En vecka....

2011-01-28 @ 23:10:03

Har nu redan gått sedan vår sista LIA period började.
Är så glad att vara tillbaka med det underbara gänget på Reseproducenten. Trivs verkligen jättebra.
Veckan har varit rätt hektisk, vilket i och för sig ju inte är helt ovanligt, men låt oss säga att veckan har varit lite mer hektisk än vad den brukar.

har varit på LIA:n mellan 9-18 sedan 19-20:00/ 20:30 har jag varit på dansklubben och tränat. Utom igår då var jag "ledig" så då blev det all star och se matchen mellan SAIK och LHC, vilken de sistnämnda surt nog vann. Men men det kommer fler gånger. typ imorrn, hoppas på vinst då. (Som vanligt)

I tisdags var jag också på dansklubben, men då var det trivselkväll, var riktgit riktigt skoj (som alltid) och var såklartp å LIA:n innan . Onsdag LIA mellan 9-18 och 18:00 skulle jag vara på dansklubben för att vara hjälpledare på nybörjarkursen. hur gick då detta???  Jo det gick nästan, bytte kläder snabbt som tusan på LIA:n och halvsprang bort till klubben. typ 5 över var ajg där, inte så illa va??? Var riktigt kul att vara med, kan jag säga. Man minns ju själv hur det kändes när man stod där första dagen på nybörjarkursen och inte hade tagit ett endaste steg, och man tyckte att de låtar man idag dansar till när man typ dansar slow gick FORT. En låt jag särskilt minns är "Runaway" med Pandora, jag vet att jag tyckte att den gick SJUKT fort då och idag  så tycker jag ju inte riktigt det nej. Men det är väldigt intressant att se tillbaka på sånt där. 

Henry vår eminente skohandlare var också med som hjälpledare och det var ju perfekt, därför att det börjar vara lite kris där i skoregionen för mig, det är till och med så illa att jag har fått ta ett GAMMALT par för att mina andra blev helt sönder dansade för två veckor sedan när vi hade träningshelg (med riktigt grymt bra tränare :) )  Så nu ska jag testa ett annat par (på träning) på tävling fortsätter jag med mina rödglittriga;)


Just ja! SOM jag tjatade häromveckan om IATAN.... minns ni???  hur som helst, har fått svaret nu... och hur gick det då????  Joo... JAG KLARADE DET!!!! och jag var dessutom 2 poäng från VG! lite surt, men jag fick ändå G och det var det som var huvudsaken.





Då, minns inte exakt vilket år detta var. 
Hade tänkt ta den från min absolut första danstävling någonsin, ett KM, under gymnasiet någongång, men den bilden finns nog på den stationära datan hemma hon mina föräldrar så fick bli denna istället.



Nu.....



ska försöka uppdatera bättre till veckan,  men den kommer nog mest troligt vara lika full som förra... fast då blir det nog mesttroligt träning även på torsdag :)


hade fint!

Recept. "Diabetes bröd".

2011-01-20 @ 22:45:43

Tänkte lägga ut ett recept jag fick tag i från Camilla tidigare. ett nyttigt bröd som inte innehåller något socker och inget mjöl.
Idag gjorde jag det igen. fast såklart kunde jag inte hålla mig till receptet (vilket jag oftast inte gör utan slänger i lite av varje som jag kan tycka kan vara gott. ibland blir det bra och ibland hm.. mindre bra...) Det jag gjorde idag blev dock bra.  Detta brödet går super fort att göra också, endast 10 minuter i ugnen.



I mitt bröd hade jag även i lite torkade tranbär som jag hade hemma. det blev faktiskt ganska bra. det är ju visserligen lite söta, men de passade bra i brödet tyckte jag. Jag kryddade även mitt med brödkrydda, kanel och lite kardemumma.

Men som sagt. Man får göra precis som man vill:)

Enjoy.

Happy Hair.

