite undantag. På lördag ska jag  jobba på Scandic:)

Imorrn ska jag dansa och även repa med Brandon igen.

Hur som haver, man ska vara duktig men det ska man tydligen inte kunnavara utan att det straffar sig. Jag har jualltid med mig både min blodsockermätare samt mitt insulin så att jag kan kolla mitt värde när jag ätit lunch så att jag enklare ska kunna ta rätt dos till det jag ätit. Så även idag, MEN upptäckte nu när jag kom hit till Skell att jag tappat min penna någonstans. Jag tror att den ligger på fritidsresor så det är ju ingen fara, den har öfrmodligen trillat ur min väska, men ändå. Irriterande. Tur att man har reserver.

Förutom det så har dagen varit jättebra jag älskar verkligen detta. Att vara hos en researrangör. Tänk att varje dag tycka att det är roligt att gå till jobbet just för att man inte vet vad just den dagen har att bjuda på. även om man sysslar med liknande produkter och tjänster varjedag så är ändåvarje dag olika. alltid nya utmaningar att lösa för att det ska bli så bra som möjligt för någon annan. Sådant gillar jag.

Idag frågade jag om jag kunde få prova ta betalt om vi fick något sådant samtal. Och det skulle jag få sa dom. Tyvärr fick inte jag och Ulrika något sådant samtal idag. Men,  jag har ju fler dagar.  Är ett så sjukt härligt gäng jag "jobbar" med om dagarna. Och jag lär mig verkligen jättemycket. Även om jag "bara" medlyssnar på samtal ännu. Jag står alltid beredd med pennan i högsta hugg för att kunna anteckna i min pärm då jag snappar upp saker som jag inte visste, hade glömt eller helt enkelt inte funderat över innan.

Längtar dock till jag får börja prata lite mer med kunderna också. Ska bli kul. Häromdagen dock så kom det en kvinna och funderade överresor till Italien eller Mallis. Då kunde jag ju faktiskt flika in med lite sevärdheter och vart det fanns bra stränder osv. Så det var roligt.

Att tiden går fort när man hr roligt är verkligen sant. Jag vill inte att praktiken ska ta slut. tur jag har 6 veckor kvar fortfarande.

Massa mer saker har hänt idag men det  orkar jag inte skriva om nu.
Jo, jag  fick ju ett väldigt trevligt samtal av kerstin, vår utbildningsledare idag. Så det var också roligt.

Tisdag.

2010-05-11 @ 20:09:46

Min andra praktikvecka. Trivs hur bra som helst. Jag  känner verkligen att jag hittat det jag nog kommer vilja syssla med senare. Privatresebiten är verkligen min grej, och särskilt att vara hos arrangör gillar jag passar mig alldeles ypperligt. Jag har så sjukt roligt om dagarna och man får skratta mycket. För er som missat det så är jag och gör min "LIA period" på Fritidsresor uppe i Luleå.

Tidigare har jag nog nämnt att jag trodde jag ville syssla med affärsresor, men jag  tror som min utbildningsledare säger att jag nog mer är en "privatrese tjej". jag gillar verkligen denna biten.

Idag har jag fortsatt att medlyssna på samtal tillsammans med Ulrika sedan så har jag även gjort lite fler av övningarna jag fått av Patrick i deras bokningssystem. Börjar gå bättre och bättre och idag har jag inte behövt kolla nåt i anteckningarna jag gjort om vilka knappar man ska trycka på för att få upp ett visst tillval eller en viss funktion. Är roligt.

Är så sjukt trött nu förstår inte varför, men det är väl kanske för att man är typ hel koncentrerad hela dagen lång och försöker verkligen ta in alllt och gärna lite till så någon gång ska man väl bli trätt också. På torsdag är jag ledig för då är ju butiken stängd när det är kristihimmelfärds så imorrn åker jag med  bussen tillbaka till Skell. Patrick var så snäll också och sa att jag fick vara ledig på fredag med, fast det hade inte behövts, jag hade tänkt testa pendla då, det kommer jag ju göra mina två sista veckor av praktiken för då har vi inte boendet här längre. Men men.

På torsdag blir det att Dansa  ser fram emot det så sjukt mycket, så ska jag få träffa "nya" brandon vi ska repa. Ja, det har jag nog missat att berätta här också. Som ni vet så fick jag ju i höstas erbjudandet om att bli dansbandssångerska igen men var tvungen att tacka nej då det inte passade så bra ihop med skolan, för vi hade så sjukt mycket att göra då. Men då nu för någon vecka sedan så kontaktade de mig igen och frågade hur det såg ut nu och i framtiden och frågade om jag ville vara med nu istället. Nu passar det ju mycket bättre och det blir som efter sommaren vi drar igång så då ska jag vara med igen. Ska verkligen bli super skoj älskar att sjunga på dans. det blir sena nätter, men det är det värt.

Lush.