2011-01-19 @ 14:55:50

Så! igår åkte jag och hämtade mitt paket från ovanstående (jaa ÅKTE jag hade glömt att ändra uthämtningsstället till skellefteå istället för kåge) Note to self:  ändra uthämtnings stället nästa gång.
Hur som helst jag var lite osäker på hur mycket hår det skulle vara och om det skulle räcka, men nu har jag sytt på clipsen och även satt i det i mitt eget hår och det blev kanonbra. det både räckte och blev över. Så det var ju bra.
(ska visa bild sen.)

Happy hair.se är verkligen ett stället jag rekomenderar när det gäller att köpa hårförlängningar, jag har aldrig varit missnöjd med mina produkter därifrån. Jag har dock aldrig testat deras äkta hår utan kör allitd på syntet då jag har köpt clip on. (och även nu) but i LOVE it BIG time. Riktigt riktigt bra om man vill ha riktigt fluff om man inte riktigt är begåvad med det på riktigt. Då är fake väldigt bra.

Så? vad har jag gjort mer idag då??
vaknare tidigare än täkt på grund av lågt blodsocker, vet inte vilken dag i ordningen? har tappat räkningen men jag tror att det kanske är 4:e? eller mer, som sagt  jag tappade räkningen. Illa ? Ja, men det hade kunnat vara värre.
Borde kanske göra något åt det, jo, visst men jag vill se vad det fårför biverkningar på långtidsvärdet. Annars måste jag faktiskt säga att mina värden faktiskt är ganska bra nu. Jag tror på LCHF. Även om jag inte äter det strikt.
Åt middag tillsammans med bästa tjejerna. mycket trevligt var det såklart tacos blev det. smarrigt och bra för blodsockret.

Har även påbörjat och avslutat ett projekt. det är en tavla med text på som lyder : "The only way to true happiness is to live in the moment and not be worried about the future. " passar mig  rätt ypperligt.
Jag har ju som lätt att få lite panik över framtiden som ni kanske känner till?

Dock tycker jag att veckorna går grymt fort och det är ju faktiskt snart redan februari! Jag ringde min chef på Scandic igår och kollade läget och pratade lite allmänt och hon frågade om jag kunde jobba den 23:e saken var den att jag fattade inte att den 23:e faktiskt är redan nu på söndag ju! Bra där eller ?  not really... Men det ska jag i alla fall göra. Blir nice! först blir det att vara i frukosten = me like, och därefter spriga upp på våning och städa. helt ok dag helt enkelt. jag gillar hotellet och framför allt folket.

Imorgon blir det också en rätt soft dag, ska på skolan inte förrän vid 13:00 börjar vi, men ska träffa tjejerna för lunch innan. Blir att lyssna på de kvarvarande redovisningarna i ca 1,5 timme. vet inte om det var mer info om examensarbetet också?  jaasi, jag får väl se. På tal om det så kan jag fortfarande inte fatta att vi faktiskt är färdig utbildade i maj. vart sjutton tog dessa två årvägen??! TVÅ ÅR!
Vet fortfarande inte vad jag ska göra som ex. jobb... men det löser sig nog. Det brukar ju göra det tids nog. Men det är nog bäst att jag löst det innan V.10 i alla fall. Då ska idén lämnas in och godkännas.

Jag hade en idé om att få försöka skriva en "resehandbok" för diabetiker... men jag tror inte det är nog relevant. Så jag har redan slopat den idén.

Förövrigt så är Karro och jag ett riktigt bra team. mer säger jag inte.

Som vanligt så kom jag bort lite från ämnet men det spelar ingen roll.
Hörs snart igen!




Jag Mallorca 2008 - Season with Cosmo.



Work abroad.

2011-01-19 @ 01:16:14

Att vara entertainer.
Är grymt tufft och slitigt men också världens mest underbara jobb.
Man får vara utomlands och träffa glada människor och syssla med något man älskar. kan det bli bättre?

Gah, jag tycker inte om när dessa saker kommer över mig vilket det ofta gör. Vid somliga tidpunkter mer än andra.
Gjorde jag rätt som endast jobbade en säsong?

Både ja och nej. Fast jag skulle nog vilja prova jobba en säsong till, men då för typ  fritidsresor med ett Skandinaviskt team och endast med show biten.

Jag och Sara pratade om detta med  vad man upplevt osv. när jag var i London och vi känner ganska lika, ibland drömmer man om den tiden och längtar tillbaka mer än mest och ofta.

MEN då kan jag också tänka på det andra,  för åker man iväg sådär så kan man inte ha ett boende här i sverige, så när man kommer hem måste man flytta hem till mamma och pappa igen, eller,  man kan ju i och för sig hyra ut i andra hand.
Men jag skulle ju aldrig kunna resa ifrån Fredde heller.

Mallorca, LOVELY mallorca. Mitt andra hem. Ja så är det faktiskt,  jag har bara bott på två ställen i hela mitt liv, i Sverige (skellefteå) och på Mallorca.









funderar.

2011-01-17 @ 20:01:33

Var in på Indiska som snabbast i fredags och upptäckte då att de hade 20% på alla gardiner.
Jag som letar gardiner!
Dock så är jag ju så velig och särskilt nu, jag menar jag vill ju inte lägga hur mycket pengar som helst på detta.



Gardinen här på bilden är alltså de jag funderar på. Dock inte i denna färgen, utan den är mera åt syren hållet fast ljusare. Dålig beskrivning jag vet ( hade hoppats på att det skulle finnas någon bild på dom, men jag hittade ingen.) Tror dock att dessa gardiner skulle bli ganska bra i mitt fönster men ska som sagt fortsätta att fundera.

Andra saker härpå bilden är  då den söta julgranskulan som ser ut som en jordglob, hade ju passat bra för oss resekonsulter. Fast jag gillar den stora jordgloben här till vänster ännu mera, och om jag inte minns helt galet så tror jag den fanns i en annan färg också. tycker i alla fall den är otroligt fin.
Korgen skulle jag ha velat ha i mitt badrum. och blomman är en hårklämma.

:)

2011-01-16 @ 22:06:29



Veckan är äntligen över, och likaså IATA tentan. Vilken jag faktiskt tror gick bra.
Alltid när vi har haft tenta i något som haft med Amadeus att göra har jag alltid varit sjukt nervös just innan men i fredags så var jag faktiskt lugn.

Jag hoppas verkligen jag klarade den. Men får vänta och se när resultaten kommer.
På kvällen hade vi klassfest och gick ut på All Star var riktigt trevligt.

Lördagen skulle jag infinna mig på dansklubben kl 9 vilket jag gjorde och har dansat sedan dess. Nåja, nästan iaf.
Vi har nämligen haft träningshelg i helgen med  några riktigt bra tränare från södra sverige. var otroligt givande, kul och lärorikt.

Nu måste jag dock köpa mig ett par nya dansskor förnu är mina träningsskor trasiga. på båda sulorna så nu är det hög tid. Ska kolla med skohandlar'n till veckan och se om jag kan prova ut  ett par nya. jag har haft jazzboots tidigare men ska nu eventuellt (mest troligt)  byta till ett par andra nu.

Hur som haver, det känns då i fötterna och i benen att man har gjort något vettigt i helgen, nog för att jag just nu mer känner mig som Agda 92 än Izzy 23. Nåväl man känner då att man lever i alla fall.

Jag hoppas också på att mitt löshår kommer i veckan som jag beställde i förra veckan ska bli så kul!
Annars i veckan har vi ledarskap med Mette måndag och tisdag onsdag verkar det som om vi är lediga men jag vet inte säker om det än så jag tänker kolla upp det imorgon. torsdag tror jag det var redovisningar och sådant som var kvar sedan innan jul och fredag omskrivningar i amadeus?  Det har jag ju dock sett hur man gör samt även gjort en tillsammans med Therese på förra praktiken så jag vet ju på ett ungefär hur man gör. Dock har jag ju aldrig provat riktigt själv så vi får väl se hur det går. Återkommer med rapport när jag gjort det.