2010-05-05 @ 10:26:13

Glömde ju skriva det i inlägget igår.
Efter lunchmaten igår så gick jag förbi på Lush, synd att inte den butiken finns i Skell btw. super bra produkter och allt är organtiskt och ej testat på djur  me like :)

Inte bra frö  pengarna att gå in där dock, man vill ju ha så mycket. jag hade  sett ett par sker på deras hemsida som jag funderat på köpa så har jag ju fyllt  år, förra månaden iofs. Men jag fick ju lite pengar av mina kusiner då så jag tänkte spendera dem där då. Hon som jobbade där igår  tipsade mig iaf  om en box de hade för  200 kr då fick man  massa olika produkter så var det med  en typ  anisktsmask, när ho n tipsade mig om boxen så stod jag nämligen och tittade på en produkt som heter "mask of magnaminty"  och då sa hon att man  fick välja den om man ville. Så det gjrode jag,  det var ju som överkomligt tyckte jag då man på så vis fick chansen att testa andra produkter också.

Jag har redan hunnit testa några av dem. Det var bland annat med en moisturiser, nagelbands creme (bra för mig) en sådan där massageolje "sten" volymschampoo, fotcreme, socker scrub, och något som hette "toner tab"  som man  visst kunde använda som ansiktsvatten när man  hade använt den som man ksulle färst  genom att stoppa den i hett vatten så att den  löses upp så ska man  ha en  handduk på huvudet så att  man  får ångan i ansiktet,  när man  använt den  till detta, så kunde man visst spara  vattet i en vecka och använda som ansiktsvatten.

Allt detta är inte riktigt mitt område dock, jag använder sällan ansiktsmasker och ansiktsvatten och sådant. Men man kan ju testa.

Just ja!  den  andra prdukten jag hade tänkt  köpa var "Pied de pepper"  (fotkrämen) och det var just den som följde  med!  den doftade supergott och gjorde fötterna väldigt mjuka. Nagelbandscremen var också väldigt bra, samt socker scruben och volymschampot.

Men måste tillägga att jag tyckte det  gjrode lite ont att skrubba med den, men man blev då mjuk sedan :)

Nu ska jag fortsätta leta recept, snart ska jag  åka och handla ingredisenser så att jag kan laga maten jag ska ha till veckan.




detta är det. Finns även att beställa på hemsidan.
HÄR.

Fritidsresor.

2010-05-04 @ 23:19:20

Nu har jag ÄNTLIGEN  fått börja min LIA period på "Fritte" i Luleå. Jag trivs sjukt bra och känner att jag hamnat på precis rätt plats. jag känner verkligen att detta med just privatresor kan vara min melodi.vad jag också gillar är att de bara har ett boknings system.  jag  har också en jättebra handledare och jätte trevligt arbetskamrater som verkligen är jätteduktiga på att förklara och visa. Om det är såhär det komer kännas att  gå till jobbet om man jobbar på en resebyrå då vet jag att jag nog aldrig kommer vilja byta jobb. Att äntligen får se hur det går till på riktigt  får mig bara att  ännu starkare känna att jag verkligen vält percis rätt utbildning för just mig.

Dock har jag ju bara varit där två dagar,  men  än så länge känns det verkligen  bra och jag tror att  det kommer förtsätta att könnas så. fritidsresor är verkligen  en arrangör jag skulle kunna tänka mig att jobba för senare. De har bra personal,  kunderna verkar  vara väldigt nöjda med  såväl resebyrå personal som guider på reamålen och det är ju  viktigt.


Så, så här  länge så känns det riktigt bra.

Hade inte kollat mailen på ett tag för jag har inte riktigt  haft tid  att ha på datan uppe i Luleå  vi bor ju jag, karro , linda och johanna i en tvåa  trivs jättebra tillsammans med dom och det är  verkligen  både roligt  och bra att när man kommer  "hem" kunna ventilera och diskutera vad man  gjort under dagen. jättekul.

I helgen  ska vi ha ett "jippo" ute på gatan  resebyråerna och jag jobbar på lördag så jag ska få vara med. Det ska bli kul, undrar vad jag får göra???  nåja det blir nog  kul och lärorikt iaf. kanske får jag användning av lite av sådant jag lärde mig  på Mallis.... alltså inte entertainment då ;) haha.

vad jag skulle komma till angående mailen, var att jag fått en ny förfrågan om att vara med  i dansbnd igen. I augusti skulle  vi dra igång, och nu passade det lite bättre  än sist, så nu har jag tackat ja. jag kände i tisdags när jag gästade Ron Thompson på SDK hur mycket jag saknade att stå på scenen, och jag har verkligen funderat på mitt val tidigare och hela tiden sedan jag  tackade nej i höstas,  men  då gick et verkligen inte, jag hade för mycket att göra då. Nu ser det ju dock lite annorlunda ut. Jag blir ju kvar här i Skell under sommaren så då har jag ju tid att repa och sådant, och till hösten är det ju inte  lika mycket med  skolan alltså pluggmässigt som det var denna  hösten, för  det mesta av allt studerande låg ju ändå nu och det är ju liksom gjort redan nu.

Så, jag hoppas att det här blir bra,  det är ju  en extra inkomst också så får man träffa folk och ha skoj, jag menar kan det bli bättre??  och jag saknar så att hålla på med  någon form av musik, ja frånsett dansandet då, men det är ju en annan form.  Just att sjunga har jag saknat mycket. Har varit super skoj att sjunga på hockeyn i vinter , och jag hoppas att jag får  ett par matcher til vintern också :) men vi får ju se.

Så, nu ska jag stänga ner här och gå och sova.