Avrundar detta inlägg med just ett dansklipp....

Finalen på Luleåbuggen där vi vann:)




Happy...

2011-01-12 @ 20:37:49

Hair.
Happyhair.se var längesedan jag shoppade där,  men nu var det dags igen.
detta köpte jag:



till mitt försvar har jag att säga att det faktiskt var halva priset så håert kostade bara 134,50 vilket jag tyckte var HELT OK pris. har länge velat ha clip on hår igen men  har inte riktigt vela lägga massa massa pengar på det så nu var det lite mer i min nivå.  den svarta twistern var super bra att jag hittade för jag frukar göra en knut på sidan av huvudet när jag tävlingsdansar och då måste jag tupera håret väldigt mycket och det  är inte skoj att ta ut. Jag hörde någon berätta om en sådan här "grej" men hittade ingen här i stan så blev väldigt glad när jag nu fyndade en här för endast 39:- that's a bargain :)

Nej, nu ska jag försöka återgå till IATAN.  har i alla fall "lappat" boken klart så att jag snabbt kan hitta i den om jag måste slå upp nåt på provet på fredag.

**

2011-01-09 @ 21:36:03


Imorgon, och det med besked.
För imorgon börjar kanske en av mitt livs (nåja, skolans) viktigaste kurser.
Vi börjar nämligen läsa IATA vilket vid avslutad kurs och klarad tenta ger oss ett certifikat.
När jag tänker på IATA så hör jag direkt karros röst i mitt huvud när vi hade  affärsresor och Kerstin frågade henne vad det betydde.

"International Air transport Association"  japp, för det är det Iata står för.
Det jag också kommer ägna hela veckan åt, och lite dans såklart.
Får se hur det går.  Känns som om jag inte tränat på länge nu, och jag är sjukt galet sugen på att skaffa ett kort på friskvårds igen och gå på deras roliga pass. jamen gör det då! kanske ni tänker, jo, jag vet, men det finns två problem, 1 träningskort= dyrt, 2, tiden. tränar ju mer eller mindre dans 3 ggr/ vecka plus och skola och jobbar på helgerna det jag får och kan. Så, vi får se,  när jag är klar med skolan kanske :)  då är det ju inte en massa studier man måste ägna sig åt iaf. Men men,  inte så stora problem om man ser på det stora hela.

Nå väl, det var mina tankar just nu.



Just ja! ska lägga upp minnya recept kategori, tror inte jag har en sådan än?  bra koll?  ehm nej.
Har idag iaf testat ett nytt recept jag hittade på nätet, det var en LCHF rätt med fisk och purjolök till, det var verkligen supergott.

Ska lägga upp det sedan så ni får se.

tillsvidare får ni ha det så bra och lämna gärna ett avtryck så jag vet riktigt vilka ni är som hittar till mig .
Izzy LOVES comments! :D

mer bilder från London.....

2011-01-09 @ 20:17:16

visste inte om de skulle alla rymmas i det förra så jag  gjorde helt enkelt två för att vara på den säkra sidan.



Efter nyårsmiddagen.









(mannen som  gjorde de goda mojitosarna till oss :)   )


(ja,  det var kallt i vattnet, även om jag endast hade fingertoppen på ytan...)





dream a little....

2011-01-09 @ 19:51:43



Ja, faktiskt. Endel kan man ju faktiskt påverka, i alla fall om de handlar om något man själv kan påverka.
Som att resa.

Jag vet inte hur länge jag har drömt om att få fira nyår i London, med big ben och alltihop.
Har läst Rosie Rushtons böcker så många gånger att jag börjar kunna dem utantill och särskilt den ena då som handlar just om julen och nyåret.

London under jul och nyår är verkligen helt magiskt. Jag älskar att gå runt i stan (oxford street) och titta på alla juldekorationer som hänger över gatan och alla ljusutsmyckningar på butikerna. Covent garden är också helt underbart och julmarknaden i Hyde Park. Ja, den har jag också velat besöka väldigt länge och nu har jag äntligen fått göra det.

Att jag dessutom fick göra det med världens bästa vän sara  och min underbara fredde gjorde ju inte saken sämre precis. Samt med hennes fina flatmates. Dock hörde jag inte tolvslaget klinga ut från Big ben då vi befann oss i Balham (gång avstånd från Clapham South) men det gör inget för vi hade så sjukt skoj ändå, och drack VÄRLDENS godaste drinkar. En variant av mojito men lätt den bästa jag smakat  tror det kommer bli svårt för någon att kunna toppa den faktiskt.


Men jag hade i alla fall ett av de bästa nyåren jag haft.  det är en sak som är säker, förutom att jag faktiskt saknade snön lite ;) men bara lite.

På min lista över nyåraftnar så kan jag lätt säga att denna har första platsen tätt följd av de nyåren jag spenderat i Gargnäs/ Malå.


Lite bilder från denna underbara vistelse:


(Jobbar som bartender på B @ 1 i Balham, ett ställe ni borde besöka om ni åker till London och är i närheten.)


Det här området är verkligen gigantiskt! (tyckte jag i alla fall.)


(Mikes var mannen som fixade dessa , helt underbart god! )



en av  vakterna.  (vi diskuterade hur mycket hatten väger ??)





:)

2011-01-07 @ 17:36:50

Var inne på SATC hemsidan igår och hittade något man bara MÅSTE ha om man är ett stort fan av den serien!



THE BOOK!

Boken om Carrie och hur hon kom på att hon ville bli författare.
Här får man också flja henne som tonåring.

Såhär står det om boken på Adlibris:

"Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!

The Carrie Diaries är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie - en småstadstjej som längtar till New York - ska just börja andra året på high school. Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.

Med karaktärer som sätter sig direkt är The Carrie Diaries historien om hur en helt vanlig tjej blir självständig, hur hon utvecklas till en skarp skribent. Vi får träffa hennes familj, lära känna hennes bakgrund och vi får veta hur det gick till när hon började skriva.

Nyårslistan.

2011-01-06 @ 00:30:18

En sådan har jag böjrat göra varje år nu.
Tror jag började någongång i högstadiet mest för skoj skull och det kom för att stanna.

Jag hittade (av en slump faktiskt) min lista som var för 2010 och upptäckte att jag hade klarat av 3 punkter (hade totalt 4) under året så det var ju bra. Dock fanns det tomma platser för många fler så tanken var att den skulle utökas men så blev det visst aldrig.

Jag har även skrvit "Nyårslistan- after" alltså hur det gick. ambitiöst va?  mest gjorde jag det för att det kan vara skoj att läsa senare.

Hur som helst så har jag även börjat på en ny men den är inte riktgt helt klar så jag har bestämt att den ska börja gälla från och med nästa vecka.

En av punkterna (kommer att finnas här i en kategori också)  är att göra en "nyttig" kokbok. Dvs. jag ska hitta ett nytt nyttigt recept/ vecka som jag ska testa och sätta in i boken.

när året är slut ska där alltså finnas 52 nya recept är det tänkt.
dock får jag ju se om det verkligen blir så att jag testar dom också men det är faktiskt tanken och lägger jag upp samma recept hr så blir det ju lite svårare att inte prova om ni förstår vad jag menar?

Jaja, vi kör så ser vi ju hur det går.

Håller på att pyssla med en ny design också men tillvidare så får denna duga,  den är ju i alla fall bättre än den jag hade nyss.